Gerincprobléma - Scheuermann kór

Serdülőkorban jelentkező megbetegedés, melyre a gerinc fokozott háti kiboltosulása, mozgáskorlátozottság, fájdalom jellemző. Hogyan lehet házilag kezelni?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Scheuermann szindróma

Hozzászóló: kzoli, 2008-12-12 10:15
Szia, Kováts Árpád csontkovácsot javaslom keresd meg. Többévtizedes gyógyítási tapasztalata van, tud segíteni. Ha van röntgenfelvétel, vidd el. http://kovatsarpad.extra.hu 06-30-476-3784. Üdv, KZ.

Scheuermann szindróma

Hozzászóló: Ulaci, 2008-08-16 19:00
Válasz erre: kzoli, 2008-12-12 10:15
Jónapot! Nos én 19 éves vagyok és egy hónapja derült ki a betegségem, nekem is ez a szindróma(Scheuermann). Mivel itenziven kosaraztam sosem éreztem fájdalmat, de egy sérülés miatt szüneteltem egy hónapot és akkor jött a fájdalom. A dokihoz elmentem reumatológushoz és 3 hétig gyógytornára jártam ami nem nagyon használt.A doki azt mondta, hogy a geirncemben van ferdülés csavarodás és schmroll lenyomat is azaz egy repedt porckorong. Azt mondta hogy felejtsem el a kosarazást. De mivel ez az életem és profi szeretnék lenni, ezért utána néztem a neten és van ahol azt irják hogy mozogni kell és jó a kosárlabda és úszás, van ahol meg azt irják hogy nem szabad mozogni csak gyógytorna. Most ebből mi az igaz? Mert nekem ezt nem könnyű elfelejteni ezt a sportot. A dokim azt mondta, hogy azért kell abahagynom mert elrepedetnek az ugrálástól a porcok a gerincemben és meggörnyedhetek. Légyszíves irja meg valaki hogy ezzel a gerincproblémával lehet e kosarazni, profiszinten? Ez nagyon fontos nekem ezért kérlek irjatok. Köszi mindenkinek. Laci