Kamaszpanasz

Szerző: Bebe

A BLOG LEÍRÁSA

Fiatalokról, Fiataloktól, Fiataloknak!
Szerkesztőink:
Gyarmati Anna
Szabó Diána Lili
Csépány Bálint

Látogatás: 91331 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Az alkohol veszélyei

2008.09.10.
Alkohol? Mindenkinek a féktelen partik, a nagy bulik a sör és egyéb röviditalok jutnak eszébe. Addig nincs is gond amíg csak ekkor élünk vele. A Nagyobb gond akkor kezdődik amikor már nem bírunk nélküle létezni. Ekkor kialakul a függőség. Ennek a veszélyeiről és ennek a megelőzéséről fogok most írni itt a Fiúsarokban!

Az internet veszélyei

2008.09.09.
Manapság már szinte nem is lehet létezni internet nélkül. Ez nem is lenne baj, ha az internet biztonságos lenne, de sajnos nem az. Ebben a cikkben felhívom a figyelmet arra, hogy mik az internet veszélyei, illetve azt, hogy hogyan birkózz meg velük. Itt a Nagyvilágban!

Programajánló

2008.09.05.
Péntek van? A válasz igen. Ami nem jelent mást minthogy ma programajánló van. Az első sulis hét után mindenkinek jár egy kis pihenés. De amíg engedi az idő éljünk a lehetőséggel és próbáljuk ezt a szabadba eltölteni. Lássuk csak mi jutott erre a hétvégére. Bővebben itt a Nagyvilágban.

A ragyogó mosoly titka

2008.09.04.
Manapság egyre inkább elvárt dolog az, hogy fogaink fehérek legyenek. Természetesen több eljárást is alkalmazhatunk. Ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani. Itt a Nagyvilágban!

Az emo

2008.09.03.
A csapból is az EMO folyik. Mi ez az eddig ismeretlen "mánia": divat vagy életfilozófia? Egy újfajta vírus, amely sorban fertőzi a tiniket? Nézzük, mit kell tudni az emokról itt a Fiúsarokban.

Miért ilyenek a szülők?

2008.09.02.
Valószínűleg a te fejedben is megfordult már ez a kérdés. Mikor menj haza, mit vegyél fel, mindent megszabnak neked? Folyton veszekedtek? Esetleg túlságosan féltenek? Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mit tegyél, hogy elkerüld ezeket a vitákat, vagy, hogy szabadabb pórázra engedjenek. Mindez a Nagyvilágban!

Simnkelési tanácsok

2008.09.01.
Kevés olyan 13-16 éves lány van, aki még ne próbálkozott volna sminkeléssel.  De hogyan is sminkeld magadat? Milyen alkalomhoz milyen smink illik? Nos, ehhez szeretnék adni egy-két hasznos ötletet, melyet itt a Nőisarokban olvashattok!

Programajánló

2008.08.29.
Péntek, tehát jönnek a programok szép számával. A Nyár utolsó hétvégéjén számtalan program közül választhattok. Ezeket összegyűjtve próbálok segíteni hogyan töltsétek el a szezonzárót! Mindezt pedig itt olvashatjátok a Nagyvilágban!

Mindent a sóról!

2008.08.28.

A só az egyik legtermészetesebb ételízesítőnk. A víz és a só életünk építőelemei, nélkülük nem létezhetne élet a Földön. Vagyis fogyasztásuk rendkívül fontos. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mennyit és milyet fogyasztunk. Különösen a helytelen sófogyasztás lehet káros.

Borotválkozás - De hogyan?

2008.08.27.
Ránk, férfiakra az a feladat jutott, hogy sajnos borotválkoznunk kell a serdülő kor küszöbétől egészen életünk végéig. Annyira nem rossz dolog ez, de ki gondolná, hogy ezt is tanulni kell és nem elég csak egy benedvesített arcon keresztülhozni a pengét? Na de lássuk mi minden szükséges ahhoz, hogy ápolt arcbőrünk legyen. Itt a Fiúsarokban.

Mi az AIDS?

2008.08.26.
A HIV fertőzés, és a következtében fellépő AIDS betegség kétségtelenül napjaink legsúlyosabb szexuális úton terjedő fertőzése. Ebben a cikkben leírok minden fontos tudnivalót az AIDS-ről, és remélem, hogy ez után nagyobb figyelmet fogtok fordítani arra, hogy megelőzzétek ezt a nagyon komoly, általában gyógyíthatatlan betegséget. A cikket itt a Nagyvilágban olvashatjátok!

Szőrtelenítés- milyen módszert használjak?

