Pánik,szorongás

Pánik,szorongás - mit tehetek?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Én is

Hozzászóló: MDóri, 2008-07-28 13:16
Válasz erre: buzasi, 2008-07-29 21:50
Szia Andi:) Én is sokáig tagadtam,nem akartam elfogadni ezt a helyzetet.Szégyelltem,féltem tőle,megijesztett,mindenféle érzés kavargott bennem. Mint láthattad én is 9éve vagyok pánikos,és bár nem mondhatom,hogy már teljesen elmúltak a rohamaim,sokkal teljesebb életet tudok élni,mint a betegség kezdetekor. Nekem segítettek az önsegítő,pozitív hozzáállást tanító könyvek,roham közben pedig a figyelemelterelés. Sok helyen olvasom,hogy a relaxáció-autogén tréning is sokat segít. Nekem eddig az nem jött be,de valószínű nem jól csinálom:) Remélem én is,hogy kapunk ötleteket,tanácsokat,hozzánk hasonló cipőben járó emberektől. Addig is fel a fejjel:)

Ez csak félélet

Hozzászóló: buzasi, 2008-07-27 21:33
Válasz erre: MDóri, 2008-07-28 13:16
Andi vagyok sokáig nem merte ezt az oldalt még elolvasni sem mert nem akkarta tudni erről a betegségről ami engem is kinoz,már 9 éve és nem jutok belőle ki .Pedig már mindent ki próbáltam,talán valaki tud valami jó tanácsal szolgálni hogy hogyan lehet ezt tul élni,vagy leggalábis kicsit normálisabb életet élhesek.

életünk végéig?

Hozzászóló: MDóri, 2008-07-25 13:56
Sajnon én is ettől félek,hogy életem végéig elkísér ez a betegség.. Már 9 éve pánikos vagyok,habár mostmár a gyógyszernek és főleg önmagamnak köszönhetően teljes életet tudok élni. Sajnos még mindig előfordulnak szédülések,pánikrohamok,amiket figyelemeltereléssel próbálok átvészelni.Szerencsére elég jól működik nálam a figyelemelterelés.Mindenesetre jó lenne végleg megszabadulni a rosszullétektől...

pánik, életünk végéig

Hozzászóló: Almi, 2008-07-25 09:26
Szép Napot mindenkinek! Sajnos ez a tény, a pánik életünk végéig elkísér, de helyes életvitellel teljes, kiegyensúlyozott,tünetmentes életet lehet élni. Már, több, mint 8 éve mondták ki rólam ezt a betegséget, van, hogy bepánikolok, e tudom, hogy miért jön elő és tudom "kezelni". teljesen véletlen egy orvosi ellenőrzés alkalmával derült ki, hogy mi van, szerencsémre ez egy olyan orvos volt, aki foglalkozott pszichoterápiával. Ötször voltam nála megbeszélésen, aztán elengedett. Szép lassan, betartva az utasításokat és megértve a betegség lényegét és folyamatát mostanra jól érzem magam. Szóval van megoldás és van kiút, türelem, megértés és akarat. Ennyi kell. Kitartás, üzenem mindenkinek.

Kezdem:)

Hozzászóló: MDóri, 2008-07-24 23:17
Válasz erre: Almi, 2008-07-25 09:26
Sziasztok.Bocsi a tegezésért,de ha te is pánikos vagy,mint én,akkor ez zavar a legkevésbé:) Ezt a fórumot azért nyitottam,hogy meg tudjuk beszélni egymással a tapasztalatainkat,sikereinket,érzéseinket.