Szobatisztaság

Mikor érdemes szobatisztaságra tanítani a gyermeket? Mennyi idő alatt lesz szobatiszta? Van különbség a lányok és a fiúk között?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Pelust ne!

Hozzászóló: ami, 2008-06-03 15:27
Nekem azt mondták, hogy nem szabad éjszakára pelust ráadni, mert még inkább erősíti benne, hogy szabad éjszaka pisilni.Mikor én kislány voltam a textilpelenkák miatt hamar szobatiszták lettünk. Voltam vagy 10 hónapos.

szobatisztasag

Hozzászóló: doors, 2008-05-27 23:04
Válasz erre: ami, 2008-06-03 15:27
Nappal szobatisztak vagyunk - ejszaka kell a pelus. Hogy szoktassam le? Estenkent ugyan van pisi a wc-be es sajnos neha kadba):, de annyit iszik az ejszaka folyaman, mint egy teve es persze reggelre tele a pelus. amugy meg alszik, mint a bunda. Mit tegyek? az oviban ez alapkriterium... Segitseg!!!

otletek a makrancos gyerekhez

Hozzászóló: doors, 2008-05-25 21:19
Legfrissebb otletem: vettem a fiamnak egy szuper edzocipot, amelyet nem volt hajlando felvenni. Ezt kovetoen (mivel amugy is szuksegem volt ra) ugyanolyat vettem magamnak is. Azota a fiam szerint ez buli es hordja. Meg a polokat bevallalom, de a tobbi ruhadarabjabol nem veszek felnott meretet.

Kap is meg nem is

Hozzászóló: gabi, 2008-05-05 10:25
Szia. Valahogy az én gyerekeimnél nem vált be, ha nagyon megerőszakolom őket.Ráadásul a nagyobbik Skorpió csillagjegyű, makacs, mint egy öszvér, ha valamit a fejébe vesz, éjjel-nappal azt mondja. Valahogy nálunk az vált be, hogy jó ezt felveheted (és akkor megnyugszik, hogy neki is van igaza), de ezt vagy azt vedd fel hozzá, mert ez illik, vagy csak egyszerűen kérlek.És akkor nem érzi azt, hogy ő döntötte el egyedül.Ha boltba megyünk, akkor is ez a kap is de nem is elv szerint csináljuk. Először elkezdik halmozni a kosárba a dolgokat, és azt mondom, hogy csak egyet, és így sose hisztiztek,mert kaptak is valamit, de nem mindent.Mit gondolsz?

szobatisztaság utan egyeb kerdesek...

Hozzászóló: szerencsesd, 2008-05-02 08:24
kedves Gabi, bingo! a fiamnak valoban picit begyulladt a kukija, amelyet most sikerult kikezelnunk "futyi-kremmel". Hal' Istennek azota ujra minden a regi kerekvagasba kerult szobatisztasag ugyben! most eppen atleptunk a valogatos korszakunkba - ruha, kaja, jatek stb. Tovabbra is azt vallom, a kulcsszo: turelem es kovetkezetesseg. Kerdesem azonban: mennyire engedjem, hogy a reggeli harcban azt a polot/nadragot/alsot vegye fel, amelyikhez ragaszkodik? Szerencsere mindig az idojarasnak megfelelot valaszt, de van egy-ket kedvenc, amit rongyosra akar hordani, mig a tobbi ruhaja parlagon hever. Ilyenkor engedjem vagy eroltessem a sajat elkepzelesemet? Megiscsak harom eves... Velemeny?

Felfázás?

Hozzászóló: gabi, 2008-04-30 10:58
Kedves Szerencsesd!Nem fázott meg a kisfiad? nem fázott fel? Vagy nincs begyulladva a kis kukija?Ezek is okozhatnak visszaesést, de azt nagyon jól teszed, ha türelmes vagy.Az a tapasztalatom, hogy a legfontosabb, hogy ne erőszakkal szoktassuk a gyerekeinket a szobatisztaságra.Nekem is van kettő.

szobatisztaság

Hozzászóló: szerencsesd, 2008-04-27 16:04
Válasz erre: fikner, 2008-06-05 13:34
Kedves Szülők! Kisfiam három éves lesz és öt hónapja teljes szobatisztaságra sikerült szoktatni. Az utóbbi két hétben azonban rendszeresen előfordult, hogy "nem szólt" és bepisilt. Úgy döntöttünk, türelmesen kérjük, szóljon ismét, de sajnos mintha "visszaléptünk" volna kettőt... Kíváncsi lennék, van-e valakinek hasonló tapasztalata és mit tett ebben az esetben? Várom a kedves Anyukák és akár Apukák véleményét!