Örökletes lehet-e a szívinfarktusra való hajlam?

Szerző: remark

A BLOG LEÍRÁSA

Családi kórtörténet alapján próbálok rájönni, vajon kell-e attól félnem, amitől az apámank kellet, vagy csak hipohonder vagyok.

Látogatás: 6499 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Saját esetek

2008.03.04.

Kedves vandore1!


Érdekes amit írtál. Igazság szerint először nem értettem, hogy miről írsz, és ez hogyan kapcsolódik az én "témámhoz".


Végigolvastam, nagyon hasonlánónak találtam személyes tapasztalataimhoz. Röviden az a helyzet, hogy számos olyan tünetet észleltem magamon tinédzser korom óta, mint Te. Be kell valljam nem nagyon tudom, mi köze lehet az ájulásnak a szívbetegségekhez, de utána járok annak amit írtál.

Előzmények

2008.02.27.

Röviden a családi háttérről:


A családban nem tudok komolyabb örökletes szívbetegségekről. Édesapámnak 30 évesen 1990-ben volt egy szívbillentyű műtéte, azóta "ketyegője" van. Állandóan gyógyszert szed, de ezen kívül sosem volt különösebb jele annak, hogy szívbeteg. Ami észrehető volt, hogy kifejezetten kevesebbet mozgott, és nagyon figyelnie kellett, mert ha fizikailag megerőltette magát, nagyon hangosan ketyegett a szíve.


Esetében két súlyosabb szituáció volt. Először 2001 körül volt egy szívinfarktusa, ami azért volt igazán ijesztő, mert otthon volt, végezte a napi dolgát, beszélgetett velünk és nem történt olyan, mint a mozifilmekben, hogy a melléhez kapott, stb. Mondta, hogy rosszul érzi magát, gyenge volt, ilyen általános dolgok. Mivel havonta jár ellenőrzésre kardiológushoz, a következő vizsgálaton közölték vele, hogy szívinfarktusa volt, és szerencsés, hogy így átvészelte, mert az ilyen ritka eset.