Negyedik

Egy orvostanhallgató gondolatai erről arról.

Na jó ez csak vicc. Értek én a szóból, három magyarázat elég is lesz :)


Na jó, csak viccelek. Értek én a szóból. Komoly dolgokból ennyi is elég ):Ezért, hogy Angeleyes kedvére való infóval is szolgáljak, íme néhány híres bipoláris zavarban "szenvedő" emberke.

Azt nem tudom, hogy bizonyított tény-e, de azért elég közismert, hogy ha valakinek nem stimmel pl. az agyának egy része, akkor egy másik valószínűleg jobban funkcionál.

Például a látássérülteknek nagyon durván jól fejlett például a hallása, pontosabban a hang felismerése. Ez konkrétan személyes tapasztalat. Voltunk a Láthatatlan kiállításon, ahol kipróbálhatod, hogy milyen lenne vakként élni.

És ott volt egy "idegenvezetőnk", Dávid, aki megkérdezte a nevünket, amikor beléptünk a totál sötét szobába, és onnantól egy pisszenésből,nevetésből tudta, hogy ki vagy.

Egyszerűen bámulatos volt.

Egyébként ajánlom ezt mindenkinek, aki megteheti, menjen el! Tényleg egy életre szóló élmény.No, de erről majd mesélek egy másik bejegyzésben, most itt vannak a híre emberek, kategóriánként csoportosítva (a teljesség igénye nélkül)Írók, költők:

   Hans Christian Andersen

   Lord Byron

   Babits Mihály

   Juhász Gyula

   Kassák Lajos

  

Tudósok, politikusok:    Sir Abraham Lincol

   Mussolini

   Sir Isaac Newton

   Sir Winston Churchill

  Ludwig van Beethoven

  Latinovits Zoltán

  Vincent Van Gogh

  Sting

  Marilyn Monroe

  Axl Rose

  Jimi Hendrix


És a celebek:

   Britney Spears

   Ozzy Osbourne

   Amy Winehouse

   Havas Henrik

   Kurt Cobain

   Robbie Williams


Végül csak elég sok lett, pedig még szelektáltam is. De szerintem van pár meglepő név is. Bár lehet azoknak nem meglepő, akik vagy a betegséget ismerik, vagy ezeket az embereket :)

Hozzászólások (8)