Ásó, kapa, nagyharang...

Blog: Keretek nélkül szabadon - Szerző: vonila

Túl vagyunk Vera és Gábor esküvőjén, ami nagyon jól sikerült, jól éreztük magunkat. Vera gyönyörű volt az esküvői ruhában! Gábor csak a nagy napon, közvetlenül az esküvő előtt látta, és teljesen révületbe esett! Még megszólalni is alig tudott, olyan gyönyörű volt Vera – mint egy hercegnő -, teljesen kivirult. Azt szokták mondani, hogy terhesség alatt a nők megszépülnek, és teljesen igazuk van! Bár Vera így is nagyon szép szerintem, de ezt már nem lehetett fokozni. Minden lány álma, hogy az esküvőjén nagyon szép legyen, és ténylegesen egy felejthetetlen nap legyen az életében – talán a babát egy kicsit későbbre tervezve – és persze a vőlegény életében is. A diadém is nagyon jól állt a hajában, és a ruhától is mindenki el volt ájulva, nem győzték dicsérni. Egyszerűen tökéletes volt! A pici pocakja fel sem tűnt a ruhában – bár még csak 13 hetes -, hála annak nagyszerű szabása miatt, így aggódnia sem kellett, hogy a fotókon majd minden látszani fog. Persze a menyasszonytáncot csak óvatosan lejtette, és a pörgés-forgást sem vitte túlzásba. A vacsora egyszerűen fenséges volt! Bár nem maradhatott ki a szokásos csigatésztás húsleves és töltött káposzta, azért néhány különleges gasztronómiai élmény részesei is lehettünk. A rablóhús nyárson és a bundázott, sajttal és barackkal töltött pulykamell gyümölcsös rizzsel felejthetetlen volt. Az esküvői torta ötemeletes volt, szintenként különböző ízekkel – oroszkrém, csokoládé, erdei gyümölcsös gyümölcsdarabkákkal, citrom, gesztenye -, így mindenki kiválaszthatta a kedvére valót. Péterrel rengeteget táncoltunk, és fantasztikusan jól éreztük magunkat! Minden estre remélem majd az én esküvőm is ilyen felejthetetlen lesz!

Vera és Gábor megköszönte, hogy annyit segítettünk nekik – még a szüleik is oda jöttek köszönetet mondani -, hogy a nagy napjuk igazán felejthetetlenre sikerült. Minden zökkenőmentes volt, Ők is nagyon jól érezték magukat. Vasárnap indultak a nászútjukra, hat éjszakát fognak eltölteni egy kastélyszállóban, festői környezetben. A nyugodt környezetben jól ki tudják pihenni magukat, és most a pihenésen lesz a hangsúly. Persze ezek után sem fognak unatkozni, hiszen minél hamarabb el akarják kezdeni a lakás átalakítását, hogy a baba megérkezésére már minden kész legyen. Most még Vera is sokkal több mindent tud elintézni.

Az minden esetre elég furcsa volt, hogy Péter és Gábor nagyon elmélyülten beszélgettek valamiről, Péter pedig sokat sejtető pillantásokkal nézett rám. Amikor hazaértünk az esküvőről megkérdeztem tőle, hogy miről beszélgettek, de csak annyit mondott, hogy semmi különösről, majd rám mosolygott, magához húzott és megcsókolt. Perszer az esküvő ismételten megtette hatását, álmomban újra rajtam volt a fehér ruha… Péter pedig mosolyogva nyújtotta felém a kezét.