Gyertyafényes romantikázás - célban a labda

Blog: Keretek nélkül szabadon - Szerző: vonila

A dokit alaposan kikérdeztem a fogamzásgátlóról és a babakérdésről. Ha majd szeretnénk gyermeket, akkor miután abbahagytam a gyógyszer szedését, és várni utána legalább három hónapot, közben szedni valamilyen terhes vitamint. Én úgy döntöttem, legalább egy fél évet várok, és majd utána jöhet a baba project. Persze ez még odébb van, de jó már most tudatában lenni a dolgoknak, és felkészülni rá.

Na, megvolt a nagy romantikus vacsora szombaton! Péter Gáboréknál segített kifesteni a gyerekszobát. Amikor hazajött, betessékeltem sietve a fürdőszobába, hogy alaposan fürödjön meg a festés után. Amíg ő fürdött, addig gyorsan felvettem egy szép ruhát, és meggyújtottam a gyertyákat az asztalon. A vacsora asztalt pompásan előkészítettem már mire hazajött, és a gyönyörű kínai étkészlettel terítettem meg, amivel tavaly lepett meg. Mivel odáig vagyunk a keleti ízekért, úgy gondoltam, kínai lesz a menü. Péter is nagyon szereti, és most olyan recepteket is választottam, amit még nem csináltam. Mivel szeretjük a változatosságot és különlegességeket az ételekben is, csináltam egy kis pikáns ráklevest – ami kb. 15 perc alatt kész lett -, majd kínai mézes-gyömbéres csirkecombokat rizzsel és grillezett zöldségcsíkokkal, és végül desszertként kínai sült banánt kandírozva, vanília fagyival, amit már régen tervezek, hogy kipróbálok.

Péternek már bekészítettem a ruhát, és csodálkozva kérdezte, hogy tényleg ezt vegye fel? Megyünk valahová? Igen megyünk - mondtam, de persze nem árultam el, hogy egyenesen az étkezőbe, mert van egy kis meglepetésem. Amikor belépett, kellett neki egy kis idő, mire meg tudott szólalni, annyira meglepődött. Ott álltam a gyertyafényes asztal mellet, abban a csodaszép ruhában – amit még persze sose látott rajtam – az asztalon a finom vacsora gőzölgött, gusztusosan tálalva.

Persze alig várta, hogy eláruljam mit is ünneplünk ezzel a fantasztikus vacsorával. Nem várattam sokáig. Egy pohár hideg pezsgő volt odakészítve az asztalra, és amikor azt kérdezte, hogy most mire igyunk, csak azt válaszoltam: arra, hogy örülök, hogy együtt vagyunk, és boldogan részese leszek a terveinek. Persze nem bírta ki, hogy egy korty után oda ne jöjjön azonnal hozzám és át ne öleljen szorosan. Az volt a legjobb, hogy egész esete fülig ért Péter szája, és nem győzte dicsérni a finom vacsorát. A desszerttel pedig végleg levettem a lábáról Pétert. Felejthetetlen este volt!

Persze vasárnap egyből hívta Gábort, és elmesélte, hogy megleptem előző este. Azóta sem bír magával… fülig ér a szája!