Égető kérdések gyomortájon

Szerző: kitchesangels

A BLOG LEÍRÁSA

Negyven múltam és refluxos lettem. Szeretnék még gyomorégés nélküli éveket. Minden tippet, ötletet szívesen fogadok...

Látogatás: 91961 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

citrom refluxra?

2011.09.27.

Reflux tünetek

2011.07.25.

szódabikarbóna

2011.04.27.

Természetes semlegesítőszer

öngyógyítás

2011.03.25.

Reflux: Hogyan működhet az öngyógyítás?

Az öngyógyítás támogatói szerint pedig felesleges terhet ró az egészségügyre, ha minden ilyen beteg megjelenik. Megfelelő szabályok betartása mellett megengedhető az önálló gyógyszerelés, nem okoz jelentős késést a súlyosabb okok felismerése. Persze ehhez a lakosság megfelelő képzése és a gyógyszerészekkel való szoros együttműködés szükséges. A PPI-knek ritkán van mellékhatása, gyógyszer-kölcsönhatásokkal sokkal inkább kell számolni, ha a beteg folyamatosan és nem alkalomszerűen szedi a gyógyszert.

Az elképzelések szerint a gyógyszerésznek kellene rákérdeznie bizonyos, úgy nevezett „riasztó tünetek”-re, melyek jelezhetik, hogy többről van szó, mint egyszerű refluxbetegségről (fogyás, fekete, vagy véres széklet, visszatérő hányás, véres hányás, nyelési nehezítettség stb.). Típusos tünetek esetén (savas felböfögés, gyomor, vagy mellkasi égő fájdalom, melyet az étkezés mérsékel), riasztó tünetek hiányában, illetve ha egyéb betegségről a páciens nem számol be, a patikus kiadhatná a protonpumpa-gátló gyógyszert.

Reflux kezelés

2011.03.21.

Súlyos tévhitek

2011.02.28.

A gastroesophagealis reflux betegség az emésztőrendszer megbetegedése. A tüneteket az okozza, hogy a gyomor savas tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe. Összegyűjtöttem a leggyakoribb tévhiteket a gyomorégéssel kapcsolatban.

12 pont

2011.01.31.

stressz

2010.10.21.