Hölgyek és titkos betétek

Szerző: igabiga

A BLOG LEÍRÁSA

Inkontinencia a mindennapokban

Látogatás: 19930 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

PASIBETÉT - figyeljünk oda az ő inkontinenciájukra is!

2010.10.06.

Mindenütt a nőkre hegyezik ki az inkontinenciát, pedig a papáknak is szüksége van segítségre!

A szemérmesebb nem (a férfiakok) csak szégyellik, ha baj van és nem tudják, hogy nekik is lehet betétet hordani! És akkor már nem kell a csőtörésre vagy a szélre fogni a foltot. És többféle méret is van, azaz különböző mennyiségű problémákra is ok a cucc!

(Szóval ha futni kell, és előbb megy ki a nagypapa, mint ahogy kiér, vagy pedig ha kiment, de a "csapot" nem lehet elzárni, akkor tessék meglepni egy csomag betéttel!!!!! nem okvetlenül karácsonyra, mert akkor megsértődik, hanem csak úgy, jééé mit találtam apjuk, nézd már meg, milyen jól áll neked...esetleg mehet mellé egy sör is, hogy na nesze, ihatol most már...kényeztessük)

Szóval van férfibetét, jobb gyógyszertárakban már van. A hiperekben még csak a női cuccot láttam. (Mondjuk azt nem értem, hogy az ultra minit a környék patikáiban miért nem tartják?)

Szomorságok

2010.09.29.

Nincs ma jó hangulatom az idő miatt, a rendelőben voltunk ma két órát mire sikerült feliratni a család gyógyszerkéit. Ráadásul drága pici lányom (8 év mínusz 2 hónap) szemüveggel lett gazdagabb, mi meg nagyon szegényebbek sok-sok pénzzel.

Kiderültek újabb infók közben, szülnapoztunk a hétvégén, és kiderült, hogy  egyik nénikénket már 10 éve műtötték inkontinencia miatt, nőgyógyászaton feküdt- ő esküszik, hogy odavarrták a hólyagot valami karikához, mindegy, a lényeg, hogy sajnos 5 évvel a műtét után már nem volt az igazi. Először csak kis intim betéteket használt, most is elég a normál speckó betét, de ezért elég rémisztő, hogy egy ilyen operáció csak eddig tartson. Az elektromos stimuláció sem válik be mindenkinél sajnos, bár kedves barátnőm esküszik rá, 3 éve volt a kúrája és remekül van.

Mi itt a lányaimmal a mindig wc-t keresünk klubhoz tartozunk, lehet hogy ezért ment tönkre a wc tartályunk belseje? Aranyárban lesz a megcsináltatása, egy doboznyi szerelék 7500, ha valaki tud olcsóbbat, kérem ne tartsa titokban! Mennyivel olcsóbb volt a budi nagyanyámnál a kert végében - se vízdíj, se szerelő..., igaz télen nem volt annyira vicces használni. Elpuhultunk.

A misebor veszélyei

2010.09.16.

A nyolcéves lázban ég, elsőáldozásra készül. Az összes maci és más plüssök felsorakoztak pattogatott kukoricáért, miközben a hölgy málnaszörpből készült misebort iszogatott. Egy kancsónyit, mert sok volt a delikvens. Amúgy nem iszik ilyen sokat. Reggelre baleset történt...három éves kora óta soha. Tehát tanácsunk: valóban ne igyunk sokat lefekvés előtt ha mélyen alszunk amúgy.

Anyukám is izgul, hogy az aranydiplomaosztóját kibírja-e, megfogadta, hogy előtte nem iszik. Igen, de ha kiszárad és szédül, akkor mi lesz?

Szóval most igyunk vagy ne igyunk lefekvés előtt, vagy ha valahova megyünk? Mi lesz, ha nem ébredünk fel (azt álmodjuk hogy kimegyünk...) vagy ha ünnepségen veszünk részt, netán konferencián, előadáson, ahol legalább másfél óra egy program?

A mozi a legszörnyűbb, hosszú az idő, és extra mennyiségű az innivaló - pl a Baljós árnyak utolsó 15 perce volt a legszörnyűbb élménye a család bizonyos tagjainak.

Vagy egy konferencia kávészünete - a koffein vízhajtó hatását nem kell emlegetni gondolom. És választani kell - ébren maradunk vagy kirohangászunk megrovó vagy megértő pillantások kereszttüzében.

De a legnehezebb feladvány a kemping. Éjszaka, sötétben a csillagok alatt, egyedül, ufókat vélve minden bokorban- húzzuk ki legalább pirkadatig, vagy halálfélelemben töltsünk el pár percet? És ráadásul mindezt kibújva a jó meleg hálózsákból...

Hogyan derül ki

2010.09.07.

Az előző beírásom kicsit gyorsan, első felindulásban történt, de teljesen igaz minden sora.

Az idősebb asszonyok egy része nem tud mit kezdeni  a problémával. Nagyon szégyelli vagy éppen természetesnek tartja. Nem is gondol rá, hogy pl egy betéttel meg krémekkel elég jó komfortérzést tud elérni.

Az enyhébb, ha legalább tisztasági betétet használ valaki , rosszabb ha semmit...

