• NagyVilág
    Bebe blogja

    Drogok

    Drogokról őszintén
     
    Elterjedése:
    Mára már sajnos bárki hozzájuthat drogokhoz illegálisan és legálisan is. Legálisan például akkor, amikor egy "hiperaktív" gyereknek gyógyszert adnak, ami valójában egy nagyon erős drog. Ezért például Amerikában az utcára jutott ez a gyógyszer és elkezdték árulni függőknek. De ezen kívül is számos olyan betegség van ahol kemény vagy könnyűdrogokat használnak leginkább fájdalomcsillapításra (rákosoknál, depressziósoknál.) Persze régebben is jelen voltak ezek a szerek, csak nem ilyen mértékben. Például az ópium nagyon népszerű volt leginkább Távol-Keleten (gondoljunk csak az ópiummal elkábított szolgára a 80 nap alatt a Föld körül című könyvben). Ezenkívül sok törzs Afrikában. Amerikában szertartásaihoz, vallási rítusaihoz (békepipa) használt drogokat.
     
    Mi is az a drog?
    Drogok alatt minden tudatmódosító szert értek. Ebbe beletartozik a pia, cigi, marihuána, gyógyszerek (antidepresszánsok). stb. a lényeg, hogy többségük pár használat után függőséget okoz. Nem tudsz vele leállni, a szervezeted újabb és újabb adagokat kíván. Bekerülnek a vérkeringésedbe és eljutnak minden szervedhez.(Még pár hónappal használat után is kimutatható a véredből!)  Vannak persze pozitív hatású drogok is, ezek a gyógyszerek.
     

     

    Mi a hatásuk?

    Tartós, vagy akár egyetlen használat után súlyosan károsítják az agyat és más szerveket (a májat, tüdőt). Hatásuk két féle lehet: vagy nagyon lelassítanak, vagy nagyon felpörgetnek (ilyenkor a túlzott izgalmi állapot szívinfarktushoz vezethet). Mindenki azt várja tőlük, hogy jobb kedve legyen, pedig ez egyáltalán nem így van. Lehet, hogy első használatkor még jobb kedved lesz tőle (bár sokan rosszul lesznek) de másodjára, harmadjára már biztos nem! Ezenkívül hallucinációt okoznak, ami balesetekhez vezethet, ha egyedül vagy, mert nem reálisan látod saját képességeidet és a világot sem. Sőt drogok hatása alatt nagyobb az esélye a védekezés nélküli szexnek is. Így nem csak nem kívánt terhességet okozhatsz, de a HIV vírust is elkaphatod.(a drogosoknál egyébként is több HIV pozitív van a közös tűhasználat miatt) Egyszóval nagyon sok romboló, károsító hatásuk van és életeket tehetnek tönkre!
     
     
    De akkor miért próbálja ki mindenki?
    Sokszor felteszem magamnak ezt a kérdést és tudom rá az elcsépelt választ, de most őszintén megéri tönkretenni a tested, lelked és mások lelkét egy anyag miatt, ami esetleg egyszer az életben 2 perc boldogságot okozott? Szerintem nagyon önző ember, aki drogozik! Csak magával foglalkozik, hogy neki meglegyen a napi kis (vagy nagy) adagja és nem törődik azzal, hogy az édesanyjának vagy a barátainak összetörik a szíve. Na, ezért nem érdemes kipróbálni!

    EGY-SZER-SE!

    ---Szabó Diána Lili---

     

   • Blog leírása

    Amit az életről tudni érdemes az új generációnak - KamaszPanasz
    Látogatás: 62066 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés