Simnkelési tanácsok

Blog: NőiSarok - Szerző: Bebe

Kevés olyan 13-16 éves lány van, aki még ne próbálkozott volna sminkeléssel.  De hogyan is sminkeld magadat? Milyen alkalomhoz milyen smink illik? Nos, ehhez szeretnék adni egy-két hasznos ötletet.
Egy a lényeg: próbálkozni, kísérletezni, hiszen a sminkelésre is igaz, hogy "gyakorlat teszi a mestert".
A bőr megfelelő és gondos alapozása a legfontosabb ebben a korban a sminkelésnél. A legtöbben ebből a korosztályból problémás bőrrel és pattanásokkal küszködnek. Az alapozónak jól kell fednie, és mégis természetesen kell hatnia. A könnyű, hidratáló alapozó a legalkalmasabb erre, hiszen könnyen felvihető, tökéletes és hosszan tartó fedést biztosít, nedvességgel látja el a bőrt. A problémás területekre érdemes kétszer-háromszor vékony rétegben felvinni a terméket (nagyon fontos a megfelelő, sem túl világos, sem túl sötét árnyalat kiválasztása, amely passzol bőrtónusodhoz).
Fixáld a felvitelt követően semleges színű, speciális púderrel. Ezáltal nem csak a tartósság garantált: sokfajta kozmetikum létezik, amelyek nem csak mattítanak, de kifejezetten problémás bőrre ajánlottak. Ezek természetes, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatóanyagokat tartalmaznak, és ezzel gondoskodnak a púder mikrobiológiai tisztaságáról. Soha ne sminkelj nyílt pattanásokat!
Nappalra, az iskolába inkább a természetes, pasztellszíneket részesítsd előnybe. A világos tónusoktól szép, nagy szemed lesz. Ne használj erős kontúrszíneket, nehogy elnehezüljön a smink. A szemek kiemeléséhez tökéletesen elegendő egy kis világos szemhéjpúder, és hosszabbító (barna vagy fekete) szempillaspirál felvitele.
Az ajkakat szintén visszafogottabban színezzed, a vakolatszerű hatás elkerülése érdekében. Nappalra elegendő egy gyöngyház fényű ajakbalzsam, vagy halványan színezett hidratáló szájfény is. Ebben a korban ajánlott a sötét vagy az élénkebb színek elkerülése az ajkakon, mert ezek túlságosan régimódinak és helytelennek tűnnek. Ugyanez érvényes a pirosítóra is, amelynek elsősorban frissességet és természetességet kell biztosítania, nem szabad, hogy túl szembetűnő legyen.
Bulira nyugodtan játssz a színekkel, légy vagány. Szemszíned próbáld meg hangsúlyozni. Például zöld szemedhez bátran használj lila vagy narancs szemfestéket. Ezek igazi cicaszemet varázsolnak neked. Kék szemhez kenj pink vagy arany árnyalatokat. A barna szemet arannyal, és földszínekkel emelheted ki. Ha esetleg fekete szemed van, használj világos, élénk színeket, és gyönyörű lesz. Ne feledkezz meg a két réteg szempillaspirálról sem. Variáld a különböző színeket. A sötét rúzsokat viszont továbbra is kerüld. Használj inkább színezett szájfényt! Természetesen arra azért ügyelned kell, hogy sminked összhangban legyen ruhád, hajad, bőröd színével.
El sem tudod képzelni, hogy mennyivel szebbé tesz az igényes, szép smink. Bizonyítékként: