Újra itt

Blog: A szivem és én - Szerző: Levendula

Üdv mindenkinek!

Hű, de rég jártam már erre! Sajnos elég kevés az idő, a munkahelyemen sok plusz feladat hárult rám mostanában. Gyakorlatilag egyedül intézem egy 40-50 fős cég teljes adminisztrációját. Na jó, a könyvelést nem, de azon kívül mindent, és egy olyan cégnél, ahol nagy a dolgozók fluktuációja, mindig van bőven meló.

Na és mivel ez egy betegblog, erről is tennék említést. A közelmúltban voltam az aktuális kontroll vizsgálaton a kardiológián. Sajnos kedves dokim nem a legjobb formáját hozta, de hát ő is ember, lehetnek rosszabb napjai, na meg az a rengeteg ember, aki aznap ott megfordult... Szóval megkérdezte, hogy vagyok, én meg elkövettem azt a hibát, hogy azt mondtam: jól. (Ha az ember panaszkodik, hamar rávágják, hogy csak pszichésen van, szedjen nyugtatót, ha nem panaszkodik, akkor meg nem beteg, miről beszélünk?!) Jelen esetben is az történt, hogy a "jól" szó kimondásával majdhogynem érdektelenné váltam, pedig sajnos nem is teljesen fedi a valóságot az, hogy jól vagyok. A doki úgy írta rá a leletemre a vérnyomás értékeket, hogy meg se mérte, az általa kért vérnyomásnaplót meg se nézte, pedig abból azért láthatta volna, hogy a "tenziója rendezett" helyett, a kurva rendetlent kellett volna írni. Na de meg vannak a megfelelő gyógyszereim, majd kitapasztalom magamnak, hogy kell átcsoportosítani, hogy a reggeli magas értékek normalizálódjanak - mert amúgy napközben már nem sűrűn van vele gondom. Viszont az EKG-m valóban sokkal szebb lett, mint korábban, bár a telődési zavar látszik rajta. Van viszont más, ami most  hirtelen aggasztóbbá vált,  mégpedig a vércukor-vérzsír-koleszterin értékek. Fél év alatt annyit romlott, hogy még én is elcsodálkoztam rajta, annál is inkább, mivel - legalább is - a zsíros ételeket kerülöm. Na jó, nem tragikus mértékűek ezek az eltérések, de mindenképpen erősen figyelmeztető jellegűek, főleg hogy apai ágon halmozottan van  jelen családunkban  a diabetesz. Azt mondta doki, mielőtt megkezdenénk ezekre is az élethosszig tartó gyógyszerezést, előtte egy kemény, szigorú diétát kéne kipróbálni, hátha sikerülne valamelyest rendezni.  Sajnos konkrét útmutatást nem adott, dietetikushoz nem küldött, a háziorvos meg ennél komolyabb dolgokban sem együttműködő, de itt a neten azért össze lehet "csemegézni", hogy mit lehet, mit nem. Na meg aztán ott van a józan paraszti ész: kevés zsír, kevés cukor, kevés szénhidrát. Egy hete kezdtem és eddig  két alapvető dologgal szembesültem: 1, nem lesz könnyű - sőt, nehéz lesz, mert azért bevallom, szeretem a jó kajákat. 2, Nem olcsó mulatság a diéta.Nagyon-nagyon nem olcsó.

Hát, így állok pillanatnyilag. Majd időnként jövök beszámolni - remélem a sikerekről :))

Apropó: siker. Tegnap volt egy maratoni vitám a főnökömmel. ez a vita mindenről szólt csak a pénzről nem, ehhez képest úgy zárult, hogy fizetésemelést kaptam :)))) Nem sokat, de akármennyi is, inkább én költsem el :))