Saját esetek

Családi kórtörténet alapján próbálok rájönni, vajon kell-e attól félnem, amitől az apámank kellet, vagy csak hipohonder vagyok.

Kedves vandore1!

Érdekes amit írtál. Igazság szerint először nem értettem, hogy miről írsz, és ez hogyan kapcsolódik az én "témámhoz".

Végigolvastam, nagyon hasonlánónak találtam személyes tapasztalataimhoz. Röviden az a helyzet, hogy számos olyan tünetet észleltem magamon tinédzser korom óta, mint Te. Be kell valljam nem nagyon tudom, mi köze lehet az ájulásnak a szívbetegségekhez, de utána járok annak amit írtál.

Mivel a családomban több embernek is vannak gondjai a szívével, óvatos lettem. Figyelem magam. Habár az orvosok minden általános kivizsgáláson, EKGn az mondták, kutya bajom, semmi baj a szívemmel, gyanús dolgok azért mégis történnek. Az ájulások nálam is rendszeresnek mondhatóak, amellett, hogy sosem alacsony a vérnyomásom, a vércukrommal sincsen baj, és a vizsgálatok is mindig normális vérképet mutatnak. Tehát egészséges vagyok.

Gyakori erős szívdobogás, fulladásérzés és légszomj az ami még érdekes lehet, de ezek szintén nem kötődnek feltétlenül szívbetegséghez. Fizikai megterhelés esetén fulladás, nagy mértékű kivörösödés az arcon, pedig gyerekkorom óta sokat mozogtam és sokáig sportoltam is intenzíven. Ugyanakkor a végtagjaim mindig hidegek, mint a jégcsap.

Ez mind sok apróság, és én lehet csak összekombinálom őket. Nem állítom, hogy bajom van, lehet csak bizonyos területen kevésbbé működök jól, de azért inkább szeretek tájékozódni és megtudni, hogy mi okozhatja őket.

Köszönöm hozzászólásod, Te is segítettél abban, hogy most egy infoval több legyen a tarsolyomban.

Hozzászólások (0)