decubitus

Szerző: Reno-Art

A BLOG LEÍRÁSA

Felfekvésem gyógyulása képekben... "bőrelhalásból származó, nehezen gyógyuló fekély; olyan betegeken lép fel, akik hosszú ideig kénytelenek feküdni. A hosszan tartó nyomás következtében, leggyakrabban a keresztcsont táján, a tompornál, esetleg a bokáknál, ahol a csont felett kevés v. semmi izomzat nincsen, elhal kisebb-nagyobb területen a bőr,

Látogatás: 38460 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Felfekvés - képek (+18)

2014.09.18.

Először is, a következő posztokban szeretném megmutatni, hogy hat nap alatt milyen mértékű felfekvést okozott az hogy feküdtem és nem volt mozgatva a lábam, vagy nem kellő képpen látták el a felfekvésem.
Mivel így útólag, már megismerve a fekvéssel járó mellékhatásokat, tudnám, hogy mit kellett volna másképp tenni.
Maga a "seb" kicsinek tűnt, de jó egy hónappal utána kiderült hogy sokkal mélyebb és nagyobb kiterjedésü, mint aminek látszik.

3cm széles kör alakú vörös-fekete hólyag alakult ki a sarkamon, ekkor még azt mondták, majd felszívódik, és még 2 vagy 3 hétig hagyták, ez idő közben én már járkáltam, de rá már nem álltam.