Ők nem szégyellték – hírességek prosztatarákkal!

Blog: Nőknek a férfiak egészségéről - Szerző: ProsztataCentrum

Azt láthatjuk, hogy külföldön mintha a prosztatarákot nem öveznék misztikus tabuk, mint Magyarországon. A hírességek úgy beszéltek a megbetegedésükről, mintha csak egy náthát kaptak volna el. Lássunk három hírességet, akik megküzdöttek a prosztatarákkal!

1.       Robert De Niro

Emlékeznek? Éppen tíz évvel ezelőtt, 2003-an októberében diagnosztizálták a prosztatarákot az akkor 60 éves Robert De Nironál.  Keresztapa II, Taxisofőr, Ébredések, Dühöngő bika, Csak egy kis pánik – és persze a megérdemelt Oscar-díj, Golden Globe, Bafta –díj és még egy tucat elismerés. Nem csoda, hogy Robert De Niro napjaink egyik  legismertebb színésze lett. A híres színész apukája - aki egyébként festő volt - rákban hunyt el 71 éves korában, 1993-ban. Fia már komolyan vette a veszélyt. Az éves szűrővizsgálaton, októberben diagnosztizálták a rákot – a színész decemberben már meg is operáltatta a beteg szervét. Minthogy időben felfedezték a tumort, az nem terjedt túl a prosztata tokján, és áttéteket sem adott. A beteg teljes gyógyulásnak örvend: azóta tünetmentes.

 2.      Warren Buffett

A milliomosakat sem kíméli a prosztatarák. A tavaly áprilisban fedezték föl a prosztatarákot az akkor 82 éves amerikai befektetőnél, aki 2008-ban a Forbes magazin szerint a világ leggazdagabb emberének számított. Coca-Cola, Gilette, Fruit of the Loom csak néhány a befektetései közül – a rák mégis megtámadta, ráadásul észrevétlenül. A betegséget egy ún. PSA teszt segítségével fedezték föl nála, melyről bővebben olvashat a www.prosztatacentrum.hu weboldalon.  Warren Buffett a sugárterápiát választotta, melyet július közepén kezdett meg a Nebraska Klinikán és a CNBC-nek adott közlemény szerint szeptemberben véget is ért a terápia.

3.      Andrew Lloyd Webber

Fülünkben cseng az Evita  „Miért kell, hogy sírj, Argentína” („Don't Cry for Me, Argentina”) vagy a Jézus Krisztus Szupersztárból „Hogy szeressem én, mondd” („I Don't Know How to Love Him”)? Igen, ő az a sikeres zeneszerző és musical író akinek Az Operaház fantomját, a Macskákat, az Evitát, az Alkony sugárutat és mér rengeteg más gyönyörű darabot köszönhetünk, minek elismeréseképp nemcsak Oscar, Grammy és Tony díjakat kapott, de II. Erzsébet még lovaggá is ütötte. Igen, még őt is utolérte a prosztatarák. Webberen radikális prosztatektómia elnevezésű műtétet hajtottak végre 2009-ben, 61 éves korában – azaz magyarul eltávolították a prosztatáját.

Merítsenek Önök is erőt a hírességek történetéből, és szálljak szembe a betegségekkel! Szeretnének többet megtudni a betegségekről? ProsztataCentrumban nincsenek tabuk!