Betegségek történetei

Szerző: WEBBeteg

A BLOG LEÍRÁSA

Amennyiben Ön is meg szeretné osztani történetét másokkal, küldje el azt az info[kukac]webbeteg.hu e-mail címre.

Látogatás: 136225 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Colitis ulcerosa (krónikus vastagbélgyulladás)

2008.05.28.

2000. tavaszán állapotos lettem. Már a terhesség elején szokatlan rosszulléteket tapasztaltam: nem a kismamáknál megszokott émelygés és hányás gyötört, hanem gyakori görcsös hasmenést, vérzést, egyre fokozódó étvágytalanságot éreztem. Azonnal orvoshoz fordultam. Előbb nőgyógyászomat majd háziorvosomat kerestem fel, de egyiken sem tulajdonítottak nagy jelentőséget a problémámnak. A háziorvos pihenést és diétát javasolt, mondván, hogy a terhesség első 3 hónapjában egyébként is kerülni kellene a gyógyszerszedést.

 

Emlőrák

2008.05.23.

Az én történetem 2004-ben kezdődik. 36 éves voltam, amikor kiderült, hogy emlőrákos vagyok. Mindig is figyeltem magamra, vizsgáltam a melleimet, ennek ellenére mégis férjem volt az, aki észrevette, hogy a jobb mellemben egy csomó van.

Visszagondolva eszembe jutott, hogy már egy ideje azon a területen egy kis behorpadás is volt. Ekkor éppen nyaraltunk, de ennek ellenére sem tudtam a gondolatot elengedni, hogy esetleg valami rossz dolog is lehet ebből, ezért már a nyaralás alatt elmentem nőgyógyászhoz. Az orvos nem mondott semmi konkrétumot, csupán annyit, hogy az esetek nagy többségében jó indulatú elváltozások alakulnak ki a mellben, de biztosat a mammográfiai vizsgálat tud kimutatni.

Emlőtumor

2008.05.20.