• NagyVilág
    Bebe blogja

    Életmód: Itt a nyár

    Június 13-a fiatalok által várt dátum. Elkezdődött a nyári szünet, ami nekünk fiataloknak egyenlő a bulikkal a délben keléssel, a haverokkal. Rengeteg jó dolgot lehet találni nyáron. Ezek közül próbálok bemutatni néhányat.

    Az ősök által leginkább kedvelt időtöltés a táborozás. Ami magában nem lenne rossz dolog, ha mi is szeretjük, azonban ha nem, akkor elég unalmas. Persze a szülőknek nem sok dolga van ezzel, bedobnak a táborba és kész. De hozzá kell tennem, ha ez a táborozás kompromisszumokkal jön létre, tehát ha én is akarom, akkor egy életre szóló jó kaland lehet. Érdemes ilyenkor víz mellé menni, hiszen ezzel is lecsökkentjük az unalmas órák számát. Rengeteg kikapcsolódás, strandröpi, strandfoci, csocsó, úszás és egyéb kalandos dolgok várnak minket a strandokon. Ha vadvíz mellé érkezünk, semmiképpen ne hagyjuk ki a  vízibiciklit, kajakot, kenut. Én személy szerint még ajánlanám a banán és különböző vízi extrémsportokat, szigorúan baráti társaságok részére! Eszméletlen nagy élmény, kellemes időtöltés.

    Felmerül a kérdés: mit tegyek a maradék két hónapban, amíg otthon vagyok? Sokan egész nyáron csak úgy vannak, ki se mozdulnak. A négy fal közé bezárva, számítógép előtt ülve játsszák a legújabb játékot. Ha netán magunkra ismertünk vagy nem akarunk ilyenné válni, pár tanács ennek elkerülése érdekében.

    Nyáron sem maradhat ki életünkből a mozgás! Nem kell intenzív sportolónak lenni, egyszerű dolgokban kell keresni azt, hogy hogyan kössük le szabadidőnket úgy, hogy azzal még egészségünk megőrzése érdekében is tettünk valamit. A nyár sláger számát, a vizet, vízpartot már az előző részben taglaltam.

    De nézzük, mi vár még ránk a nagyvilágban! Remek elfoglaltság lehet a biciklizés. Barátokkal kellemes tempóban egészséges és hasznos időtöltés lehet. Foci és más játékok is megfelelőek, ha nagyobb társasággal próbálunk programokat kitalálni. Igazából nehezebb az, ha egyedül vagyunk.

    Szabadidős programként a túrázások adhatnak felüdülést, ilyenkor magunkban kiszellőztethetjük fejünket, és elmerülhetünk a természet adta szépségekben.

    Zárt helyen kellemes kikapcsolódást nyújthat például a bowling vagy a darts. De ha ezek közül egyik se nyerte el tetszésed, akkor nézz szét programajánlóink között, ahol a buli és az éjszakai élet legjavát találhatod személyre szabva!

    Nyáron sokan esünk sajnos abba a hibába, hogy egyedül vagyunk otthon, és nem tudjuk mit is együnk. Legegyszerűbb módszer elmenni a mekibe és egy gyors gyíkburgert venni colával.
    Ez aztán a tartalmas ebéd! A másik módszer, mely valamivel jobb, hogyha otthoni szendvicset eszünk, bár hosszútávon ez se túl egészséges. Nézzük, mit tehetek én azért, hogy kicsit egészségesebben éljek! Például első és legfontosabb dolog, hogy elfelejtem a mekit és a hasonló gyorskajáldákat. Nem mondom, hogy egyszer-egyszer nem tévedhetünk be ilyen helyre, de azért rendszert ne csináljunk belőle. A cola és a szénsavas üdítők nagy mennyiségben igen károsak lehetnek, de néha-néha ez is belefér.

    Nyáron rengeteg gyümölcs van: eper, sárgabarack, meggy, cseresznye, körte és még sorolhatnám naphosszat. Naponta pár szem gyümölcs is hozzájárulhat egészségünkhöz. Hűtve turmixként pedig igazi frissítő lehet a nyári kánikula idején.

    Magáról az étkezésről nem túl sok tanácsot fogok mondani. Lehetőleg mindennap legyen főtt étel és leves a menüben. Ahol lehet, például szendvicsekbe, rakjunk zöldséget, paradicsomot, paprikát.

    Egészségünk megőrzése érdekében mozogjunk naponta 10-15 percet. Ez lehet a bátrabbaknak futás, viszont aki csak át szeretné magát mozgatni, annak egy könnyed esti séta vagy bicikli. A sportválasztásról, és arról, hogy mégis hogyan döntsük el, milyen sport való nekünk, a következő cikkben, fogok írni! Addig is kellemes nyarat és tartalmas időtöltést kívánok!

    Csépány Bálint


   • Blog leírása

    Amit az életről tudni érdemes az új generációnak - KamaszPanasz
    Látogatás: 62060 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés