Egészségszemle

Szerző: WEBBeteg

A BLOG LEÍRÁSA

Válogatás érdekes és hasznos blogbejegyzésekből, melyeket olvasva többet tudhat meg az egészséges életmódról, a különféle betegségekről és az egészségügyi újdonságokról.

Látogatás: 57028 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Munkám nincs, csak depresszióm van…

2012.08.08.

A munkahely elvesztése nagyon sok embernél depressziót okoz. Az elbocsájtás terhe, a céltalanság, a feladatnélküliség jellemzően testi tünetek formájában jelentkezik először, majd legkésőbb 6 hónap múlva megjön a lehangoltság és az érdektelenség is. Hogyan lehet vajon túlélni ezt az időszakot? Mit lehet tenni, hogy munkanélküliként is ember maradhasson az ember?

A minap már beszéltünk arról, hogy az ember életében bekövetkezett hirtelen változások nemcsak a mindennapokban jelentenek törést, de a személyiség folytonossága is megszakad. Aki a munkája elvesztése előtt még tettrekész, aktív és életerős volt, egyik napról a másikra olyan helyzetben találja magát, amikor nincs értelme reggel felkelni, mert úgysincs mit csinálni. Ez a kényszerű változás, ami az illető saját erejébe, életképességébe vetett hitet megingatja, nagyon sok esetben magával hozza a hangulatzavart is.

Mi a teendő, ha nincs kedved mozogni?

2012.07.25.

A fogyókúrák egyik mumusa a testmozgás. Szinte mindannyiunk fél tőle és kifogásokat gyárt, hogy miért is nem mozgunk. Nincs időm rá, nincs kedvem, fáradt vagyok … stb.

Megelőzhető a vastagbélrák?

2012.07.18.

Már néhány hete is annak, hogy voltam egy vastagbélrák-szűréssel és megelőzéssel kapcsolatos konferencián. A szűrésről majd máskor írok, most azokat az életmódbeli tényezőket keressük, amelyeknek szerepe van a rák elleni védelemben, vagy éppen elősegítik a vastagbélrák kialakulását.

Mozgás, normális testsúly

Kánikula: Másként viselkednek a babák?

2012.07.18.

Alvászavarok, megváltozott étvágy, megváltozott szokások: nagy melegben a babák, a kisgyermekek viselkedése, szokásai is megváltozhatnak. Mire számíthatunk? Miben és miért változik meg a kicsi viselkedése? És: hogyan segíthetünk neki?

Habár a felnőttek nagy meleg idején is a maguk megszokott napi ritmusát igyekszenek tartani, többnyire még ők is változtatnak néhány szokásukon. Például jobban kerülik a napközbeni tömegközlekedést, felesleges jövés-menést, igyekszenek kevesebb programot szervezni, és sokan észreveszik azt is magukon, hogy ilyenkor más az étvágyuk, bizonyos ételeket egyáltalán nem kívánnak, kevesebbet esznek. A babák is pontosan így vannak ezzel:

Öt strandon elkapható kórkép

2012.07.18.

Véletlenül sem akarok lebeszélni bárkit is arról, hogy ezt a hőséget víz mellett próbálja elviselni, viszont van pár dolog, aminek a megelőzésére érdemes gondolni, vagy ha beütött a krach, akkor cselekedni.

1. Kötőhártyagyulladás