• öregember nem vénember
    mesterkarika blogja

    Késő bánat. (7.rész)

    Az idő (időskor) előrehaladtával egyre kisebb az esély szokásaink, életvitelünk változtatására. Mivel a végállomás közelsége egyre jobban felerősíti az én-központúságot, így az életpálya visszatér a gyermeki viselkedésmódhoz. Nem véletlen, hogy azt mondják, az öregember második gyerekkorát éli. Akaratos lesz, türelmetlen, követelőző, mint a kisgyerek. Az elmulasztott lehetőségek vissza nem térésének tudata, és az esélytelenség nyomasztó érzése is erősíti az önzés előtérbe helyezését. De mitől függ, hogy milyen módon éli meg a család ezt az időszakot? Ezt két dolog alakítja, az időskorú, és a környezetének kölcsönhatása. Ha az idősember gyermeki dacosságára ellendaccal reagálunk, elindítunk egy lavinát, amely az idősember változtatásképtelensége okán többé nem fordítható vissza.Itt már csak a türelem segít, mint a kisgyermeknél. A türelmetlenséggel okozott ellenszenv helyreállítása lehetetlen. Már csak a késő bánat marad.  Óvjuk hát az időskor gyermeki, törékeny kapcsolat rendszerét, sok sok türelemmel.


   • Blog leírása

    Felkészülési technikák, az időskori szellemi leépüléssel járó mentális problémák csökkentésére, mellyel nem csak saját magunk dolgát könnyitjük meg,de szeretteink válláról is lényeges terheket veszünk le.Egy módszer, hogy könnyebb legyen az átszállójegyet
    Látogatás: 72998 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés