Herpesz a nemi szerveken

A herpes simplex vírus 2-es típusa először a nemi szerveket betegíti meg, néha csupán enyhe panaszokat okozva.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

:)))))))))

Hozzászóló: Kiscsillag333, 2009-09-14 11:53
Válasz erre: surename, 2009-09-15 20:41
Köszönöm vizipok, igazad van.nem görcsölök...próbálok nem rá gondolni..akkor a 3.terhességednél már fertőzőtt voltál?és nem volt semmilyen kockázat v probléma a terhességed alatt?üdv!!

leválasztás

Hozzászóló: vizipok, 2009-09-09 23:39
Válasz erre: Kiscsillag333, 2009-09-14 11:53
Szia Kiscsillag! Igen úgy értettem az aprónép elválasztását,melynek az egyik oka az volt,hogy lázas voltam és az a tejecske nem jó,illetve az antivirális szer kiválasztódik a termelődő anyatejbe is ami szintén nem lett volna jó.Szerintem ne aggódj ennyire az esetleges terhesség miatt.Nekem a doki (ahogy azt írtam is) az első fertőzés után elmondta,hogy ezután olykor az életem részévé fog válni ez a kórság,de a harmadik terhességemnél eszembe sem jutott.Az első fertőzésem most már lassan 6 éve volt és azóta csak egyszer ismétlődött.Egyébként hidd el minnél jobban félsz valamitől annál inkább kísért és utolér,illetve minnél görcsösebben akarsz valamit annál inkább nem sikerül.Fel a fejjel.

!!!!!!!!!!!!!!!

Hozzászóló: Kiscsillag333, 2009-09-07 12:27
Nekem sem volt még a számon! de én ezt már tényleg nem értem! eddig állítólag csak azt mondták, olvastam, hogy nemi úton lehet átadni a genitális herpeszt!akkor ezt a típusút is át lehet adni akár szájon át??!!én úgy gondolom, hogy a páromnak nem adtam még át!és nem is szeretném!!! esetleg van vki olyan, aki ezzel él és terhes lett???én annyira félek, hogy megfertőzhetem a gyermekem ha majd terhes leszek és fogyatékos lesz....vizipók, a leválasztást úgy értetted, hogy nem szabad szoptatni a kisbabát??????

Már kettőn túl...

Hozzászóló: vizipok, 2009-09-05 22:26
Válasz erre: Kiscsillag333, 2009-09-07 12:27
Sziasztok! Nekem is volt ebben a csodálatban részem már 2x.Az első alkalommal 6 héttel a második gyermekem megszületése után jelentkezett.Iszonyatosan fájt és fogalmam nem volt róla mi ez.A nőgyógyász amikor közölte a dg-t csak pislogtam,majd megkérdeztem,hogy vajon hol gyűjtöttem be,hiszen 6 hete szültem,otthonról ki sem mozdultam és a párommal sem bújtam még össze!?Megnyugtatott,hogy a vírus mindenki szervezetében bent van és az immunrendszer meggyengülésekor egyszer csak jelentkezik.Arra felhívta figyelmem,hogy barátkozzam meg a gondolattal,hogy bizonyos rendszerességgel újra és újra jelentkezni fog,épp úgy mint akiknek a száján van.Hozzátenném,hogy nekem a számon még soha nem volt.A terápia nekem is Telvirán volt tablettában és krémben (a 6 hetes kisfiamat mindjárt le is választhattam).A második alkalommal már nekem is enyhébb volt.Öszintén szólva büszke én sem voltam rá,de ne "szégyenkezzetek" emiatt az én sztorimból is egyértelműen látszik,hogy nem tehettem a "megfertőződésről".

genike

Hozzászóló: petike890, 2009-09-05 03:24
Válasz erre: Tankcsapda, 2011-01-20 18:51
Sziasztok! Hát én január óta szenvedek ezzel a ... nyavalyával... és eddig sikerült megkeserítenie az életem 1 hónapba minimum egyszer előjön... szedem a lizint a c - vitamint 1 hétig 400 milis telvirant napi 3 szembe szedtem úgy talán 3 hétig nem jött ki, de ennyi, nem tudom mit tegyek tanácstalan vagyok, most annyit olvastam, hogy a grapefruit mag kivonat, talán még egyfajta megoldás lehet, bár kétlem. Ha valaki esetleg tud valami csodagyógyszert mégis az írjon légyszí:-) Amúgy azt olvastam, hogy a nőknél nem jön ilyen rendszeresen elő... Életembe először most irigyelem csak a másik oldalt:-)

Köszi!!

