Végelgyengülés közelében

Blog: MediQa - Szerző: ocem

Még egy hét. Vagyis már csak egy hét???!!!
Ennyi van még a nyári vizsgaidőszakból.
Na ez nem azt jelenti, hogy augusztusban nem lesz vizsgám. Sikerült ismét úgy intézni, hogy végig tanuljam a nyaramat :)
De már hiányozna ha nem így lenne.
Most legalább még egy kis augusztusi belgyógyászat gyakorlattal is bonyolítok rajta. De ez így a jó.
Na az eddigi sikerek és kudarcok:
Mikróból sikerült B vizsgán 4-est kapni.
Ez nagyszerű, ha nem lett volna az A vizsgán bonyodalom, hogy nem kaptunk beugró tesztet az első körben, így másikat kellett írni, ami szerintem nehezebb volt, mint a többieké. Én meg már annyira felhúztam magam, hogy nyilbán nem sikerült a beugró.
Ja és 15 percig még elhitették velem, hogy megvan, ugyanis nem adták ide az indexet, ami egyet jelent azzal, hogy megvan. De aztán azt mndta a kedves kis hölgy, hogy ja bocsi, mégse sikerült.
Ha azt mondom, hogy szívem szerint szétvertem volna az intézet épületét, akkor mégcsak a közelében sem járnék a valóságnak...
De semmi gond, B vizsgán simán megvolt. Az intézetvezetőnél 4-est kaptam, ami több, mint jó :)
Aztán gyorsan a mikró vizsga másnapján kaptam egy 2-t klinikai fiziológiából.
Majd 25-én következett a patológia.
Előljáróban annyit, hogy nem jutottam a tételek végére. Csak ez sajnos azt jelenti, hogy komplett szervek maradtak ki, pl máj, vese, nemiszervek. Így a kihúzható tételek számát is nagyon leredukáltam. Konkrétan kb a tételek feléről tudtam volna ezt-azt elmondani.
Így teljes nyugalommal érkeztem reggel 7:15-re vizsgázni.
Írásbeli beugrót sikeresen teljesítettem. Számomra már ez is meglepő volt :) Mikor az eredményre vártunk, olyan voltam mint egy hülyegyerek.  Ok nélkül röhögtem. Gyakorlatilag a magam nyomorúságán.
Végülis azt állapítottuk meg, hogy reggel biztosan beszívtunk, és már nem is emlékszünk rá.
No aztán kiedrült, hogy megvan az írásbeli, mehetünk boncterembe. Ilyen se volt még, de mosolyogva mentem be. Mondom, indokolatlanul boldog voltam :)
Végülis meglett az eredménye. 5-t kaptam a boncteremre. Még nagyobb meglepetés. Örültem is mint majom a farkának, csak egy probléma volt. Így mennem kellett szóbelizni.
Egyszer volt már ilyen, hogy úgy mentem el vizsgára, hogy csak nehogy sikerüljön az írásbeli, mert nem tudok mit kezdeni a szóbelin. Persze akkor is sikerült az írásbeli, és meg is buktam a szóbelin.
Hát ez most is így volt. Vissza adtam a tételeket, mert annyira tehetségesen belehúztam, hogy csak na.
Így majd augusztusban megyek B vizsgára.
De addig még kedden lesz egy belgyógyászat, (amire most aktívan tanulok) és csütörtökön egy klinikai kémia. Nos majd meglátjuk.
Az már biztos, hogy nyáron is tanulok, az még kérdés, hogy miket :)
Már csak egy kiadós alvásra vágyom, de az is eljön nemsokára. Már csak egy hét...