• pánikcsata
    hilda blogja

    A STRESSZBEN TANULT DOLGOK

    Ma láttam egy érdekes dokunmentumfilmet az agyműködésről és ehhez hasonlókról. Ebben mondták, hogy a stressz alatt tanult dolgok, új ismeretek sokkal tartósabban maradnak meg az emberben, konkrétan egy életre. Talán ezért van, hogy -így mondják-  aki egyszer megtanul autót vezetni, sohasem fogja elfelejteni. Hisz kell-e stresszesebb helyzet, mint először kimenni a forgalomba, akármilyen nagylegények is vagyunk?

    S lehet, hogy a pánikbetegséggel is ez a helyzet. Egy abszolút stresszesnek mondott helyzetben szembesül a szervezetünk egy új állapottal, amit aztán természetéből adódóan meg is őriz magában, örökre, kitörölhetetlenül. Talán ez az oka annak a folytonos "hadikészültségnek", ami annyira kordában tartja az embert, mert állandóan ott van figyelmeztetően a háttérben vagy nagyon is észrevehetően , tombolva, pusztítva legelől.


   • Blog leírása

    Manapság "divatos" lett a pánikbetegség.Sokkal többen szenvednek tőle, mint amennyien beszélnek róla. A kibeszélés, a sorstárskeresés viszonylag egyszerű alternatívája a terápiának.
    Látogatás: 240799 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés