• MediQa
    ocem blogja

    Negyedik

    Na jó ez csak vicc. Értek én a szóból, három magyarázat elég is lesz :)


    Na jó, csak viccelek. Értek én a szóból. Komoly dolgokból ennyi is elég ):    Ezért, hogy Angeleyes kedvére való infóval is szolgáljak, íme néhány híres bipoláris zavarban "szenvedő" emberke.

    Azt nem tudom, hogy bizonyított tény-e, de azért elég közismert, hogy ha valakinek nem stimmel pl. az agyának egy része, akkor egy másik valószínűleg jobban funkcionál.

    Például a látássérülteknek nagyon durván jól fejlett például a hallása, pontosabban a hang felismerése. Ez konkrétan személyes tapasztalat. Voltunk a Láthatatlan kiállításon, ahol kipróbálhatod, hogy milyen lenne vakként élni.

    És ott volt egy "idegenvezetőnk", Dávid, aki megkérdezte a nevünket, amikor beléptünk a totál sötét szobába, és onnantól egy pisszenésből,nevetésből tudta, hogy ki vagy.

    Egyszerűen bámulatos volt.

    Egyébként ajánlom ezt mindenkinek, aki megteheti, menjen el! Tényleg egy életre szóló élmény.    No, de erről majd mesélek egy másik bejegyzésben, most itt vannak a híre emberek, kategóriánként csoportosítva (a teljesség igénye nélkül)    Írók, költők:

       Hans Christian Andersen

       Lord Byron

       Babits Mihály

       Juhász Gyula

       Kassák Lajos

      

    Tudósok, politikusok:    Sir Abraham Lincol

       Mussolini

       Sir Isaac Newton

       Sir Winston Churchill

      Ludwig van Beethoven

      Latinovits Zoltán

      Vincent Van Gogh

      Sting

      Marilyn Monroe

      Axl Rose

      Jimi Hendrix


    És a celebek:

       Britney Spears

       Ozzy Osbourne

       Amy Winehouse

       Havas Henrik

       Kurt Cobain

       Robbie Williams    Végül csak elég sok lett, pedig még szelektáltam is. De szerintem van pár meglepő név is. Bár lehet azoknak nem meglepő, akik vagy a betegséget ismerik, vagy ezeket az embereket :)


   • Blog leírása

    Egy orvostanhallgató gondolatai erről arról
    Látogatás: 155411 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés