Betegellátással kapcsolatos panaszok

Várom a panaszokat.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Epekő!

Hozzászóló: papabacsi, 2016-07-25 14:16
Nagykőrösi Pest megyei 36 éves férfi lakos vagyok. 2016 Július legelején egy othhoni görcsös állapot miatt Nagykőrös ügyeletre mentem ahol ellátás után azonnal átküldtek Kecskemétre (Bács Kiskun megye) sürg.osztály ahol másnap a hasi ultrahang epeköveket mutat. Kikerülés után vissza a háziorvoshoz Nagykőrösre aki beutal sebészeti szakrendelésre. Felhívom Kecskemét megyei kórház Seb osztály és kérek időpontot de elutasítanak mert Pest Megyei lakos vagyok és menjek Ceglédre. Cegléden laborvizsgálat,ekg majd a sebészeti szakrendelésen epehólyag epekő eltávolító laparoszkópos műtéti időpont a vizsgálathoz egy hétre.Műtét előtti napon felvétel a Ceglédi Toldi kórház seb osztályára. Másnap reggel Műtéti előkészítés borotválás stb (még nem tudom ki operál) bejön egy orvos bemutatkozás nélkül az első kérdése hogy kerültem ide a Ceglédi kórházba majd miután elmondtam megkérdezte hogy volt e már tükrözve a gyomrom? Én mondtam hogy még nem mert a gyomrommal soha nem volt még panaszom ami miatt tükrözésre utaltak volna! A válasza az volt hogy meg kell csinálni a tükrözést mert nagy a rizikó (azt nem mondta milyen rizikó) és addig elhalasztják a műtétet! Én nem voltam hajlandó bele egyezni hogy az egészséges gyomromat megtükrözzék ezért azt mondta nem vállalják a műtétet és hazaküldött!! Azt gondoltam az epekövek megléte magában indokolja a műtétet nem értettem mit akar a doktor úr a gyomrommal!! Az egésznek olyan szaga volt mintha valamiért nem fértem volna bele a programjukba a műtéti időpont ellenére!!??

félig-kompetens

Hozzászóló: mili5, 2008-06-25 10:49
Szia! Én is laktam Gyöngyösön és anyukám dolgozott is a gyöngösi kórházban. Szeretném ha látnád a másik oldalt is. Szerintem ugyanis nem feltétlen az orvoskon múlik, hogy édesapádat megvárakoztatták. Talán a rendszer hibája! Az orvosknak sem könnyű, hisz kint vár száz beteg rohanni kell, de azért jó alaposan ki kell vizsgálni a beteget, hisz nem hibázhatnak, mert az a beteg életébe kerülhet....Elképesztő az a stressz amit nap mint nap átélnek....És ha esetleg az orvos valamelyik családtagja vagy maga az orvos lesz beteg a várakozó betegek felháborodnak azon hogy soron kívül hívják be őket. Pedig szerintem elég sokat tesznek az emberekért és megérdemlik ezt az előnyt.Talán ez is közrejátszott apukád várakozásában. (egyébként nem csak Gyöngyösön várakoztatják meg a betegeket, hanem debrecenben is)

Vesekő

Hozzászóló: laracroft1988, 2008-05-31 15:19
Hát igen így megy ez. Én nem vagyok ugyan 64 éves és nincs is ilyen súlyos betegségem, de az én sztorim se szívderítőbb. Bekerültem a kórházba hasfájással, telenyomtak antibiotikummal a nőgyógyászaton, mert hogy nekem fertőzésem van. Fájdalom csillapító nem volt az osztályon, én meg már járni sem tudtam, úgy hoztak be nekem. A mellettem fekvő terhes lány anyja ment ki a nővérekkel üvölteni, hogy hívjanak már valami orvost, mert nekem a válasz mindig az volt, hogy a doktor úr éppen ebédel/műt/vizitel. Elküldtek urológiai konzíliumra, am ugyebár az én foglamaim szerint azt jelenti, hogy az orvosok megbeszélik mi lehet a bajom, nem én a kórház másik végébe vánszorogjak el, persze egyedül. Ehhez hozzá kell tenni, hogy az előző napi viziten, az orvos szó szerint lekiabálta a fejem, hogy ugye én nem gondolom komolyan, hogy majd a nőgyógyászaton fognak urographiat végezni. Nem tudom mondtam, nekem mindegy ki küld el vizsgálatra. Másanp elmentem szépen az urológiára, ahol minden vizsgálat nélkül rámondták, hogy vesekő (amit én már tudtam a legelején is)és hazaküldtek. Urographia egy hónap múlava. Kiderült hogy vesekövem van tényleg, jó szedjem a gyógyszert, egy hónap múlva kontroll. Hát én szedtem a gyógyszert, aminek olyan bonyolult volt a szedése, hogy inkább abbahagytam. Azóta se mentem vissza. Legközelebb akkor megyek kórházaba, ha visznek. Ja és persze az ilyenket már meg se említem: éppen a mosdóból vánszorogtam visszafelé, sírva, annyira fájt, na szóval "megyek" el a nővérpult előtt, ahol éppen ötórai teázás folyik. Egy szót se szólok senkihez, mire a nővérke rám kiabál, hogy mit képzelek őneki nincs erre ideje. Mondtam, hogy látom. erre bosszúból szanaszét szúrkálta a kezemet, amikor az infúziót kötötte be, ehhez hozzá kell tenni, hogy még addig egyszer sem szúrt mellé senki, olyanok a vénáim, mint egy hajókötél. A zárójelentásre 5 és fél órát vártam. Egy zuhanyzó működött az osztályon. Ennyi.

Várakozó Betgek Gyöngyösön!

Hozzászóló: papi, 2008-05-30 12:21
Válasz erre: mili5, 2008-06-25 10:49
Tegnapi nap édesapámat berendelték kardiológiai kontrol vizsgálatra, délután negyedötre adtak időpontot.Be is jutott este félkilencre! Több mint 4óra várakozás után!Édesapám elmondása szerint egy 70éves hölgy 6órát várakozott mire szólitották! Apám 64 éves cukor és szivbeteg a vizsgálat után még kiváltotta a felirt gyógyszert minek következtében lekéste az utólsó buszt! Én vittem haza Mátrafüredre este 22óra után ,ekkor sikerült beadni az inzulin injekcióját és tudott megvacsorázni!Felháboritónak tartom ezt a bánásmódot egy beteg emberrel szemben!Remélem a Hospinvest vezetése a/gyöngyösi kórház üzemeltetője/ is látogatja ezt a weboldalt bár én személyesen is panaszt fogok tenni náluk!És az elkövetkező időkben talán emberségesebben fognak bánni betegeikkel!