• NagyVilág
    Bebe blogja

    Egészséges táplálkozás ... Biztosan?

    Mostanában szinte mást se hallunk a Tv-ből és egyéb médiákból, minthogy egészséges táplálkozás és mindenféle update dolog. Bár sokszor azt hisszük egészséges az, amit eszünk, mert a reklámba láttuk, de sajnos sok esetben ez nem így van. Fiatalok most ezekre, a buktatókra hívnám fel a figyelmet!

    Müzlik, gabonapelyhek

    Erről a két szóról mindenkinek egyből az egészség jut eszébe! Való igaz az összetett szénhidrátok és gabonák fogyasztása hasznos! Sok rákkeltő anyagot lekötnek és segítik a bélműködést ugyanakkor stabil vércukor-szintet, biztosítanak. Igen ám de nem minden arany, ami fénylik.

    Sajnos napjainkban egyre több az olyan gabonapehelynek vagy müzlinek álcázott dolog, aminek köze nincs ahhoz, ami rá van írva. Sok ilyen termék tele van mézzel, édesítőszerrel, cukorral és mesterséges aromákkal ezek nem egészen egészségesek. Viszont talán a legmegdöbbentőbb dolog, amit kidobtak piacra az a csokoládédarabos-müzli. Na ha ezt esszük fogyókúra közben tuti, hogy az ellenkező irányba indulunk el!

    Multivitaminos üccsik

    Manapság lassan minden üvegen ezt a feliratot láthatod. Viszont ezek szintén nem szolgálják az egészségedet mivel rengeteg csak cukros lötty mesterséges vitaminokkal keverve. Ráadásul ezekben plusz kalóriák is találhatóak, amelyek nagy mértékű fogyasztás esetén meglátszódhatnak!

    Cukormentes italok

    No Cukor - tökéletes íz. Hm jól is hangzana, ha tényleg így lenne. Azonban az által hogy egy italban nincs cukor, számos más felesleges kalória bevitelét eredményezi. Ráadásul szervezetünket nem tudjuk becsapni. Amikor megnyugodnánk, hogy most már nem kell cukor akkor a szervezetünk működésbe lép. Azáltal hogy ő édes ízt érzékelt energiát vár. De mivel ezt nem kapja meg, ezért követeli azt. Tehát sokkal inkább kívánni fogjuk a csokit és a sütiket.

    Kis Fröccs, Nagy Fröccs

    Az alkohol egy igazi rejtett kalóriahordozó. Egy-két pohár jobb fajta koktél olyan mennyiségű kalóriát visz be, mint egy kiadósabb étkezés. Emellett számtalan röviditalban, a sörben, a borban rengeteg más felesleges kalória is található.

    Salátaöntetek-finomak. de egészegesek is?

    Kevés jobb dolog van, mint egy frissen elkészített saláta. Tele természetes vitaminokkal, rostokkal. De nem túl sok haszna van, ha lelocsoljuk egy majonézes joghurtos olajos cuccal.

    De mindig jobb, ha ez az öntet otthon készül, mert a boltba vett félkész termékek a lehető legrosszabb választás.

    Remélem sikerült segítenem és ezen túl ti is odafigyeltek mi az egészséges és mi az, ami annak látszik de valójában nem az.

     

    Csépány Bálint - Kamaszpanasz


   • Blog leírása

    Amit az életről tudni érdemes az új generációnak - KamaszPanasz
    Látogatás: 62106 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés