Hölgyek és titkos betétek

Szerző: igabiga

A BLOG LEÍRÁSA

Inkontinencia a mindennapokban

Látogatás: 18717 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

PASIBETÉT - figyeljünk oda az ő inkontinenciájukra is!

2010.10.06.

Mindenütt a nőkre hegyezik ki az inkontinenciát, pedig a papáknak is szüksége van segítségre!

A szemérmesebb nem (a férfiakok) csak szégyellik, ha baj van és nem tudják, hogy nekik is lehet betétet hordani! És akkor már nem kell a csőtörésre vagy a szélre fogni a foltot. És többféle méret is van, azaz különböző mennyiségű problémákra is ok a cucc!

(Szóval ha futni kell, és előbb megy ki a nagypapa, mint ahogy kiér, vagy pedig ha kiment, de a "csapot" nem lehet elzárni, akkor tessék meglepni egy csomag betéttel!!!!! nem okvetlenül karácsonyra, mert akkor megsértődik, hanem csak úgy, jééé mit találtam apjuk, nézd már meg, milyen jól áll neked...esetleg mehet mellé egy sör is, hogy na nesze, ihatol most már...kényeztessük)

Szóval van férfibetét, jobb gyógyszertárakban már van. A hiperekben még csak a női cuccot láttam. (Mondjuk azt nem értem, hogy az ultra minit a környék patikáiban miért nem tartják?)

 

 

Szomorságok

2010.09.29.

Nincs ma jó hangulatom az idő miatt, a rendelőben voltunk ma két órát mire sikerült feliratni a család gyógyszerkéit. Ráadásul drága pici lányom (8 év mínusz 2 hónap) szemüveggel lett gazdagabb, mi meg nagyon szegényebbek sok-sok pénzzel.

Kiderültek újabb infók közben, szülnapoztunk a hétvégén, és kiderült, hogy  egyik nénikénket már 10 éve műtötték inkontinencia miatt, nőgyógyászaton feküdt- ő esküszik, hogy odavarrták a hólyagot valami karikához, mindegy, a lényeg, hogy sajnos 5 évvel a műtét után már nem volt az igazi. Először csak kis intim betéteket használt, most is elég a normál speckó betét, de ezért elég rémisztő, hogy egy ilyen operáció csak eddig tartson. Az elektromos stimuláció sem válik be mindenkinél sajnos, bár kedves barátnőm esküszik rá, 3 éve volt a kúrája és remekül van.

Mi itt a lányaimmal a mindig wc-t keresünk klubhoz tartozunk, lehet hogy ezért ment tönkre a wc tartályunk belseje? Aranyárban lesz a megcsináltatása, egy doboznyi szerelék 7500, ha valaki tud olcsóbbat, kérem ne tartsa titokban! Mennyivel olcsóbb volt a budi nagyanyámnál a kert végében - se vízdíj, se szerelő..., igaz télen nem volt annyira vicces használni. Elpuhultunk.

A misebor veszélyei

2010.09.16.

A nyolcéves lázban ég, elsőáldozásra készül. Az összes maci és más plüssök felsorakoztak pattogatott kukoricáért, miközben a hölgy málnaszörpből készült misebort iszogatott. Egy kancsónyit, mert sok volt a delikvens. Amúgy nem iszik ilyen sokat. Reggelre baleset történt...három éves kora óta soha. Tehát tanácsunk: valóban ne igyunk sokat lefekvés előtt ha mélyen alszunk amúgy.

Anyukám is izgul, hogy az aranydiplomaosztóját kibírja-e, megfogadta, hogy előtte nem iszik. Igen, de ha kiszárad és szédül, akkor mi lesz?

Szóval most igyunk vagy ne igyunk lefekvés előtt, vagy ha valahova megyünk? Mi lesz, ha nem ébredünk fel (azt álmodjuk hogy kimegyünk...) vagy ha ünnepségen veszünk részt, netán konferencián, előadáson, ahol legalább másfél óra egy program?

A mozi a legszörnyűbb, hosszú az idő, és extra mennyiségű az innivaló - pl a Baljós árnyak utolsó 15 perce volt a legszörnyűbb élménye a család bizonyos tagjainak.

Vagy egy konferencia kávészünete - a koffein vízhajtó hatását nem kell emlegetni gondolom. És választani kell - ébren maradunk vagy kirohangászunk megrovó vagy megértő pillantások kereszttüzében.

De a legnehezebb feladvány a kemping. Éjszaka, sötétben a csillagok alatt, egyedül, ufókat vélve minden bokorban- húzzuk ki legalább pirkadatig, vagy halálfélelemben töltsünk el pár percet? És ráadásul mindezt kibújva a jó meleg hálózsákból...

 

Hogyan derül ki

2010.09.07.

Az előző beírásom kicsit gyorsan, első felindulásban történt, de teljesen igaz minden sora.

Az idősebb asszonyok egy része nem tud mit kezdeni  a problémával. Nagyon szégyelli vagy éppen természetesnek tartja. Nem is gondol rá, hogy pl egy betéttel meg krémekkel elég jó komfortérzést tud elérni.

Az enyhébb, ha legalább tisztasági betétet használ valaki , rosszabb ha semmit...

A háziorvosoknak és a nővéreknek - akinek van, ott a szociális gondozó,- rá kellene kérdezni, akár a szokásos vérnyomásmérés idején, hogy nincs-e véletlenül ilyen problémája. Netán az idősklubban is adhatnak felvilágosítást.

A másik lehetőség, hogy az unokák, menyek, barátnők adják a mamók tudtára a lehetőséget, hogy van betét, ami benntartja a szagokat.

fogalmazzunk egyszerűen

2010.07.07.
valahogy másképpen kellene megfogalmazni ezt a problémát, egyszerűbben, nem inkontinencia, meg vizelettartási probléma, így az egyszerű 93 éves dédike részére ezek elegáns betegségek. neki sajnos hétköznapi baja van, amit titkol ahogy tud, ő egyszerűen bepisil néha. ahogy szegény megkönnyebbült, hogy bezony a családban 45 felett ez teljesen megszokott és egy betétet kell csak a bugyijába tenni. ha nem derül ki véletlenül, 100 éves koráig is izgulna

(k)rééémes Barbie babák

2010.04.14.

Most már egy ideje termékmintáink is vannak, szuper jók, de sajnos nem voltam elég szemfüles, és pár csomagot a Barbik haszáltak el, érdekes a lányok nem tudtak közelebbit mondani arról, hogyan nyitották ki a babák a tasikat és mi módon másztak fel a mosdókagylóra...amúgy nálunk működnek a manók, pl. van a hajgubancmanó, a pukimanó (!), a csokievőmanó, csipszevőmanó stb. A félzokni gyűjtő manók népes közösségéből többen is tartózkodnak nálunk.

ha nincs hova menni

2010.03.29.

Miután dógozóban bejelentették, hogy dugulás és trutyi miatt a WC-t kéretik kerülni, egyszerre nagyon fontos lett volna mindannyiunknak távozni egy percre, Micsoda gátlások vannak bennünk, hiszen tele befőttesüveggel a konyha, fiúknak pedig használhatók az ásványvizesek is. (ice tea és fanta nem ajánlott erre a célra)
Régebben a mini befőttesüvegeket használtuk mintának, a diabetológián már kapnak a cukrosbácsik (2 db) háziférfi érintett) kémcsövet, hogy abba rakjanak  a 24 órás gyűjtésből, amit a múltkor nem találtak és béres cseppessel helyettesítettek. A laborosok igazán mehetnének pókerezni, arcizmuk se rebbent.
off: macskánk megint alakított. Apánk szakállát. Hajnali háromkor. Kikerült rövid úton a lépcsőházba, A macska mármint.
 

 

Ki a kertbe!

2010.03.14.

Takarékoskodjunk a vízzel! Kövessük angol testvéreink példáját, és locsoljuk kertünket! http://www.savewaterpissinthegarden.com De csak óvatosan, a tündéreket kíméljük!

 

Lehet, hogy majd kell egy kicsit magasabb kerítés, (vagy bővebb és hosszabb szoknya), de ez ne tartson vissza bennünket.

Rengeteg vizet megspórolunk - nem csak öntözni kell kevesebbet, hanem a lehúzóvíz is kevesebb. A kézmosóra már lenne megoldás.

 

 

 

torna, torna...

2010.03.01.

