Bevásárlókörút-egy falat Európa

Blog: Önkéntesként Afrikában - Szerző: ildiko

December 5

 

Reggel a 7 órás lunzui transzporttal útrakeltünk Viktorral élelem után nézni, szóval beminibuszoztunk Lunzutól Blantyre-ig, mert csak ott lehet normálisan vásárolgatni, no meg internetezni, mivel a TTC-ben nincsen használható net.

Szóval délelőtt, piaci alku-harcok közepette, sikeresen hárítva a temérdek, portékáját azungura tukmálni akaró árust, beszereztünk némi finomságot, sőt még a DAPP helyi second hand ruhásboltjába is ellátogattunk, feltölteni szegényes ruháskészletünket. Őrültségnek hangzik, mi? Angliai használtruha gyűjtésből jövünk és amúgy is dúskálunk ruhákban otthon, és Afrikában európai használt ruhát veszünk. De hát nem készültünk arra az iramra ahogy itt koszolódnak a ruhák, pláne hogy fehér agyunkkal világos ruhákat hoztunk a napos afrikába, amik az intelligens mosógépeink és mosóporaink, de lehet hogy egyszerűen csak a meleg víz hiányában nemigen nyerik már vissza eredeti színüket.

Szóval költöttünk egy kis pénzt ott is (de jó sokat spóroltunk azzal hogy az összes létező boltot bejártuk hogy mindent a legolcsóbb áron szerezzünk be, sőt még a 99 kwachás boltot is megtaláltuk J) s így boldogan, birtoklási vágyunkat mára kielégítve tértünk vissza. Valami hihetetlen afrikai módon mindkettőnk délutáni meetingjét lemondták, így csak egy kis mosással szórakoztattuk magunkat...