NagyVilág

Szerző: Bebe

A BLOG LEÍRÁSA

Amit az életről tudni érdemes az új generációnak - KamaszPanasz

Látogatás: 77987 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Az internet veszélyei

2008.09.09.

Manapság már szinte nem is lehet létezni internet nélkül. Ez nem is lenne baj, ha az internet biztonságos lenne, de sajnos nem az. Ebben a cikkben felhívom a figyelmet arra, hogy mik az internet veszélyei, illetve azt, hogy hogyan birkózz meg velük.

Sajnos manapság egyes fiatalok ész nélkül pakolják fel személyes adataikat a netre, nem gondolva annak veszélyeire.

A ragyogó mosoly titka

2008.09.04.

Manapság egyre inkább elvárt dolog az, hogy fogaink fehérek legyenek. Természetesen több eljárást is alkalmazhatunk. Ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani.

Számos módszert lehet már manapság alkalmazni, persze mindegyik másmás árkategóriában mozog. Kezdeném a legolcsóbbtól a legdrágábbig.
Fogfehérítésre ma már számtalan lehetőség kínálkozik. Fehéríthetjük fogainkat a fogorvosi rendelőben vagy otthon. A rendelői fehérítés előnye, hogy látványos fehéredést eredményez akár 1 óra alatt. Ha az otthoni fehérítő módszerek közül választunk, akkor hosszabb kezelési idővel (2-3 hét) kell számolnunk, viszont ezeknek kedvezőbb az áruk. Bármelyiket választjuk is, fontos, hogy egészségesek legyenek a fogaink, mert fogszuvasodás, kopott fogzománc vagy fogínysorvadásra való hajlam esetén problémák léphetnek fel.

Miért ilyenek a szülők?

2008.09.02.

Valószínűleg a te fejedben is megfordult már ez a kérdés. Mikor menj haza, mit vegyél fel, mindent megszabnak neked? Folyton veszekedtek? Esetleg túlságosan féltenek? Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mit tegyél, hogy elkerüld ezeket a vitákat, vagy, hogy szabadabb pórázra engedjenek.

1. variáció- folyton veszekedtek

Mindent a sóról

2008.08.28.

A só az egyik legtermészetesebb ételízesítőnk. A víz és a só életünk építőelemei, nélkülük nem létezhetne élet a Földön. Vagyis fogyasztásuk rendkívül fontos. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mennyit és milyet fogyasztunk. Különösen a helytelen sófogyasztás lehet káros. Ebben a cikkben mindent leírok a sóról, és annak egészséges mértékű használatáról.

A só:A kémiában csak nátrium-klorid-ként emlegetjük. Mint nevéből is kiderül két fő alkotó eleme a nátrium, és a klór.
A sót rengeteg ételhez használjuk, sőt, ha nem érezzük, hiányoljuk is. Sajnos minden ember sokkal több sót fogyaszt el, mint amennyit szabadna. Bár ezt mi nem is érezzük most, majd 10-20 év múlva komoly problémáink adódhatnak.

Mi az AIDS?

2008.08.26.

A HIV fertőzés, és a következtében fellépő AIDS betegség kétségtelenül napjaink legsúlyosabb szexuális úton terjedő fertőzése. Ebben a cikkben leírok minden fontos tudnivalót az AIDS-ről, és remélem, hogy ez után nagyobb figyelmet fogtok fordítani arra, hogy megelőzzétek ezt a nagyon komoly, általában gyógyíthatatlan betegséget.

Az AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome = szerzett immunhiányos tünetegyüttes) a HIV (Human Immunodeficiency Virus = emberi immunhiány vírusa) által előidézett tünetegyüttes, amelyet 1981-ben azonosítottak, de már jóval régebben megjelent. A vírus az immunrendszer sejtjeit pusztítja. Az immunrendszer fokozatos leromlása elősegíti a fertőzések és a daganatok megjelenését. A fertőzés után a tünetek általában évekkel (átlagosan 5 évvel) később jelentkeznek, de időközben a fertőzöttek továbbadhatják a vírust.

Kiver a Veríték! - Mindent az izzadásról!

2008.08.21.

Az izzadó embereknek nem könnyű, és kamaszkorban ez a teljesen természetes folyamat nagyobb mértéket ölt, és csak úgy csurog rólunk az izzadság. Sokan könyvelik el az izzadást igénytelenségnek, a mosdás elhagyásának, pedig ez nem igaz. Az izzadásnak több oka is lehet. Melegben, illetve nyáron szinte minden ember izzad, a sportolókról nem is beszélve. Akkor is izzadhatunk, ha valami csípőst eszünk, ha betegek vagyunk, ha közeleg a menstruációnk, de bármikor is izzadunk, egy dolgot feltétlenül tudnod kell: az izzadás természetes dolog! Csakis egészségünk érdekében izzadunk, hiszen az izzadás lehűti testünket, elősegíti az anyagcserénket, illetve erősíti az immunrendszerünket. Nincs benne semmi rossz, csak sajnos kellemetlen szaggal jár.

