4 kétségtelen jel, hogy vitaminhiányban szenvedsz

Blog: Egészségszemle - Szerző: WEBBeteg

A létfontosságú vitaminok hiányára jellegzetes tünetek hívják fel a figyelmet. Vedd komolyan, mielőtt súlyosabb formát öltenek!

A megfelelő kalóriabevitel még nem biztosíték arra, hogy szervezeted megkap minden nélkülözhetetlen tápanyagot. Lehet, hogy testsúlyod megfelelő, vagy akár magasabb az ideálisnál, mégis minőségi éhezésben szenvedhetsz. Ilyenkor étrended nem tartalmazza a szervezeted egészséges működéséhez nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Ez könnyen előfordulhat, ha gyakran fogyasztasz félkész ételeket, és tányérodon nem szerepel elegendő nyers, friss zöldség és gyümölcs. Kétségtelen, hogy kényelmesebb megoldás a gyorsan elkészíthető étel, ám ez hosszabb távon komolyan veszélyezteti egészségedet. Érdemes odafigyelned, hogy a vitaminok mennyisége a sütés, főzés, de a tárolás hatására is csökken. Milyen jelekre figyelj, hogy elkerüld vitaminraktáraid vészes kiürülését?

1. Visszatérő fertőzések

Előre tartasz az ősz végétől, mert ilyenkor rendszeresen utolér a megfázás, az influenza? Pedig egészséges immunrendszer esetén ez az időszak sem jelenthet fokozott veszélyt....