Elkezdődött a tavaszi tisztulás

Blog: Keretek nélkül szabadon - Szerző: vonila

Még mindig a szabadban töltött hétvége varázsa alatt vagyok. A természet tisztul, élénkülnek a színek, intenzívebbek az illatok. Elhatároztam, hogy a lakásunkat is felélénkítem egy nagytakarítással egybekötve.

Péter megint sokat dolgozik, egyre később jár haza, de tudom, hogy semmi értelme kombinálnom, mert mi már egyek vagyunk. Kihasználom az alkalmat arra, hogy most egy kicsit magamra és a lakásra fordítsam az időt.

Nagyon élveztem a takarítást minden egyre ragyogóbb lett, és mintha az eddigi gondjaink is kikerültek volna a lakásból a porral együtt. Átrendeztem a szekrényeket, elővettem a tavaszi ruhákat. Újra a kezembe kerültek azok a gyönyörű holmik, amelyeket még Egyiptomból hoztunk, de az időjárás miatt nem hordhattam. Egy gyönyörű kendőbe fúrtam az orrom, amit Péter választott nekem, és az illat meg az emlékek nem hagytak nyugodni. Egy kicsit le is állt a nagy rendezkedési lendület, és egy ötlettől vezérelve a hálónkat szerelmi fészekké varázsoltam. Milyen kreatív tud lenni az ember, ha érzelmek hajtják!

A lakásunk és a lelkem is ragyog, a sütőből isteni illatok áradnak. Ülök a konyhában, a szép emlékekre gondolok, és nagy izgalommal várom Pétert, hogy megérkezzen.

Nagyon fáradtan toppant be, de meg is torpant a látvány miatt, ami elé tárult. Az asztal megterítve, a kedvese bájosan mosolyog, a konyha felől pedig isteni illatok áradnak. Mikor kipihente magát, és a pocak is tele volt, akkor bevezettem a hálóba. Péter magához húzott, és hosszasan köszönte meg, hogy egy édes otthon várta haza.