 Mit tegyél, hogy megszüntesd ezeket a szagokat?

Bőrápolás: tények és alapszabályok

2008.08.19.

Bőrünk, főleg ebben a korban igen nagy törődést, és odafigyelést igényel. Ahhoz, hogy bőröd szép, üde legyen, bizony el kell kezdened a napi bőrápolást. Ami eleinte egy szükséges nyűgnek tűnik, az később napi rutinná válik, mint pl. a reggeli fogmosás. Ebből a cikkből megtudhatod, milyen típusú bőröd van, illetve, hogy hogyan kell ápolnod.

Bőrödet típusának megfelelően kell ápolnod, viszont nem biztos, hogy tudod milyen típusú. Az alábbi leírásból rögtön megtudhatod.
Száraz bőröd van, ha: színe sápadt, könnyen hámlik, esetleg repedezett, vagy hajlamos a bőrirritációra és pórusaid zártak.

Allergia

2008.08.12.

Az alábbi cikkből megtudhatod, hogy mi is az allergia, mik a tünetei, felsorolom leggyakoribb fajtáit, illetve azt, hogy mit tehetünk allergiás tünetek esetén.

Ha valaki allergiás, a szervezete érzékeny – és ezért reagál – egy vagy több olyan növényi vagy állati anyagra, amelyeknek a legtöbb ember ki van téve a mindennapi életben. Azok az anyagok, amelyek a szervezetben allergiás reakciót váltanak ki, az allergének. Amikor az allergén bejut az allergiás beteg szervezetébe, az ellenanyagok termelésével védekezik

Kalandra Fel! - mozgás, kicsit másképp

2008.08.07.

Napjainkban a számítógép szinte minden valós szórakozást elvesz, ezáltal alig jut időnk egymásra a barátokra és arra hogy kikapcsolódjunk vagy éppen mozogjunk egyet. A Követező összeállításban adrenalin-növelő és csapatépítő sportokat mutatok be. Lássuk melyek ezek.

Elsőként talán azt a sportot mutatnám be amely ma már Magyarországon is eléggé elterjedt egyre többen fedezik fel a benne rejlő remek szórakozás és mozgás élményét. Igaz nem ér fel egy rendszeres edzéssel de kikapcsolódni és mozogni tökéletes. Ez a játék a Paintball. Itt egy külön erre a célra kifejlesztett fegyverrel festék patronokat lőve egymásra játszhatunk. Természetesen fő a biztonság így mindenki teljes védőfelszerelésben állhat neki ennek a remek időtöltésnek. Több fajta játékmód is létezik. A legelső és talán leggyakoribb amikor két csapat áll egymással szembe. A harc addig folyik amíg az egyik csapat teljesen meg nem semmisül. A második játékmód a zászlószerzés. A lényeg hogy a saját zászlónkat eljutassuk az ellenfél bázisára. Ehhez nem szükséges minden ellenfelet lelőnünk. A harmadik pedig az úgynevezett rókavadászat. Ennek a lényege hogy egy emberre - akinek tele van a tára - vadásznak mindannyian de nekik csak 11 db patronjuk van! Ugyanakkor szerintem bármilyen más módszerrel is remekül lehet játszani az erre kijelölt pályákon. Remek időtöltés baráti társaságoknak kötelező!

A Társaság Húzó ereje

2008.08.06.

Veled is volt már olyan, hogy valamit csak azért tettél meg, mert a baráti társaságodban az ?menőnek? számított? Sok fiatal például csak azért iszik vagy cigizik, mert egy közösség tagja akar lenni és nem szeretné, hogy kiközösítsék. Holott lehet, hogy a lelke mélyén nem is vágyik cigire vagy piára? De tényleg érdemes a ?beilleszkedési vágy? miatt feladni az elveidet, esetleg személyiségedet?

Mindig, mindenhol, mindenkinek jót tenni. Ezt senki nem várja el tőlünk csak így érezzük. Pedig lehetetlen, valamit valamiért. Meg kell tanulnunk elfogadni, hogy sosem lesz mindenki jóban velünk és lehet, hogy társaid is többre értékelik, ha saját magad adod és nem valaki másra akarsz hasonlítani. Vagy te is egy akarsz lenni a sok közül? Mert például vannak olyan emberek (szép számmal) akik tényleg minden közeghez tudnak alkalmazkodni, olyanok, mint a kaméleonok és szinte mindenkivel jóban vannak, de nincsenek igazi barátaik. Ez nem feltétlen negatív, mert lehet, hogy valakinek tényleg ilyen a személyisége, de mégiscsak jobb különbözni a többitől. Ezt hívják egyéniségnek. Az ilyen  embereknek egy közösség nem befolyásolja annyira a személyiségét, általában kevés barátjuk van, mert ?megosztják? az embereket. Őket vagy szeretik, vagy nem. Persze sokszor van úgy, hogy az egyéniség is kénytelen alkalmazkodni. Mert tényleg fontos az alkalmazkodásra való készség, de az egyéniség is, és ezt kell valahogy egyensúlyba hozni. Elég nehéz feladat, de nem lehetetlen!