2008.08.25.
A Fiatalabb korosztálynak: Ahogy serdülsz, megjelennek a szőrszálak a testeden, és el szeretnéd tüntetni őket. Itt leírom az összes szőrtelenítő módszert, használatukat, előnyeiket, és hátrányaikat. Remélem, hogy ezután a cikk után egyszerűbben fogsz tudni dönteni erről a kérdésről itt a NőiSarokban.

Programajánló

2008.08.22.
Ha péntek, akkor programajánló! Nem lesz ez másképp ma sem. Megpróbáltam összegyűjteni a hétvége legjobb programjait a szabadban és a tv előtt is egyaránt! Mindez itt a Nagyvilágban

Kiver a Veríték! - Mindent az izzadásról!

2008.08.21.
Az izzadó embereknek nem könnyű, és kamaszkorban ez a teljesen természetes folyamat nagyobb mértéket ölt, és csak úgy csurog rólunk az izzadság. Sokan könyvelik el az izzadást igénytelenségnek, a mosdás elhagyásának, pedig ez nem igaz. Hogy mi is az igazság és hogy ezt hogyan tarthatjuk kordában arról itt a Nagyvilágban olvashattok!

Bőrápolás- tények és alapszabályok

2008.08.19.
Bőrünk, főleg ebben a korban igen nagy törődést, és odafigyelést igényel. Ahhoz, hogy bőröd szép, üde legyen, bizony el kell kezdened a napi bőrápolást. Ami eleinte egy szükséges nyűgnek tűnik, az később napi rutinná válik, mint pl. a reggeli fogmosás. Ebből a cikkből megtudhatod, milyen típusú bőröd van, illetve, hogy hogyan kell ápolnod. Itt a Nagyvilágban!

Pihenés!

2008.08.19.

Az elmult pár napban nem találhattatok új cikket ennek oka pedig az volt hogy a szerkesztő csapat az utolsó nagy nyári meleget élvezte ki vagy szenvedte végig. Volt olyan ki edzőtáborban és volt olyan ki a strandon élvezte a kánikulát! Most pedig robogunk is tovább és meg sem áll a KamaszPanasz csapata! Jó szórakozást! Kellemes időtöltést!

A sör jótékony hatásai

2008.08.13.
Talán meglepő de igaz, ugyanis a sörnek igenis vannak jótékony hatásai, melyekről Fiúsarokban olvashatsz részletesebben.

Allergia

2008.08.12.
Sokakat gyötör főleg a nyári hónapokban ez a betegség. Szerencsére napjainkban már megtalálhatóak a boltok polcain azok a "csodaszerek", melyek enyhíthetik tüneteinket. Aki azonban még nincs tisztában a különböző fajtákkal, tünetekkel annak éredemes részletes infók után nézie a Nagyvilágban.

A nők rémálma

2008.08.11.
Nagyon sok nő küzd ellene krémekkel, különböző kezelésekkel, azonban sokan azt sem tudják "mi fán terem" ez a csúfság.

A cellulitisz korunk népbetegsége, minden nő rémálma. Ez a cikk leírja kialakulását, és a megoldáshoz is segítséget nyújt. A NőiSarokban találod a teljes cikket.

Programok Hétvégre

2008.08.07.
Ez a hétvége sem telhet el programok nélkül. Megint jó pár alternatívát próbálok felsorolni de programokban a hétvégén sem lesz hiány. Bár tény és való a héten és még az elkövetkezendő héten is a sporté lesz a főszerep. Minderről itt a Nagyvilágban olvashattok!

Kalandra Fel! - mozgás, kicsit másképp

2008.08.07.
Napjainkban a számítógép szinte minden valós szórakozást elvesz, ezáltal alig jut időnk egymásra a barátokra és arra hogy kikapcsolódjunk vagy éppen mozogjunk egyet. A Követező összeállításban adrenalin-növelő és csapatépítő sportokat mutatok be. Lássuk melyek ezek. Itt a Nagyvilágban.

A Társaság Húzó ereje

2008.08.06.
Fiatalkorunk alapja a jó társaság lehet. De sajnos előfordulhat hogy pont a társaság az amely rossz irányba térít ezáltal akár egész életünket megváltoztatva. Lássuk csak mi az amit mi ez ellen tehetünk! Részletek itt a Nagyvilágban.

Nassoljunk okosan!

2008.08.06.
A következő cikk nem is igazán a fiúsarok témakörébe tartozik, de talán mi férfiak hajlamosabbak vagyunk arra hogy sörhasat eresszünk akár fiatal korban is. Na most ha már nem bírjuk megállni hogy nassoljunk akkor legalább figyeljünk oda arra hogy mit. Hogy mindezt hol olvashatjátok? Itt a Fiúsarokban!

Táplálkozási gondok

2008.08.04.
Sajnos ma már egyre több fiatal szenved valamilyen táplálkozási "betegségben". Mik ezeknek a hatásai? Hogyan ismerhetjük fel? és hogyan védekezhetünk elllene? Minderre választ kaptok a Nőisarok legújabb cikkjében!

Hétvége! = Programajánló

2008.08.01.
Péntek van a hét utolsó napja. Ez azt jelenti, hogy programajánló = buli = haverok = hétvége. Ezen a hétvégén se fogunk unatkozni! Úgy érzem mindenki, megtalálja a saját maga ízlésének megfelelő programot! Hát lássuk, csak mit tartogat ez a pár nap! Itt a Nagyvilágban!

Friss zenei hírek!

2008.07.31.
Megint frissült a Nagyvilág rovatunk zenei hírekkel! Ha kíváncsi vagy a legújabb lemezekre most is olvasd el zenei ajánlónkat vagy írj ötleteket, hogy szerinted miről írhatnánk még?

Mikor kezdjem? - az első alkalom

2008.07.30.
Biztos sokatokban merült már fel ez a kérdés. Az első szexuális együttlétet követheti öröm, boldogság, de sajnos szorongás zárkózottság is. Ezért jó, ha kellőképpen felkészülünk, ugyanis minél felkészültebbek vagyunk, annál kisebb kárt okozunk. Minderről bővebben olvashattok a Fiúsarokban.

Tetkók, piercingek, hajfestés

2008.07.29.
Kamszkori őrültségek. Vagy talán mégsem? Hisz számtalan olyan ember jár az utcákon, akiken szintén láthatunk bőrre varrt ábrákat, testékszereket pedig már régen túl vannak a kamaszkoron... Részletek a Nagyvilágban.

Női panaszok

2008.07.28.
Ha eljön a "pirosbetűs ünnep", nem árt tudni hogy is működik a dolog...

Programajánló!

2008.07.25.
Sziasztok! Felkerült a legfrisebb programajánló, melyből értesülhettek a legfrisebb bulikról, koncertekről, fesztiválokról és még sok más nyári programról! Mostantól minden pénteken számíthattok a legfrisebb bulijelentésre! Jó szórakozást!

Zene, zene, zene!

2008.07.24.
Ha te is imádsz, énekelni,táncolni vagy csak hallgatni a legújabb slágereket, innen értesülhetsz a legfrisebb lemezekről, number one dalokról! Részleteket a Nagyvilág rovatban találsz! Jó böngészést! :)

Várom hozzászólásaitokat, véleményeiteket, ötleteiteket az új zenékkel kapcsolatban, bármilyen stílusban!:)

Már egy száltól is függő lehetsz!

2008.07.23.
Korunk egyik legnagyobb "népbetegsége" a dohányzás. Nagyrészt a férfiakra volt jellemző de az utóbbi 10 évben a nők is kezdenek felzárkózni ebben a csúnya versenyben. Hiába korlátozzák minden nyilvános helyen, és hiába nem lehet reklámozni, mégis töretlen a "sikere". Most egy érdekes kutatás eredményeit szeretném megosztani veletek.

Egészséges táplálkozás ... Biztosan?

2008.07.22.
Mostanában szinte mást se hallunk a Tv-ből és egyéb médiákból, minthogy egészséges táplálkozás és mindenféle update dolog. Bár sokszor azt hisszük egészséges az, amit eszünk, mert a reklámba láttuk, de sajnos sok esetben ez nem így van. Fiatalok most ezekre, a buktatókra hívnám fel a figyelmet!

Programajánló

2008.07.21.
Sziasztok! Mostantól induló, minden pénteken frissülő programajánló rovatunkat a Nagyvilág című topikban tekinthetitek meg. Addig is ha valaki nem bírná koncertek nélkül, hazánkba látogat a világhírű rocksztár Lenny Kravitz, hogy Budapesten a Papp LászlóSportarénában koncertezzen 2008. július 22-én kedden.


Extra infók: Lenny a 2008-as nagylemeze kapcsán turnézik hazánkban, melynek címe It's time for love revolution. ( "Itt az idő a szeretet forradalomra" szabad fordításban )A cím is elárulja az előadó életfelfogását és pozitivizmusát. Talán ez annak is köszönhető, hogy édesapja orosz zsidó, édesanyja pedig afrikai származású, valamint az énekes az USA-ban nevelkedett. A sokszínűség nem csak a családi hátterében, de a zenei pályáján is észrevehető, mert a néhai vad rocksztárból mára líraibb számokkal hódító "szeretet forradalmár" lett. :)

A mi fórumunk

2008.07.21.

