Fogászati implantátumok - Drága mulatság, megéri?

A lakosság nagy részének sajnos van hiányzó foga. Fogaink elvesztéséhez számos kiváltó ok vezethet. Ilyen az erősen szuvas fogazat, a fogágybetegség, vagy esetleg baleset. A mai fogorvoslás igen eredményes a fogmegtartó kezelések terén, azonban bizonyos esetekben már csak a fogeltávolítás jöhet szóba.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Kedves Tamás!Biztos nem itt a székesfővárosban

Hozzászóló: József, 2011-07-23 14:11
Kedves Tamás!Biztos nem itt a székesfővárosban csináltattad a fogad mert itt 28 ezer alatt nem kapsz porcelán koronát.Viszont kapsz számlát róla.

Ha valakinek kérdése van, vagy egy profi

Hozzászóló: Kati, 2011-07-21 22:19
Ha valakinek kérdése van, vagy egy profi fogorvosra csak írjon! (:

Ha valakinek kérdése van, vagy egy profi

Hozzászóló: Kati, 2011-07-21 22:11
Ha valakinek kérdése van, vagy egy profi fogorvosra csak írjon! (:

Én nem tudom honnét szedték,hogy 3-6 hónapot

Hozzászóló: Kati, 2011-07-21 22:09
Én nem tudom honnét szedték,hogy 3-6 hónapot kell várni a felépítmény készítésével,nem haladnak a korral!Már vannak rögtön terhelhető implantátumok,amivel akár már 3-4 nap alatt lehet foga a páciensnek!!!!!!

Nekem 3 éve építettek be egy implantátumot,

Hozzászóló: Anita, 2011-07-21 18:42
Nekem 3 éve építettek be egy implantátumot, mert sajnos egy baleset során teljesen kiszakadt az egyik felső fogam. A műtét nem volt kellemes, de nem fáj különösebben. Egy évig hagytam a csontképződés, ugyanis akkor 8 hónapot tanácsolt minimum a doki. Miután begyógyult a műtéti seb a mellette lévő két fogra felragasztották a lecsiszolva a régi fogamat. Egy év után ezt leszedték, újra felvágták az ínyem, és pár hét múlva feltették a porcelán fogat. Azóta sincs vele semmi különösebb probléma, egyetlen hátránya talán, hogy az ínyem lila maradt, nem olyan rózsaszín mint máshol. De ezen kívül nincs probléma vele, esztétikus, nem zavar az evésben vagy a beszédben. Jobb megoldásnak tartom, mint a hidas megoldást. Akkoriban ez még nagyon új megoldás volt, és az ára is 180 ezer volt...

Azt mondja meg nekem hogy miért kerül ennyibe

Hozzászóló: Tamás, 2011-07-21 13:35
Azt mondja meg nekem hogy miért kerül ennyibe egy korona elkészitése ? Rossz fog lecsiszolása kb 10 perc, mintavétel 15 perc, fogtechnikusi munka+anyag , felragasztás, igazitás 10 perc. Az anyag nem kerülhet többe mint kb max 4-5000 ft. Doki munkája x ft És persze mondanom sem kell hogy számla nélkül!!!! Ez került nekem 22000 ft ba. Mindez szerződött rendelőintézetben.

Nekem decemberben ültettek be 2 inplantátumot,amire

Hozzászóló: Vendég, 2009-10-13 07:43
Nekem decemberben ültettek be 2 inplantátumot,amire az alsó fogsorom ráül.Megfelelt a meglévő fogsor,igy abba tették bele a belsejébe a kapcsot.A mütét kb 1,5 óra volt nekem,egyébként fél óra.Nem fájt egyáltalán,érzéstelenitve voltam.A kellemetlenséget 1 hétig a varratok okozták. Abszolut satabil,nem allergizál.Egy hátránya van,hogy amibe az inplant beleül,azt a "gumisapkát" évente cserélni kell,mert tönkremegy. De ajánlom minden kivehető fogsorú sorstársnak.