• NőiSarok
    Bebe blogja

    A nők rémálma

    A narancsbőr
     
     

    Bár sokan azt sem tudják, hogy mi az, de manapság sokan küzdenek ellene. Itt most próbálom tisztázni a jelentést, illetve azt, hogy hogyan szabadulhatunk meg tőle.

     

     A narancsbőr, avagy cellulitisz kisebb, makacs dudorokból áll, melyeket a fenék, és a comb környékén láthatunk.  Nevét nemhiába a narancsról kapta, hiszen úgy néz ki, mint a narancs héja. A nők nagy része küzd ezzel a problémával, és bár azt gondolják, hogy emiatt egy fiú sem fog rájuk nézni, tévednek. A fiúk általában azt sem tudják, hogy mi az a narancsbőr, még akkor sem, ha nekik van, bár ez a probléma elsősorban a nőket érinti.

    Sokan úgy gondolják, hogy csak a kövér lányoknak lehet narancsbőrük, de ez tévedés. Legyen fiatal, vagy öreg, vékony, vagy dagadt, a nők 95%-a narancsbőrös. Ezek a dudorok a fenéken, és a comb tetején jelentkeznek. Tulajdonképpen a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet,  egyre nagyobb gömböcskéket kialakítva.
     
     
    Van narancsbőröd? Mindjárt kiderítheted. Fogj egy kis bőrfelületet hüvelyk- és mutatóujjad közé, és ha kis dudorokat látsz rajta, akkor narancsbőröd van. Persze nem kell kétségbeesni! Bár a reklámok azt sugallják, hogy az igazi nő vékony, bőre feszes, hibátlan, a narancsbőr ma már teljesen megszokott jelenség. A nők testfelépítésüknél fogva több zsírpárnával rendelkeznek, melyek védő funkciót szolgálnak.

    Ha meg akarsz szabadulni a narancsbőrtől, sok türelemre, és kitartásra lesz szükséged, nem szabad majd azonnali eredményt várnod.

    A drága krémek, megfizethetetlen kezelések helyett sokkal nagyobb és hosszabb távra szóló segítséget jelenthet a megfelelő életvitel kialakítása. Naponta egy óra testmozgás, legalább két liter ásványvíz, illetve a káros szerek (alkohol, kávé, cigaretta) mellőzése nemcsak a narancsbőr megszüntetésében, de további párnák kialakulásának megelőzésében is fontos szerepet játszik.
    Remélem, hogy segítettem neked, és üzenem mindenkinek, aki a narancsbőrtől akar megszabadulni: kitartás!
     
    Gy. Anna
     

   • Blog leírása

    Fiatal Nőknek tanácsok tippek hasznos infok - KamaszPanasz
    Látogatás: 26610 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés