Hüvelypanaszok

Hogyan kerülhetőek el, illetve mit tehetünk ezek kezelésére?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

valami fertőzés

Hozzászóló: 28118681, 2009-06-16 22:38
Válasz erre: afeher, 2019-03-20 20:45
jó napot Doktor Úr! a panaszom a következő: hétvégén 2 napos születésnapi parti közben jó párszor "egymásnak estünk" a párommal, előfordulhat, hogy nem mindig a legtisztább körülmények között. azért a kezünk és egyebek tisztaságára mindig figyeltünk, de úgy tűnik, valamit mégiscsak sikerült összeszednünk, mert páromnak és nekem is viszket egy kicsit a nemiszervünk. tényleg csak minimális, ezért nem szeretnék vele elmenni nőgyógyászhoz, ha lehet, inkább az ön segítségét kérném, hátha van erre vény nélkül kapható gyógyszer, krém, vagy valami. más panasz nincs is, csak enyhe viszketés és egy kis pirosság. tudna valamit ajánlani? előre is köszönöm a segítséget!

Fertőzés vagy valami más?

Hozzászóló: kriszti88, 2009-06-15 16:10
Tisztelt Dr. Úr/Nő Kb. 1 hónapja jártam a nőgyógyászomnál "hüvelybemenet és környéke körüli viszketés" panasszal. A vizsgálat után a dr. megállapította, hogy hüvelybemeneti gyulladásom van. Ftorocort kenőcsöt írt fel. Amivel kenegettem 5-napon keresztül mivel a használati utasítás szerint ennél tovább nem ajánlott. A tünetet nem mulasztotta el de a viszketést enyhítette. Rá 2 hétre megjött a menstruációm ami az első 2-3 napban nagyon fájdalmas volt. De a fájdalmat leszámítva minden rendben volt. Ez után szinte teljesen megszűntek a panaszaim. De a hüvely bejárata körüli vörösség nem múlt el és még mindig érzékeny ez a rész. Mi lehet a gond ön szerint mit tegyek? UI: ilyen betegségem még nem volt mielőtt kezdődött valamilyen járványos betegségre antibiotikumot szedtem. Előre is köszönöm a válaszát!