Kiver a Veríték! - Mindent az izzadásról!

Amit az életről tudni érdemes az új generációnak - KamaszPanasz

Az izzadó embereknek nem könnyű, és kamaszkorban ez a teljesen természetes folyamat nagyobb mértéket ölt, és csak úgy csurog rólunk az izzadság. Sokan könyvelik el az izzadást igénytelenségnek, a mosdás elhagyásának, pedig ez nem igaz. Az izzadásnak több oka is lehet. Melegben, illetve nyáron szinte minden ember izzad, a sportolókról nem is beszélve. Akkor is izzadhatunk, ha valami csípőst eszünk, ha betegek vagyunk, ha közeleg a menstruációnk, de bármikor is izzadunk, egy dolgot feltétlenül tudnod kell: az izzadás természetes dolog! Csakis egészségünk érdekében izzadunk, hiszen az izzadás lehűti testünket, elősegíti az anyagcserénket, illetve erősíti az immunrendszerünket. Nincs benne semmi rossz, csak sajnos kellemetlen szaggal jár.

 Mit tegyél, hogy megszüntesd ezeket a szagokat?

Használj kifejezetten tiniknek gyártott dezodorokat (Rexona), illetve a dezodorokat mindig csak akkor használd, mikor megmostad az adott területet, mert ha csak az izzadt felületet dezodorozod be, a szagot nem fogod elnyomni.

    - Zuhanyozz le reggel és este is! Nem csak felfrissít, hanem kevésbé fogsz izzadni is.

    - Szőrtelenítsd a hónaljadat, mert így megkönnyíted a tisztálkodást.

    - Ne viselj túl szűk holmikat, mert ahol nem ér levegő, ott táncolnak a baktériumok.

    - Mondj le a műanyag ruhákról, illetve szintetikus anyagból készült fehérneműkről, mert magukba szívják a kellemetlen szagokat

    - Legyen táskádban mindig egy ?vészhelyzet-csomag?, egy váltópóló, illetve dezodor, és frissítő kendő.

    - Figyelj arra, hogy mit eszel! Ha fokhagymát, hagymát fogyasztasz, azzal a szagok erősebbek lesznek, viszont, ha mentát, vagy zsályát eszel, a szagok enyhülnek.

Milyen dezodort, vagy izzadásgátlót válassz?

Bár a boltok polcain csak úgy sorakoznak a különböző dezodorok, izzadásgátlók, sprayk, sose válassz találomra! Mint már említettem használd a Rexona tiniknek kifejlesztett dezodorait, ezekből a sprayk hatásosabbak, de hát kinek mi jön be? Itt megemlíteném, hogy a dezodorok a szagokkal, az izzadásgátlók pedig a túlzott izzadással szemben veszik fel a harcot. Így ha nem izzadsz nagyon inkább a dezodort válaszd. Sose vidd túlzásba a hazsnálatot, és használat előtt, illetve este mindig mosd le a bőrödről!

Golyós, stiftes, vagy fújós?

A fújós dezodor a fokozottabb frissesség érzetét kelti, a golyós pedig rövidebb ideig hat csak, a stift pedig szerintem nem túl higiénikus. Kísérletezd ki a bőrödön, neked melyik típus felel meg leginkább! Hiszen te tudhatod legjobban, hogy mire van szükséged!

A dezodorok általában illatosítottak, de léteznek illatmentesek is. Itt neked kell döntened. Gondolj arra is, hogy az általad használt különböző kozmetikai szerek illata nem feltétlenül harmonizál egymással. Ha parfümöt használsz, alkalmazz illatmentes dezodort, illetve ha létezik olyan dezodor, amelynek ugyanolyan illata van, mint tusfürdődnek, használd azt.

--- Gy.A ---

Hozzászólások (0)