Hozzászóló: Kiscsillag333, 2009-09-03 20:07
Köszönöm az infót a nyugtatást!:) 1 kérdés: szőrtelenítés hogy kapcsolódik össze ezzel?erről még nem hallottam! én szedek vitamint, remélem az segít erősíteni az immunrendszeren!szerintem ez mindenkinél más, hogy hányszor jön elő..nekem a 2.tavaly nyáron volt, az nem volt fájdalmas és kentem telvirannal és pár nap alatt elmúlt. viszont vmikor ilyen pirosodás ha már megjelenik, nem hólyagok, akkor is kenem már.vagy neogranormonnal.amúgy azért szeretem ezt az oldalt, mert lehet orvosoknak is írni..és az is nyugtatóbb..üdv!

hmmmmm

Hozzászóló: csilla21, 2009-09-02 19:44
szia Kiscsillag :) Ezt nem is egyszerű senkinek sem elmondani :S de azért aki a barátod/barátnőd, ő teljesen melletted fog állni!!! igen, nyugtasd meg magad, voltam orvosnál, annyit mondott, hogy nem ekkora a gond, időközönként előjöhet, de van akinél lehet többet nem is jelentkezik, viszont szőrtelenítés NUKU !!! neem, azért annyira nem kell félni, kezelni kell és odafigyelni arra h ne terjedjen tovább, immunrendszer ne gyengüljön! szóval megnyugtatlak, mert engem is kicsit megnyugtattak!! :) Nekem még csak 1* volt (remélem többször nem is jelentkezik) de az a pár nap fájdalmasan telt, de akkor talán a jó hír, ha újra megjelenik már nem olyan vészes ? Jobbulást!

......

Hozzászóló: Kiscsillag333, 2009-09-01 21:01
Válasz erre: csilla21, 2009-09-02 19:44
szia csilla21! én már elég sokat olvastam erröl a neten, mivel nem merem elmondani amugy senkinek...még a barátnöim közül is csak 1 tudja, de szerintem nem tudja mi is ez pontosan. nekem is rossz volt a közérzetem és fájt a wc-zés. igazából én próbálom nyugatani magam, hogy addig okés amíg nem jön ki...és nekem is eddig 2x volt de a második nem is fájt. viszont nem tudom mi lesz ha terhes leszek....vki azt írta nincs semmi baj, max császár...máshol meg azt olvasom, hogy károsodhat a magzat....nem értem..és félek..

nagy probléma?

Hozzászóló: csilla21, 2009-08-29 16:19
Válasz erre: Kiscsillag333, 2009-09-01 21:01
sziasztok ! sajnálom, hogy már ennyien vagytok itt a fórumon, rövid ideje nálam is ezt a fertőzést mutatták ki, herpeszem volt. iszonyatosan fájt, a wc-re nem volt kedvem elmenni, sőt, máshoz sem volt semmi kedvem. nem tudom, nagyon remélem, hogy nem jön el mostanában, ez volt az első alkalom, telviran tablettát,krémet kaptam én is,valamint hüvelykúpot, amiiii rettentően csípett :S mikor hatni kezdett. meséljetek légyszives ti is, hogy ha már többet tudtok erről . . nem tudom mennyire komoly ez ? -- mármint h elkeserítő, vagy tényleg nagy a baj ??

hello

Hozzászóló: Kiscsillag333, 2009-08-29 08:58
nekem 2007 jan.óta, azaz 2,5 éve van... mondjuk az első nagyon rossz volt, a második amikor kijött nem volt olyan vészes. de mindig van bennem egy rossz érzés. én mindig kenem neogranormonnal vagy telvirannal.nekem a telviran kenöcs jo, csak hamar elhasználom kicsi nagyon..ne add fel!!!!!!!!!!nekem viszont a számon nem volt még soha.