Ép testben ép lélek, vagy fordítva?

Szerző: mesterkarika

A BLOG LEÍRÁSA

Sok orvos, természetgyógyász véleménye, hogy a gyógyulás sikere legalább ötven százalékban a beteg hozzáállásán, akaratán, múlik. Én hozzátenném: a hite, az ami segíti a gyógyulásban. Az agyunkat vagy tudatos módszerrel, vagy erős hittel tudjuk a legeredm

Látogatás: 6219 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Miért pont velem... történt?

2010.06.14.

Rohanó világunkban sokszor nem veszzük észre, hogy erőnk korlátozott. A fizikai munka mellett a mai ember fokozottan ki van téve a folyamatos stressz helyzetnek, E kettő együttesen néha olyan terhet képez, amelyet testünk nem képes elviselni. Bár szerveink működése úgy van fölépítve, hogy mindíg az alacsonyabb funkciójú szervünk hibásodik meg, jelezve, hogy valahol túlterhelés van. Erre vagy nem figyelünk, vagy legyintünk egyet, mondván "nincs időm arra, hogy ezzel a betegségemmel foglalkozzam". Ha nem regeneráljuk a hibás részt, tovább folytatódik a megbetegedés, egy magasabb életfunkciójú szerv megbetegedésével. Jelezvén, hogy most már meg kell állni, pihenni. Kapunk is olyan betegséget ami "pihenő ágynak dönt". Ha erre sem reagálunk, nagy hibát követünk el, mert következik a nemes, életfunkciót ellátó szerv megbetegedése!

Hidd! Vagy legalább akard!

2010.06.01.

Egészségünk megőrzésében, vagy megromlott egészségünk helyreállításában egy fontos segédeszköz a saját hozzáállásunk, akaratunk, HITÜNK !  Az orvostudomány az agyunk szerkezetének, működésének kutatásában igen jelentős eredményeket ért el. Különböző ingerekkel, gyógyszerekkel tudják működését szabályozni, korlátozni, serkenteni. Egyet nem tud az orvossággal, rávenni a beteget, hogy az agy működésének irányításával elősegítse a gyógyulást. Ez csak az ember sajátja! Agyunkat (gondolatainkat) olyan irányba tudjuk terelni, amely képes befolyásolni (utasításokat adni) a gyógyulásra. Ne feledjük, hogy ennek ellenkezőjére is képesek vagyunk! Rontani az egészségünkön, TUDATOSAN. Néha halljuk, hogy valaki elveszített hozzátartozója után-hal. Erre csak az agy befolyásolásával képes, az agya azt képezi le, amire utasítást kap. Milyen csodálatos dolog ! Akkor arra is képes, ha utasítom, hogy a testem megfelelően működtesse ! Mi az az erő, amellyel képes vagyok az agyamat ilyen intenzitással befolyásolni ? Hát a HIT. Nem vallásos értelmben használva! Az egy másik hit.  A kérdést előbb tisztázni kell magunkbak. Igazán (hittel) akarjuk-e valamely jó irányba befolyásolni testünk működését. Mi a motiváció? Felkészült vagyok-e, képes vagyok-e arra, hogy tudatosan irányítsam, befolyásoljam az agyam működését. Ha tisztáztam magamban (tisztán látom !), semmi sem tud megakadályozni !!!

Én így tettem! Ma egészségesebb vagyok, mint tíz-húsz évvel ezelőtt, amikor olyan migrénes fejfájásaim voltak, hogy napi több demalgont és cvalerint kellet beszednem, amikor francia-ország felett elindult egy front. Két nappal a frontbetörés előtt már úgy fájt a fejem, orrom, hogy a látásomat befolyásolta. És ez havonta több alkalommal megtörtént. Ekkor elhatároztam, hogy ennek véget vetek. (No nem magammal együtt) Kipróbáltam, hogy a tenyerembe egy energiagombócot képzelve megkeringetem az energiát ez egyik kezemből a másikba, fel a vállamon keresztül a (fájós) fejembe, aztán a másik kezemen le és körbe, körbe. Biztos ki tudom seperni a fájdalmat. Tíz perc alatt elmúlt a fejfájásom! No és mit kaptam cserébe? HITET! Azóta nincs front, nem szedek gyógyszereket. Illetve bocs! Két éve volt egy szívinfartusom. Amolyan sport infartus. Majd ennek a tanulságait is elmondom (okulásul)  Jó egészséget, szeretetteljes életet kívánok mindenkinek.