Névnapoztunk, a blogírás halasztódott és mindenki vastagabb lett pár centivel és dekával. Elsős beteg volt a múlt héten, füle gyulladt, vele játszottunk amennyit csak tudtunk, hogy ne érezze, hogy fáj. Tornászunk közben, mint a TV torna annak idején, erre csak az ilyen öregecskedők emlékeznek.Egyetlen nehézség, hogy a Barbik és Fiúbarbik hadát kell arrébb rugdosni a legokupacba, hogy legyen talpaltnyi helyünk. Olvastam most a húgycsőtamponról, első reakcióm: hogy tudunk majd egy olyan csöpp dugót olyan kis helyre tuszkolni, de kiderült hogy nem oda köll. 
Közben kamasz futballrajongó családtag javasolta, hogy a Lehman sztorit is osszam meg a titkos naplómmal, de hát ki nem érti meg közülünk a helyzetet, remélem sikerül:  www.youtube.com/watch 

 

 

Cincin

2010.02.19.

Macskát ki kellene exportálni Angliába - nagyfiunk albérletében egérinvázió. Tegnapelőtt költöztetett ki egyet a szabadba, ma egy új jelent meg, és a torokcukorkáit cétmarcangolta, azaz a zacskót, de próbálta rágcsálni a cukrokat is..Fájt a torka a cincinlovagnak? Most már biztos nem. Az egerek is inkontinensek: összepisilte a csapdát, amit most ki kell mosnia szerinte. nem mindegy egy egérnek? (Igen, a gyerök humánus, egeret élve fog, és kizárólag steril csapdával) Ki tudja persze, hogy macs egeret megenne-e, a macskakonzervekben is finnyás, pörkölt és tejföl a kedvence, Torna a héten lightosan volt csak, de nagyon sok idő nem is volt. Mire az ember hazaér, már hulla, az már örömünnep, ha egy vacsit össze tudok ütni. Nem tudom hogy lesz ebből valami..

csak a szokásos programok...

2010.02.12.
Kicsit sűrűk voltak a napok, nem kecmergünk ki a betegségekből. Ráadásul a macskánk bedilizett, és mindenkit megkarmolt. Kiraktam a szűrét, a pincében alszik (?) ma. A nagylány sulijában ma volt a farsangi buli és második lett az osztály! (Hófehérke és a hét törpe, megpróbálok majd szerezni képet. Ő törpe volt, a Hófehérkéjüknek viszont szereztek egy menyasszonyi ruhát, jobb lett, mint a dizni. Jó háziasszony voltam, reggel fél nyolctól nyolcig elkészült a dupla csokis muffin, házitejjel és baracklekvárral tuningolva, azt vittünk, meg szereztünk egy hajcsatot, mert mindig eldugja a csatokat. Persze ezek után alig lehetett este lefektetni a lányokat, barbiztak és zokniruhát kellett készíteni a társaságnak. (levágjuk a zokni szárát, két lyuk a karjának, rövid zokniból pulcsi, hosszabból miniruha van.) Piros szigetelőszalagból bikinik készültek, ez a fürdőkádban rendkívül praktikus. Még mindig csak módjával tornáztam, azaz amikor jóvá hagyták a főnökasszonyok, hogy az ő kiszolgálásukon kívül mást is szabad csinálnom, akkor betettem a gépükbe a dvd-t, és a szobájukban próbálgattam, persze jókat röhögtek anyjukon. Barátném közben szólt, hogy ő volt valamilyen elektromos stimuláción tavaly, és az mennyivel egyszerűbb, meg gyorsabb, de ezt igazából kihagynám. Egyelőre inkább megelőzésről van szó, önkéntes kínzásokba nem megyek bele. De azért kikérdezem róla..

Megjött a DVD!

