Pioneer

Szerző: Bulcsu

A BLOG LEÍRÁSA

Napi elmélkedés az egészségügy sötét oldaláról (na nem a star wars, de valami hasonló). ha már a példa felmerült: Anakin vívódása a Birodalom ellen!

Látogatás: 95152 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

On duty

2008.03.24.
Emelkedett hangulatom magyarázata a péntek-vasárnapi húsvéti ügyeleti duo abszolválása. Egy kis árnyék az az örömben, hogy azért készenlétes vagyok. De már így is sokkal jobb. A kamarára visszatérve, igen, érdekképviselet, ha az orvosok szemszögéből nézed, állást, jövőképet ajánlanak, igaz külföldön. Mert itthon nem nagyon tudnak. Jobb a vasutas érdek-képviselet? Lassan már sztrájk sem kell, elég 1-2 kulcsember kiesése (betegség, szabadság miatt) és már akadozik az ellátás. Hogy sokan tervezik-e a külföldi munkavállalást? Ha a szám nem is lenne aggasztó (pedig az), érdemes azon is elgondolkodni, hogy kik mennek el. A fiatal, friss szakvizsgával rendelkezők vannak a legtöbben. Nyilván a legjobb szakemberek mennek! A 3 hónapos intenzív nyelvtanfolyam alatt kapnak annyi fizetést, mint én egész éven. Elgondolkodtató.

Lunar eclipse

2008.03.17.
Fogyunk, mint a hold. Péntekre egyedül maradok a teljes szakrendelésre, és az osztályra sem sokan. Remélem nem sokat akarnak még húsvét előtt vizsgálatot. És mi lesz itt nyáron :( Ha elgondolkodok a helyzeten egyre depresszívebb a hangulatom, pedig ez nem jellemző rám. Ha már a holdat emlegettem, az osztály is így működik: hó elején van gyógyszer, van HBCS, hó közepén már mindkettőből alig, hó végén egyik sem... ne legyünk betegek! De megérkeztek a széfek! 2 db, minden osztályrészre. A betegek 1/3-a azt sem tudja, hogy kórházban van, nemhogy azt, mi a széf kombinációja. Majd berakjuk az utolsó doboz gyógyszert és kiirjuk, hogy végveszély esetére! MA kaptam ismét egy levelet a kamara által. Munkalehetőség Svédországban. Nem az első ilyen levél, de egyre alaposabban böngészem át őket. Neki kell ülnöm újra az angolnak.

be tired

2008.03.12.
Ismét eltelt egy nap, munka volt megint kiadósan.Nagyon várjuk már a vizitdíj végét, most még rosszabb, hogy az emberek tudják, nem sokáig van már, na meg hogy kell-e még fizetni. A sorbanállás meg a várakozási idő nem csökkent, persze a háborgás sem. Mindamellett nem volt rossz nap, sok jól sikerült beavatkozás, vizsgálat volt. Csak ne kéne szinte folyton két vagy háromfelé szakadni. Ez a legfrusztrálóbb az egészben. Remélem még sokáig kitart a türelmem. Bár ameddig a beteg türelmes, én is.

Kindergarten

2008.03.09.
http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=373086

Weekeend

2008.03.08.
végre egy üres hétvége! se ügyelet, se szűrés, csak nyugalom, család, akváriumtakarítás, Nő-nap, Zoltán-nap :) Azért csak nem telik el úgy két nap, hogy ne nézzen a betegeire rá az ember. Ugye egy ügyeletes orvos a 70 betegre,na meg a konziliumok. Emberileg lehetetlen hétközbei ellátást nyújtani, pedig egy károsodott vesének elég lehet 48 óra ahhoz hogy teljesen tönkremenjen. Holnap meg szavazunk. Csak a milliárdokat sajnálom, amit erre megint elköltünk az állami büdzséből. Persze a mi adónkból. Drága közvélemény-kutatás. Közben meg leshetjük, hol fog megállni az euro árfolyam!

be patient!

2008.03.04.
Hogy mi fog eldőlni? kis környezetemben (munkahely, nem kis kórház) az, hogy marad-e kórház, vagy megszünik. Jelenleg napi küzdelmet folytatunk a gyógyszerek beszerzéséért, engedély szükséges a vénás antibiotikumok adásához, a kollegák fele vagy elment vagy elküldték, emellett az ápolásban is hatalmas nehézségek vannak (2 nővér 35 betegre nappal!) szóval pár hónapon belül nálunk az dől el, hohy mi marad a kórházból!

hard days

2008.02.28.
Hát igen, amitől féltem, bejött. Mindenki menekül, mindenki keres, a betegek száma még több, a várakozás még hosszabb, egyszerre már lassan három helyen kellene lennem. Ez a legfárasztóbb az egészben. Már induláskor tudod, hogy nem éehet a napi programot befjezni, valami el fog maradni, valamire nem jut idő. Aztán ehhez jönnek a váratlan meglepetések (sürgős konzilium, bejelentkezés nélküli beteg, intenzíves kérés) és borul minden. És tudod, hogy a holnap sem lesz jobb... Sok minden el fog dőlni az elkövetkező hetekben.

In the egg

2008.02.26.
Minden kezdet nehéz, első bejegyzésként valami nagyot, ütőset kellene írni, de már késő van, fáradt is vagyok kiadósan. Jó hosszú nap volt. Ismét szembesültem azzal a ténnyel, hogy a kórház napjai meg vannak számlálva. Persze nem biztos, hogy becsukják, de az már egyértlemű, hogy ebben a formában sokáig már nem működhet. 8 fős gárdából már csak hárman vagyunk, bele sem merek gondolni, mi lesz, ha valaki megbetegszik. A nyári szabadságolásról nem is beszélve. Csak el kellene kezdeni nekem is valami északi nyelvet tanulni. Persze nehezen mozdul az ember. Gyerekek oviban, bölcsiben. Na, meglátjuk, mit hoz a holnap. Előjegyzés bőven van, remélem gyógyszer is lesz.