Mi a teendő, ha nincs kedved mozogni?

Blog: Egészségszemle - Szerző: WEBBeteg

A fogyókúrák egyik mumusa a testmozgás. Szinte mindannyiunk fél tőle és kifogásokat gyárt, hogy miért is nem mozgunk. Nincs időm rá, nincs kedvem, fáradt vagyok … stb.

Pedig lehet, hogy csak rá kell hangolnunk magunkat a dologra, és egy idő után már hiányozni fog az is, ha esetleg tényleg valami jogos oknál fogva nem tudunk időt szánni  a testmozgásra.

Véleményem szerint az egyik fő ok  a testmozgás kerülésére az a lustaság.

Ha nincs orvosi problémád, ami miatt nem mozoghatnál (pl. műtét, szívprobléma, ortopédiai gond stb.), akkor igenis górcső alá kell vetned a kifogásaidat. Lehet, hogy csak a lustaság hozza ki belőled ezeket.

Lustaság, fáradtság, nevezzük bárhogyan is, a legtöbb ember napi 8-10 óra robot után valóban nehezen áll neki az egésznek.

Aki pedig rendszeresen beiktatta hétköznapjaiba, az arról számol be, hogy ez neki nem fáradság, hanem energiával tölt fel, és szinte felfrissülés testileg és szellemileg is. Persze erre a szintre el kellene jutni valahogy.

Ha tényleg annyira nincs kedved mozogni, hogy sírni tudnál a fáradságtól, vagy annyira viszolyogsz tőle, hogy borsózik a hátad, hogy rá gondolsz, akkor várj még, és ne kezdj bele.

A kényszerből végzett mozgásnak nem lesz eredménye. Nem tudod rendszeresen csinálni, előbb utóbb úgyis abbamarad.

Célod kellene, hogy legyen, hogy életformáddá váljon. Sokan csak a szintentartó testmozgásig merészkednek el, pedig a látványos és eredményes fogyáshoz ennél kicsit több kell. Azaz nem elég napi 5-10 perc belőle.

Ha nincsenek áttörhetetlen ellenérzéseid, és szeretnél ugyan mozogni, tisztában vagy ezekkel a dolgokkal, akkor rá kell hangolódnod....

A folytatást a fittnok.hu blogjában olvashtaja: Mi a teendő, ha nincs kedved mozogni?>>

(fittnok.hu)