Sziasztok! Fórum indult számunkra, ahol leírhatjuk gondjainkat, bajainkat! Nyugodtan írhattok tapasztalataitokról, félelmeitekről bármilyen egészségügyi témában, vagy esetleg javasolhatjátok újabb fórumok indítását!

Okos diéta

2008.07.18.
Ennek a cikknek nem az a célja, hogy felsorolja az összes diétás módszert, mert akkor legalább tíz oldal lenne.:) Inkább irányt mutat egy egészséges és nem megterhelő diétához, természetesen csak akkor, ha tényleg szükséged van rá! Ezt is megtudhatod a Testtömegindexed kiszámításával.

Pattanások

2008.07.18.
Mindig nagy problémát okoznak, ezért sok kérdés merül fel velük kapcsolatban: Mikor tűnik már el? Milyen krémet használjak? Miért a legfontosabb alkamakkor csúfítják el az arcomat...stb. Remélem ezzel a cikkel sok kérdésre válszt adhatok:)

Drogokról őszintén

2008.07.17.
Először is szeretném eloszlatni a tévhiteket a drogokkal kapcsolatban, ugyanis sokan nincsenek tisztában a szó igazi jelentésével. Másodszor pedig jó lenne, ha elgondolkodtatna ez a cikk arról, hogy érdemes-e kipróbálni...Elolvasni biztos érdemes.

Bővebben:https://www.webbeteg.hu/beteg_klub/lista/webbeteg/blog/35/reszletes/286

Mozgásss, avagy milyen sportot válasszak?

2008.07.15.
Biztos sokatokban merült már föl ez a kérdés. Főleg a nyári szünet beköszöntével, mérhetetlenül sok szabadidőnk van, amelyet szeretnénk hasznosan eltölteni. Most az első részben megpróbálok pár nyári alternatívát javasolni.


Bővebb info itt: Mozgásss, avagy milyen sportot válasszak?

Korunk népbetegsége az elhízás

2008.07.15.
Az elhízás egyre nagyobb méreteket ölt, főleg a fejlett országok körében. A WHO (World Health Organization) szerint a legsúlyosabb tíz betegség közé tartozik. Esztétikai problémákkal is és szövődményekkel jár. Lényege, hogy a normál energiatartalékokon kívül fölöslegesen felhalmozódott zsírszövetek csúfítják el a testünket.

Férfi fogamzásgátlás

2008.07.14.
Ahogy növünk, lassan elkezd minket is érdekelni a másik nem, és egy idő után nem érjük be kézfogással és a csókkal bizony-bizony lassan az ágy, következik. Igen, de hogyan is lássak hozzá? Merül fel a kérdés. Magát a "technikát" nem hiszem, hogy magyaráznom kell, hiszen ma az internet által olyan világban élünk ahol 10 éves korunktól tudjuk mit, hova és mikor kell. Most inkább a biztonságos szexről, a fogamzásgátlásról fogok írni különösen kitérve arra hogy-hogy is, megy ez nálunk fiúknál.

Életmód nyáron - kicsit másképp

2008.07.10.

Június 13-a fiatalok által várt dátum. Elkezdődött a nyári szünet, ami nekünk fiataloknak egyenlő a bulikkal a délben keléssel, a haverokkal. Rengeteg jó dolgot lehet találni nyáron. Ezek közül próbálok bemutatni néhányat.


Hogy hol? Hát itt: Életmód: Itt a nyár

Férfi szépségápolás

2008.07.10.

Napjainkban már szinte fele-fele arányban találunk a boltban női és férfi szépségápoló szereket. Igen ám, de fogalmunk sincs arról, hogy melyiket válasszuk. Ehhez próbálok most segítséget nyújtani mindenféle reklámozás nélkül. Hiszen a világ megváltozott körülöttünk, míg nagyapáink tisztasági csomagja összvissz egy borotvából és egy szappanból állt, addig a miénk már egy teljesen más minden részletre kiterjedő komplett kis wellness szalon.

Anorexia

2008.07.10.
Egyre szélesebb körben terjed ez a lelki eredetű betegség. Nagyon veszélyes lehet, ezért is figyelj oda magadra és barátnőidre (leginkább lányoknál jellemző a betegség, de van fiú fajtája is--> manorexia)


Bővebben: Az anorexia

Indul a móka

2008.07.10.

Elindult a KamaszPanasz ifjúsági blog fiataloktól fiatalokról fiataloknak, nektek. Igyekszünk minden apró hibát kiküszöbölni! Az első cikkek már meg is jelentek ezeknek a linkjeit feljebb olvashatjátok ! Kellemes időtöltést kíván a KamaszPanasz csapata