• NőiSarok
    Bebe blogja

    Diétázási tippek

    Okos diéta

    A jó fogyókúra egyik alapfeltétele a mozgás. Testedzés nélkül ne is álmodj arról, hogy komoly hatást érj el! Válassz egy olyan sportot, amit szívesen csinálsz és próbáld meg heti rendszerességel űzni. Ezen kívül természetesen nem árt csökkenteni a bevitt kalóriamennyiséget.

    A lényeg az, hogy fokozatos legyen és ne egyik napról a másikra akarj lefogyni! Ha hetente 0,5 kg sikerül leadnod sokkal nagyobb az esélyed, hogy sikeres legyen a diétád, mint ha pár nap alatt sz6abadulsz meg 2-3 kilótól! Ha súlyosan elhízott vagy és elhatároztad, hogy lefogysz, mindenképp  fordulj szakemberhez!

    A helyes, egészséges fogyókúra 5 pontban:

    1.) FOKOZATOS
    Az egyéni kalóriaszükségletnél 300-500 kalóriával kevesebb. Ezzel elkerülhető a jojóeffektus és elmarad a koplalás után bekövetkező tömeggyarapodás.
    2.) VEGYES
    Az alapvető élelmiszercsoportok mindegyikét (keményítők, fehérjék, zsírok, szénhidrátok) tartalmazza, így a fogyókúra során bejut a szervezetbe az összes szükséges tápanyag
    3.) EGYENLETES
    a javasolt energiamennyiséget napi 4-5 étkezésre kell osztani. Így a szervezetedet folyamatosan ellátod energiával, ráadásul éhes sem lesz!
    4.) SZÍNES
    Fűszerezz változatosan, váltogasd a főzéstechnikákat (sütés, grillezés, párolás) Ne foszd meg magad semmitől, mert utána csak még jobban kívánod majd.
    5.)AKTÍV
    Próbálj meg minden nap egy keveset mozogni, ha nem megy, akkor is heti rendszerességgel!

    Még egy kis segítség, hogy megtudd szükséged van-e fogyókúrára!

    A testtömegindex (Body Mass Index, BMI) kiszámítása:

    A testtömeg (kg) osztva a testmagasság (m) négyzetével-->tehát ha 1,7m magas vagy és 60kg, akkor így számíthatod ki: 60/1,7*1,7=20,76..

    Kóros alultápláltság, anorexia: <15
    Sovány: 15-18,5-->hízni kellene!
    Ideális: 18,5-25 (tehát a példában kiszámolt)
    Túlsúlyos: 25-30-->fogyókúra
    Súlyosan elhízott: 30-40-->szintén fogyókúra, de orvosi segítséggel

    ---Sz. D. L.---


   • Blog leírása

    Fiatal Nőknek tanácsok tippek hasznos infok - KamaszPanasz
    Látogatás: 26598 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés