A ragyogó mosoly titka

Amit az életről tudni érdemes az új generációnak - KamaszPanasz

Manapság egyre inkább elvárt dolog az, hogy fogaink fehérek legyenek. Természetesen több eljárást is alkalmazhatunk. Ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani.

Számos módszert lehet már manapság alkalmazni, persze mindegyik másmás árkategóriában mozog. Kezdeném a legolcsóbbtól a legdrágábbig.

Fogfehérítésre ma már számtalan lehetőség kínálkozik. Fehéríthetjük fogainkat a fogorvosi rendelőben vagy otthon. A rendelői fehérítés előnye, hogy látványos fehéredést eredményez akár 1 óra alatt. Ha az otthoni fehérítő módszerek közül választunk, akkor hosszabb kezelési idővel (2-3 hét) kell számolnunk, viszont ezeknek kedvezőbb az áruk. Bármelyiket választjuk is, fontos, hogy egészségesek legyenek a fogaink, mert fogszuvasodás, kopott fogzománc vagy fogínysorvadásra való hajlam esetén problémák léphetnek fel.

Fehérítő fogkrém:

Számtalan speciális fogkrémből választhatunk, szinte minden nagyobb gyártónak vannak ilyen termékei. Ha tényleg hatásos eredményt szeretnénk, ne csak reggel és este mossunk fogat, hanem vigyük magunkkal a suliba is a fogkrémet és fogkefét, és ott mossunk fogat minden étkezés után. Ár: 750-1500 Ft.

Ecsetes fehérítő:

Egyszerű, praktikus, és bárhová magunkkal tudjuk vinni. Használata egyszerű. Fogainkat 2 héten keresztül reggel és este be kell kenni az ecsetben található folyadékkal. Fehérítés előtt fogkrém nélkül fogat kell mosni, és fehérítés után egy óráig nem szabad inni. 2 hét után 3-4 árnyalatnyi fehéredés várható. Ár: 3500-10 000 Ft

Elektromos fogkefe:
Nem csak a fogkrém, hanem a fogkefe is fontos szerepet játszik fogaink állapotában és színében. Olyan kefét kell választani, aminek sörtéi nem egy irányban vannak, illetve a szálak hosszúsága nem egyenlő. De ennél sokkal alaposabb az elektromos fogkefe, ami percenként 30-40 000 rezgéssel, és 8000 oldalirányú mozgással dolgozik, így hát szép, fehér fogakat varázsol. Ár: 25-40 000 Ft.

Sínes módszer:

A lényeg, hogy a fogorvosunk mintát vesz fogainkból, majd az alapján egy sínt készít, amibe bele kell tenni a fogfehérítő zselét, és 1-1,5 héten át a fogunkon kell hagyni naponta pár órára. Akár 5-6 árnyalatnyit is fehéredhetnek a fogaink. Ár: 40-60 000 Ft.

Fogfehérítés:

1. Ultrahangos fogfehérítés:

Az eljárás során elsőként egy védőréteg kerül az ínyre, majd a doktor a páciens szájába veszi a fogfehérítő anyaggal ellátott vibráló, ultrahangos villát, melyet háromszor vagy maximum ötször nyolc percig kell magán tartania. A kezelés végén lekerül az ínyvédő anyag, a fogakat pedig átpolírozzák. Körülbelül 8 árnyalatnyi világosodás érhető el. Ár: 60-80 000 Ft.

2. UV-lámpás fogfehérítés:

A szájba szájterpesz kerül, az ínyre védőréteg, a fogakra pedig fogfehérítő anyag. Ezt egy erre a célra kifejlesztett UV-lámpával aktiválják, háromszor negyed órára. A kezeléssel akár több, mint 10 árnyalatnyit is fehéredhetnek a fogak, bár az ára eléggé csak borsos.

Ár: 100-130 000 Ft.

3. Plazmalámpás fogfehérítés:

Ennek során az előzőhöz hasonlóan szájterpesz kerül a szájba, a fogakat pedig fogfehérítő zselével kenik be. A hatóanyagot egy speciális, kék fényű lámpa aktiválja. A kezelés háromszor húsz percig tart és nyolc árnyaltnyi fehéredést ígér. Ár: 150-160 000 Ft.

Nos, ha alkalmazzuk valamelyik módszert, akkor nem árt megelőzni azt, hogy visszasötétedjen. Íme pár tipp:

- Ha otthoni módszereket alkalmaztunk, időközönként ismételjük meg a ?kúrát?, hogy a jelenlegi állapotunk megmaradjon

- Ne fogyasszunk kávét, fekete teát, mert ezektől a fogunk visszasötétedik.

- Ne cigizzünk (amúgy sem ?), mert fogaink elvesztik színüket, és még a szájszagod se lesz kellemes

- Attól, hogy fogaink fehérek ugyanúgy járjunk fogorvoshoz, mint eddig (legalább évente kétszer)

-- Gy.A ---

Hozzászólások (0)