A háziorvosoknak és a nővéreknek - akinek van, ott a szociális gondozó,- rá kellene kérdezni, akár a szokásos vérnyomásmérés idején, hogy nincs-e véletlenül ilyen problémája. Netán az idősklubban is adhatnak felvilágosítást.

A másik lehetőség, hogy az unokák, menyek, barátnők adják a mamók tudtára a lehetőséget, hogy van betét, ami benntartja a szagokat.

fogalmazzunk egyszerűen

2010.07.07.
valahogy másképpen kellene megfogalmazni ezt a problémát, egyszerűbben, nem inkontinencia, meg vizelettartási probléma, így az egyszerű 93 éves dédike részére ezek elegáns betegségek. neki sajnos hétköznapi baja van, amit titkol ahogy tud, ő egyszerűen bepisil néha. ahogy szegény megkönnyebbült, hogy bezony a családban 45 felett ez teljesen megszokott és egy betétet kell csak a bugyijába tenni. ha nem derül ki véletlenül, 100 éves koráig is izgulna

(k)rééémes Barbie babák

2010.04.14.

Most már egy ideje termékmintáink is vannak, szuper jók, de sajnos nem voltam elég szemfüles, és pár csomagot a Barbik haszáltak el, érdekes a lányok nem tudtak közelebbit mondani arról, hogyan nyitották ki a babák a tasikat és mi módon másztak fel a mosdókagylóra...amúgy nálunk működnek a manók, pl. van a hajgubancmanó, a pukimanó (!), a csokievőmanó, csipszevőmanó stb. A félzokni gyűjtő manók népes közösségéből többen is tartózkodnak nálunk.

ha nincs hova menni

2010.03.29.

Miután dógozóban bejelentették, hogy dugulás és trutyi miatt a WC-t kéretik kerülni, egyszerre nagyon fontos lett volna mindannyiunknak távozni egy percre, Micsoda gátlások vannak bennünk, hiszen tele befőttesüveggel a konyha, fiúknak pedig használhatók az ásványvizesek is. (ice tea és fanta nem ajánlott erre a célra)
Régebben a mini befőttesüvegeket használtuk mintának, a diabetológián már kapnak a cukrosbácsik (2 db) háziférfi érintett) kémcsövet, hogy abba rakjanak  a 24 órás gyűjtésből, amit a múltkor nem találtak és béres cseppessel helyettesítettek. A laborosok igazán mehetnének pókerezni, arcizmuk se rebbent.
off: macskánk megint alakított. Apánk szakállát. Hajnali háromkor. Kikerült rövid úton a lépcsőházba, A macska mármint.
 

 

Ki a kertbe!

2010.03.14.

Takarékoskodjunk a vízzel! Kövessük angol testvéreink példáját, és locsoljuk kertünket! http://www.savewaterpissinthegarden.com De csak óvatosan, a tündéreket kíméljük!


Lehet, hogy majd kell egy kicsit magasabb kerítés, (vagy bővebb és hosszabb szoknya), de ez ne tartson vissza bennünket.


Rengeteg vizet megspórolunk - nem csak öntözni kell kevesebbet, hanem a lehúzóvíz is kevesebb. A kézmosóra már lenne megoldás.

torna, torna...

2010.03.01.

Névnapoztunk, a blogírás halasztódott és mindenki vastagabb lett pár centivel és dekával. Elsős beteg volt a múlt héten, füle gyulladt, vele játszottunk amennyit csak tudtunk, hogy ne érezze, hogy fáj. Tornászunk közben, mint a TV torna annak idején, erre csak az ilyen öregecskedők emlékeznek.Egyetlen nehézség, hogy a Barbik és Fiúbarbik hadát kell arrébb rugdosni a legokupacba, hogy legyen talpaltnyi helyünk. Olvastam most a húgycsőtamponról, első reakcióm: hogy tudunk majd egy olyan csöpp dugót olyan kis helyre tuszkolni, de kiderült hogy nem oda köll. 
Közben kamasz futballrajongó családtag javasolta, hogy a Lehman sztorit is osszam meg a titkos naplómmal, de hát ki nem érti meg közülünk a helyzetet, remélem sikerül:  www.youtube.com/watch 

 

 

Cincin

2010.02.19.

Macskát ki kellene exportálni Angliába - nagyfiunk albérletében egérinvázió. Tegnapelőtt költöztetett ki egyet a szabadba, ma egy új jelent meg, és a torokcukorkáit cétmarcangolta, azaz a zacskót, de próbálta rágcsálni a cukrokat is..Fájt a torka a cincinlovagnak? Most már biztos nem. Az egerek is inkontinensek: összepisilte a csapdát, amit most ki kell mosnia szerinte. nem mindegy egy egérnek? (Igen, a gyerök humánus, egeret élve fog, és kizárólag steril csapdával) Ki tudja persze, hogy macs egeret megenne-e, a macskakonzervekben is finnyás, pörkölt és tejföl a kedvence, Torna a héten lightosan volt csak, de nagyon sok idő nem is volt. Mire az ember hazaér, már hulla, az már örömünnep, ha egy vacsit össze tudok ütni. Nem tudom hogy lesz ebből valami..