Cukorbeteg diéta

Milyen diétát folytasson a cukorbeteg? Van valami hasznos recept, tanács ezzel kapcsolatban? Mit lehet és mit nem lehet fogyasztani?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Szuper!

Hozzászóló: halacska, 2009-11-09 15:12
Nagyon ügyes vagy. A diabetes kordában tartható. A DIABETES SEMMIVEL NEM GYÓGYÍTHATÓ. A terhességi diabétesz nem ez a kategória,hanem: A terhességi vagy gesztációs diabetes mellitus (rövidítve: GDM) a cukorbetegség egyik formája, mely a terhesség első három hónapjában jelentkezik és a terhesség végével általában MAGÁTÓL ELTŰNIK.Ez nem gyógyulás... A DIABETES SEMMIVEL NEM GYÓGYÍTHATÓ. Sissela Bok:Hazugság c. könyve alapján:hazugság=valótlanság.Bocsi...

nehany gondolat valaszkent...

Hozzászóló: mariaoakley, 2009-11-07 11:12
Válasz erre: halacska, 2009-11-09 15:12
Amennyiben nekem szantad "szep" valaszod, eloszor is kikerem magamnak a hazugnak titulalast! Masodszor, itt semmifele uzeltrol nem szoltam. Ajanlottam valamit, ami teljesen ingyenes es NEKEM mukodott. Bar en "csak" terhessegi diabeteszes voltam, de elotte is tartanom kellett es kell is egy dietat mivel FEL HASNYALMIRIGGYEL ELEK mar 5 eve. Atmentem a poklok poklan, majdnem belehaltam, igy anno megfogadtam, mindent megteszek hogy NE KELLJEN INZULINNAL ELNEM. Az en dietam brutalis, bevallom, bar mivel megszoktam en szeretem igy. A tanfolyamok, amelyeket emlitettem, karitativ jelleguek, nem kernek penzt semmiert, cask egyszeruen segiteni akarnak. A magyar ember nehezen hiszi el hogy vannak meg emberek akik segiteni akarnak, de akarmennyire is furcsa szamodra, TENYLEG van meg ilyen. Amennyiben nem tapasztaltal meg valamit az eletben, ne vadaskodj, ne nevezd az embertarsadat hazugnak! A Cukorbetegseg mar pedig kordaban tarthato ha kello segitseget kap a beteg es azt szigoruan betartja. (Igaz, az allami egeszsegugyben ilyen segitseget nem igazan kap az ember, kello szakertelem csak keveseknel lelheto. Szep napot kivanok mindenkinek!

ne má',meg ne itt...

Hozzászóló: halacska, 2009-11-06 23:54
Válasz erre: mariaoakley, 2009-11-07 11:12
Figyelj,mielőtt felcsapnál szakinak,legalább vennéd a fáradtságot egy kis olvasásra,utánjárásra...Továbbá nem hiszem,hogy van olyan belgyógyász szakorvos az egész világon,aki ledoktorált volna,ha annyit sem tud,hogy a cukorbetegség NEM gyógyítható.Légyszíves ne hazudj,pláne ne itt és ne mások egészségének a rovására,csak mert "megtaláltad" az évszázad üzletét...

cukorbetegség

Hozzászóló: vido56, 2009-11-06 20:08
Menj azonnal orvoshoz és tartsd be a cukorbeteg diétát és probálj lefogyni.

cukorbetegség

Hozzászóló: timi0112, 2009-10-05 16:22
Válasz erre: vido56, 2009-11-06 20:08
Sajnos súlyfelesleggel küszködöm és magas a vércukorszintem is. Szerintetek ha elkezdenék diétázni akkor segítene ez a cukorproblémámon vagy mindenképpen már orvoshoz kellene fordulni, hogy írjon fel vmilyen orvosságot.

a cukorbetegseg gyogyithato!

Hozzászóló: mariaoakley, 2009-03-01 00:56
Válasz erre: murza.katalin, 2010-01-18 20:43
A pancreas "elfaradasa" vagy veleszuletett rendellenessege miatt alakul ki a cukorbetegseg. A B tipusu diabetes nagyban osszefugg eletvitelunkkel. A rost dus vegan taplalkozas (allati zsirok es tejtermekek kiiktatasat ertem itt) oriasi valtozast hozhat egy cukorbeteg eleteben! Hazankban a napokban mar sok vegan fozotanfolyam mukodik, orszagszerte. Li: Oltalom Alapitvany - egeszseges eletert) szervez olyan tanfolyamokat ahol kostoloval egybekotott eletmodtanacsadas folyik, elelmiszeripari kutatomernok szakertovel, termeszetgyogyasz, belgyogyasz szakorvossal es tapasztalt szakacsok egyuttmukodesevel. Ugyanitt kaphatok a tanfolyamokon elkeszitett etelek receptjei is. http://www.oltalomalapitvany.hu/fozotanfolyamok.html Szamos cukorbeteg talalta mar meg gyogyulasat a vegan taplalkozasban. Mindenkinek javasolni tudom a kiprobalasat! Sok sikert kivanok a gyogyulasban.

Én is cukor beteg vagyok!

Hozzászóló: Vivien0223, 2009-02-27 00:33
Én kaptam Rengedeg Diétás ötletet,papírt,tippet. Ha érdekel, lehett,hogy segithetek a diétában.

Néhány ötlet

Hozzászóló: Dr. Jóna Angelika, 2008-04-23 11:50
A súlyfelesleg esetén kevesebb energiát kell tartalmaznia az étrendnek, mint amennyi a testtömegük alapján várható lenne.Cukrot, cukorral készült italt ne fogyasszon!Kávét, teát ihat.Előnyben részesítendők a magas rosttartalmú zöldségek, főzelékek,gyümölcsök,magas korpa tartalmú kenyerek, pékáruk.

Cukorbeteg diéta

Hozzászóló: mihurbi, 2008-04-10 11:03
Válasz erre: Vivien0223, 2009-02-27 00:33
Apám komplex tünetegyüttese van, de nem- tudja most milyen diétát kövessen. Már 10 éve komoly cukorbeteg, kétszeres szív infaktuson esett át, ssszürkehályog mű- tétje is volt, és most legújabban dialí- zis kezelésre jár a BAZ Megyei nephroló- giára. Milyen sszakirodalom van erről, esetleg int. honlap?