Chipkártyára receptet!

A diplomámat a smart kártyákból írom. Ezek olyan chipkártyák, melyek a kártyaolvasóval oda-vissza kommunikálnak. Az én ötletem az SzTKs olvasó, melyet a beteg használ, hogy gépi receptet kapjon.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Fórum leírás folytatása

Hozzászóló: JanaMontana, 2009-08-15 13:42
Válasz erre: JanaMontana, 2009-08-15 15:38
A smart kártya, másnéven okos vagy intelligens kártya pl a bankkártya, amikor ATM-nél pénzt veszünk le róla. A kártyára előre rögzített adataink szerepelnek-eddig egyszerű chipkártyának nevezhetnénk-, és a lebegő adatok, mint az egyenleg-itt jön képbe az intelligencia. Pénzt veszünk le, a gép ezt jóváírja, a kártya kevesebb összeggel rendelkezik ezután. A lényege az, hogy nem kell az orvosnál sorba állni receptért órákig a nyugdíjas néninek, bácsinak. Egyszerűen besétál a géphez, megnyom egy gombot, és a gép adja az adott időszakban szükséges recepte(ke)t. Akár a gyógyszertárban is oda lehet adni, hogy erről adjon gyógyszert a gép, és akkor a recept sem kell. A beteg adatai, kórképe, betegségei, műtétei szerepelnek a kártyán, ezért előnyös a használata, ha idegen helyen kell kezelni, pl nyaralás alatt más helységben. Véleményeket, ötleteket várok, a szakdolgozatomban egy hatalmas fejezetet szentelnék ennek. Minden szempont érdekel, mivel gyakorlati megközelítésből nézném. Tehát az ár-arány is fontos!