"Vissza kell dobnom a labdát"

Blog: Keretek nélkül szabadon - Szerző: vonila

Péter múltkori viselkedése nagyon meglepett. Azóta is egyfolytában azon gondolkodom, hogy tényleg komolyan gondolta-e azokat a szavakat. De figyelve Őt, már nincs kétségem e felől. Talán az is bizonyítja, hogy kissé zavarba jött, amikor a házasságról és a babáról beszélt. Mintha csak hangosan gondolkodott volna a terveiről, aztán észbe kapott, hogy mi még nem beszéltünk erről, Ő pedig most kimondta ezeket a szavakat. De az a rejtélyes mosoly az arcán utána, nekem már mindent elárult, akkor nagyon magabiztos volt. Látta rajtam a meglepettséget, és még el is pirultam hirtelen. Tudta, hogy most igazán célba talált… egyenesen a szívembe.  

Úgy érzem, cseppet sem bánta, hogy elkottyintotta a terveit. Napok óta figyel engem, de csak olyan óvatosan, nem feltűnően, türelmesen, mintha várna valamit… Hát persze hogy vár. Várja a megerősítésemet, hogy én is így gondolom e. Szeretne erről beszélni velem, de erőltetni sem szeretné a dolgot, ha én még nem így gondolom. Akkor hirtelen abban a helyzetben, meg sem tudtam szólalni, és azóta nem beszéltünk erről a dologról. Természetesen mivel én is ezt szeretném – már jó néhány hete erről álmodozom -, minél hamarabb cselekedni kell! Nem lehet kétségek között hagynom. Csak még azt nem tudom mit is tegyek. Talán egy romantikus vacsora lesz a megoldás. Szombaton úgy is megígérte Gáboréknak, hogy segít kifesteni a kisszobát, amit majd a babának szeretnének kialakítani, tehát itt lesz az egész nap, hogy megszervezzem ezt a vacsit. Valami különlegeset szeretnék csinálni, és valami meglepetésen is töröm a fejem.

És mivel ma délután mennem kell kiíratni a fogamzásgátlót – mivel most fogyott el -, utána jó alkalom lesz, hogy megvegyem a szükséges hozzávalókat. Persze jól el kell rejtenem, hogy Péter észre ne vegye, hogy készülök valamire. És ha már ott vagyok a dokinál, megkérdezem tőle ezt a fogamzásgátló szedést és a babakérdést. Csak úgy kíváncsiságból, hogy ha szeretnénk majd babát, akkor előtte mikor lenne jó abba hagyni a szedését, és javasol e valami vitamint, amit majd szedjek. Már látom, hogy ma sem fogok unatkozni. Mindent egybevetve, nagyon boldog és izgatott vagyok.