Akupunktúra a férfiak egészségéért!

Blog: Nőknek a férfiak egészségéről - Szerző: ProsztataCentrum

 A kínai gyógyítás alaptétele, hogy az életenergia (chi) a testen láthatatlan csatornákon ún. meridiánokon keresztül áramlik. Amikor egy ilyen meridián valamiért blokkolódik, az energia áramlás lelassul vagy akár meg is áll – így az a bizonyos testrész energia hiányban fog szenvedni. Az akupunktúra arra szolgál, hogy megnyissuk ezeket az energia folyosókat azáltal, hogy a test bizonyos részeire vékony, finom tűket szúrnak. Testünkön több száz olyan pont található a több, mint egy tucat meridián mentén – melyeket egy gyakorlott akupunktúra szakértő ember kezelhet az Ön tünetei alapján.

A Malajziai Tudományegyetem kutatásában 89 férfi vett rész, akik krónikus prosztata gyulladásban vagy krónikus kismedencei fájdalomegyüttestől szenvedtek. A páciensek egy része egy 10 hétig tartó, 20 alkalmas akupunktúrás kezelés sorozaton vett részt, míg a többiek csak egy annak tűnő, álterápiát kaptak. Az álterápia esetében a páciensek nem az akupunktúrás pontokra kapták a tűszúrásokat. Azt találták, hogy azok, akik az igazi kezeléseket kaptak egy hat pontos, vagy annál is jobb javulást tapasztaltak a nemzetközi krónikus prosztatagyulladást felmérő teszten (NIH-CPSI) – ami szembetűnő a másik csoport 47 százalék pontos csökkenésével szemben. Azok, akik igazi terápián vettek részt 2,4-szer nagyobb valószínűséggel élvezhették a teljes gyógyulást, mint a többiek (Lee 2008)

A new yorki Columbia Egyetem egészségügyi központjában a kutatók tíz olyan férfit vizsgáltak meg, akiknek a krónikus prosztatagyulladása és a kismedencei fájdalom együttese semmitől sem csökkent. Ezek a férfiak teljes test és fülakupunktúrás kezelést kaptak hetente kétszer hat héten keresztül. A férfiak három és hat hét után a panaszaik csökkenéséről számoltak be,  egy ismételt hat hetes kezelés sorozat pedig véget is vetett a panaszaiknak (Capodice 2007)

További cikkeinket megtekintheti a www.prosztatacentrum.hu weboldalunkon!

A cikk forrása: prostate.net