2010.02.05.
Hurrá, megjött a videó. Mivel a lustaság fél egészség, ezért csak megnéztük a lányokkal, és elhatároztuk, hogy majd holnap megpróbáljuk. Igazából egy vakondcsalád is kitörni készül a fejem tetején, illetve páran a szememen jönnének ki, kis fúrókalapácsokat és csákányokat is használnak, úgyhogy jobb, ha egy vizes ruhával a homlokomon lefekszem hamar. Ma vacsit sem kell csinálni, mindenki eszegeti, amit talál, macska lopott magának parizert az asztalról, a lányok csináltak szendvicset maguknak a maradékból, fiúk meg buliznak (gondolom, vízipipáznak is, de nem kötik orromra, 18 éveseknek jogaik vannak és eper illatú dohányuk). Holnap meg lesz egy kis takarítanivalónk is, úgyhogy még nem tudjuk mikor kerül rá sor. Nagylányunk is jobban tudja akkor csinálni, ha mutatjuk neki mi is, és nem csak a képernyőn látja. Nincs semmi ilyen gondja, de szerintem megelőzésnek sem árt, elég egyszerűek, ha rutinná válik egy ilyen mozgássor, az sose baj. Mikor kicsi volt olyan természetesnek tűnt, hogy minden rendben lesz, és nem izgultunk emiatt sem. A szobatisztaság minden gyerekemnél egyszerű volt, anyu elvitte egy hétre az aktuális onokát, és visszahozta biliképesen, illetve utolsó csemete a bölcsiben lett szoktatva. Így könnyű, ugyebár. A fiúkkal egyszerűbb, volt egy vödör, és eleve állva tanultak, illetve nyáron céloztak a kertben. A lányokat egy megfelelő mesemintás bugyival le lehetett kenyerezni. A bölcsiben csodáltam a gondozónőket, naponta négyszer 12 gyereket felemelni, és cserélni a pelust még fizikai munkának is sok volt, de ott a pöttömök hamar szerettek volna a kis wc-vel megismerkedni, ezért az ovi előtti csoportokkal kevesebb gondjuk volt. A habilitációs napköziben a nagylány gondozóinak még nehezebb a dolga, ott már 40 kilós vagy még nehezebb gyerekeket is emelgetni kellett. Volt kislány, aki már 9 évesen mentruált, ott az még külön cécó. Mindez persze szigorúan minimálbérért, talán valami üveggyöngyöt kaptak pótlékként.

A speciális lányok

2010.01.28.

Kis családom azért nem annyira kicsi- négy gyerek, a macska és a tengerimalacok. Ennyi emberrel és állattal azért történnek dolgok. Van például a Banyamancs (20), aki speciális. Elégedett, remekül érzi magát a bőrében, normál 20 éves lánygyerekre ez ugye nem jellemző, de 50 alatti IQ-ja megvédi a világ borzalmaitól. Nohát, ő valami miatt ismerős helyen nem szeret mosdóba menni, de idegen helyen minden nógatás nélkül és távozik és elrendezi a dolgait. Reggelente külön csatákat vívunk, aminek első epizódja a kitoloncolás a fürdőszobába, miközben ő ütögetni próbál, ami rendkívüli módon javítja a reflexeimet. Vele történt előző iskolájában, már nyolcadikban, hogy bepisilt, majd megint és újra. Elküldtek vizeletvizsgálatra, semmi. Nem értettük a dolgot, ráfogtuk arra, hogy röhögtetik egymást, csiklandozzák a többiek, de a legvalószínűbb, hogy mivel voltak nyitott gerinc és más miatt pelenkára szoruló osztálytársai, megirigyelte őket. Utóbbi a legvalószínűbb, mert amikor kijártuk a sulit és kitettek minket, a probléma egy csapásra megszűnt. Új helyünkön ezzel nincs is gond. De bejött a betétkérdés, az előző helyen ebben segítettek neki, de itt nincs annyi nevelő és segéderő. Nos, hogy cseréljünk fél kézzel szárnyas betétet, ha az egyik kezünket nem tudjuk használni? Soha nem titkolóztunk előtte, példamutatóan mutattam mit hova, de a szárnyak és a ragasztók kihívást jelentenek és összevissza tudnak gabalyodni, de végül egyfajta jó lett és ki tudja cserélni – ha akarja. Tampon szóba sem jöhet neki – nem tilos, de azt már végképp nem tudom neki megtanítani, és a higiéniára sem tudna talán úgy ügyelni, ahogy kell. Még tehetem össze a két kezem, hogy neki nem kell felnőttpelus, mert akkor még nehezen találnánk nappali intézményt most, hogy elvégzi a 12. osztályt is.

Hát a pasik is?

2010.01.26.
Visszavonom a pasikról írt megjegyzésemet – őket is eléri úgy látszik a baj, csak máshogyan. Nemcsak a nagypapák, hanem a fiatal negyveneseknek is gondja lehet a prosztatájukkal, és ugye a férfiak még szemérmesebbek, és még jobban félnek az urológustól. De van, amikor elkerülhetetlen a vizsgálat.  A menedzserszűrések része az urológus is, és milyen megkönnyebbülés, amikor vérvételek, szurkálások, szemészeti ellenőrzés és természetesen prosztataszűrés után az emberünk kézhez kapja a leletét, hogy lúdtalpa van… Különösen, ha előző évben műtik az édesapját prosztatával (Figyelem! Frissen műtött prosztatásnak ne meséljünk vicceket a látogatásnál, és ne ugorjon a nyakába kedvenc unokája, hogy „mi van tata, prosztata?”, mert a varratok nem szeretik a röhögést). Viszont kiderült, hogy speckó betétjük van a spec. berendezés okán. Ez logikus, amikor pici fiaimat pelusoztam teljesen pazarlásnak éreztem a pelus hátsó részét, mivel csont száraz maradt. Após persze utálta a betétet – fiatal nyolcvanas csinos hatvanas barátnővel ilyet nem hord, úgyhogy a gyógytornásztól csillagos ötösöket kapott, mert kiderült, hogy erre is van torna, meg minden hasonló. Én viszont még nem kezdem a tornát meg semmit, mert ágynak estem egy cuki vírussal, és csak távvezérléssel működtetem kis családomat.

Első bejegyzés

2010.01.20.

Így jár aki tesztfüggő. Megcsináltam az inkontinenciatesztet ? menjek urológushoz, nőgyógyászhoz és kérjek DVD-t, meg mindent? ajaj, most tornásszak stb. Legalább futni nem kell ? remélem. Szóval meg fogom rendelni. És elkezdem a tornát. Persze többszörösen veszélyeztetett fajta lévén ki csodálkozhat? 4 veseműtét, 4 gyerek 44 év ? szinte kötelező. A pasiknak 40 felett jönnek a legszebb évek (haha) nekünk meg a betét még véletlenül se a bankbetétünket jelenti. És akkor a veszélyeztető tényezők:  A west-endbe nem mehetsz el a vízesés mellett büntetlenül, és nem mosogathatsz folyóvízben ? miért táncolnak mosogatás közben vagy vesznek  mosogatógépet a lányok, ugye ugye? A szökőkutakat kerüld messziről! A dolog pozitív oldala, hogy a laborban bármikor tudsz produkálni. Persze nem vagyok kitéve annak, hogy a VADA rajtam ütne mintáért, de háziorvosunk időnként szeret tudni bizonyos paramétereket, kis kíváncsi. Nem panaszkodom, vesekövességem második évében már egy kémcső se volt akadály, sőt volt, hogy az urológiai ambulancia sarkába a függöny mögé küldtek be egy pohárral. És hurrá! Viszont a családi kirándulások során a helyi nevezetességek felfedezését mindig megelőzi a hátsóbb helyiségek felkutatása.  Vagy megfelelő bokor megtalálása, miközben a vérmókusoktól rettegve guggolunk, és ötévesünk közli, hogy neki nem megy mert aláfú a szél. A családi kirándulásokat nem könnyíti meg a lánygyermekek hada, mert ugye a fiúknak ez is könnyebb, mint annyi más. Mennyiféle helyen voltam már ? egy WC-s néninek is beillene tanulmányútnak. A görög, olasz és japán pottyantósoktól a japán melegítős, beépített bidés ülőkék rafinált vízsugarakkal és a falon gombnyomásra lehúzóhangot imitáló hangszórókkal, hogy a hangokat is elnyomhassuk?ó egy álom. Viszonylag. nehezebb helyzet itthon, pl. a hamburgeresekkel, ahol kódokat kell nyomogatni, mielőtt bejutsz, és hát a Notre Dame előtti alagsori sorban állás, ahol még a lépcsőn is kettesével álltak?és Balatonfüred, ahol egyetlen helyet találtunk, és a belépő 200 Ft volt, miközben aljas módon szökőkút tör elő a földből. De ne keseregjek, jön a minta meg a gyakorlatok hada, addig meg csak kapok valahol minibetétet (amíg nem késő).