• öregember nem vénember
    mesterkarika blogja

    A gyermek dolga: hogy a szülőt temesse.

    " A gyermek dolga, hogy a szülőt temesse, és nem fordítva!" . Mondta a háziorvos, amikor az idősgondozás felvállalt terheiről beszélgettünk.

    Az erőn felüli gondozás, törődés, de főleg az aggódás az idős szülő állapota miatt, nagymértékben megterheli a gondozó hozzátartozót. Mi lehet az optimális megoldás?

    A demenciával küzködő idősember gondolkodását, reagálását, viselkedését csak nagyfokú tolarenciával szabad kezelni. Mondatait nem szó szerint értelmezni, hisz tudjuk gondolkodása már olyan mint a gyereké. Tehát hasonló képpen kell kikerülni az akaratosság, a dac, az ellenszenv általi megnyilvánulásait. Megpróbálni a külső megfigyelő ( a hivatásos ápoló) magatartását felvenni, még akkor is, ha az időskorú a közvetlen, szeretett hozzátartozónk!  Mert csak így tudjuka saját egészségünket megóvni a pszichés terheléstől.  Vigyázzunk az egészségünkre, hogy a gondozás ne a mi megbetegedésünk miatt érjen véget! És vigyázzunk magunkra a gyermekeink miatt is.


   • Blog leírása

    Felkészülési technikák, az időskori szellemi leépüléssel járó mentális problémák csökkentésére, mellyel nem csak saját magunk dolgát könnyitjük meg,de szeretteink válláról is lényeges terheket veszünk le.Egy módszer, hogy könnyebb legyen az átszállójegyet
    Látogatás: 72992 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés