Miért van rá szükség?

Manapság a sikeres egészségmegőrzés elengedhetetlen része a megfelelő időközönként tartott méregtelenítés mely ugyanúgy vonatkoztatható testünkre és lelkünkre egyaránt. Blogomban a méregtelenítés általam ismert formáival, lehetőségeivel szeretném megismertetni olvasóközönségemet és szívesen fogadom a témához kapcsolódó véleményeket.

Igaz, hogy szervezetünknek megvannak a megfelelő szervei, szervrendszerei, melyek többek között a méregtelenítést is szolgálják (máj, vese, bélrendszer, bőr, tüdő, nyirokrendszer) és ideális esetben nem is kellene ennél több. De a mindennapi életünk során egyre több méreganyaggal találkozunk. Elég, ha csak az ételeinkben található adalékanyagokra, háztartási tisztítószerekre, gyógyszerekre, növényvédő szerekre, levegőben található vegyi anyagokra, környezeti ártalmakra gondolunk. Szervezetünk ellenálló képességét tovább csökkenti a szintén mindennapos stressz és elektroszmog.

Túlterheltségünk jelei lehetnek például a fejfájás, immunrendszer legyengülése, ismétlődő megfázások, kiütések, ízületi gyulladás stb.

Ha a fenti tüneteket tapasztaljuk, vagy ha kimerültnek, fáradtnak, túlterheltnek érezzük magunkat épp itt az ideje, hogy változtassunk életmódunkon és belevágjunk egy tisztítókúrába és megszabaduljunk felhalmozott mérgeinktől.

Rengeteg méregtelenítő módszer létezik, lehet rövid, pár napos, de akár hónapokon át tartó is.

Lehet méregteleníteni étrendünk megváltoztatásával, gyógyteák segítségével, sok-sok folyadék bevitelével. De megkülönböztethetjük a méregtelenítést az alapján is, hogy mely szervünket célozza meg elsősorban a májunkat, vagy a vesénket, esetleg bélrendszerünket. A bőrünkön keresztül is méregtelenítünk (ezért is egyik fő tünete a túlterheltségnek a kiütések megjelenése) ezért erre is érdemes odafigyelni és a méregtelenítő kúránkat rendszeres bőrradírozással kiegészíteni, a szaunázás szintén a bőrön keresztüli méregtelenítést szolgálja. Mivel minden ember más és más, ezért mielőtt bármelyik méregtelenítési módszert is választanánk érdemes egy általános orvosi vizsgálaton résztvenni és orvosunk véleményét is kikérni.

Testünk nagytakarításán túl nem árt, ha a környezetünkben is körülnézünk és megszabadulunk azoktól a dolgoktól, melyek nélkülözhetőek a mindennapjainkból. Így például, változtassuk otthonunkat amennyire csak tudjuk vegyszermentes területté! Tegyünk rendet magunk körül vegyszerek használata nélkül, szabaduljunk meg olyan dolgoktól melyekre már nincs szükségünk és csak a port fogják! Lelkünkben is tegyünk rendet, szabaduljunk meg mérgező érzéseinktől és gondolatainktól! Alkalmazzunk stresszoldó technikákat, töltsünk minél több időt a szabadban és az igazán friss levegőn, erdőben, hegyekben, távol a város zajától!

Vegyük kezünkbe egészségünket és jó közérzetünket! Ehhez további tippekkel jelentkezem legközelebb!

Hozzászólások (0)