Vírus

Blog: Mazsolák - Szerző: kranki

Úgy néz ki, engem is utolért a vég! Reggel arra ébredtem, hogy valami csikarja a hasam. És már rohantam is a WC-be. És utána megint. Később hánytam is. Pedig még nem is ettem semmit. Szép napnak nézek elébe! Teljesen legyengültem. Úgy éreztem magam, mint akin átment az úthenger, de nem is egyszer. A végtagjaim olyan nehezek voltak, mintha mindenhol egy kb. 5 kilós súlyt cipelnék. A gyerekek még aludtak. Apa egyből jött, hogy mi a baj? mit segíthet. Még én sem tudtam. Ez lenne az a vírus, amit éppen tegnap a nagymamám mesélt a szomszédjairól? Szegények annyira legyengültek, hogy hajnalban a feleség mentőt hívott a férjéhez és a kislányához. Be is vitték őket, a kiszáradás szélén, infúziót kaptak, és bent maradtak. De hát kitől, mikor és hogyan kaphattam el, vagy szedtem össze ezt az akármit?

Forraltunk vizet, egy csipet sóval, háztartási keksz, és pihenés. Édesanyámat felhívtuk, hogy ha ráér, apa elvinné hozzájuk Tomcsit, hogy nyugodtabban tudjak pihenni.

Ágicával kapcsolatosan is több kérdés merült fel nálam. Szoptassam vagy a fagyasztóból adjak neki tejcsit? Puszilgassam, szorítsam magamhoz, vagy inkább nem kellene?

Úgy gondoltam, hogy ha a vírus a szervezetemben van, akkor nem aznap reggel alakult ki, tehát akkor már Ágicában is benne kell hogy legyen. Így maradtam a szoptatás mellett. Igaz, annyira gyengének éreztem magam, hogy csak fekve tudtam szoptatni, de az sikerült.

Apát leküldtem a gyógyszertárba, hozzon Normaflore-t. Annyi jót hallottam már róla, itt volt az idő, hogy kipróbáljam.

Itt jut az eszembe, hogy apa, mivel meg van fázva, a dokija írt fel neki Algopyrin-t. Unalmamban elolvastam a betegtájékoztatóját, és rá kellett döbbennem, hogy szoptatás alatt nem lehet szedni ezt a gyógyszert. Pedig eddig mindig ezt vettem be, ha fájt a fejem! Mondjuk csak egy felet kaptam be egyszerre, de akkor is, jól félre tájékoztattak! Mérgemben felhívtam egy gyógyszertárat, mondják meg akkor mi az, amit használhatok fájdalomcsillapításra. És mit javasoltak? PANADOL-t! Persze az özön gyógyszer készletünkből ez a fajta hiányzott, így apa mehetett ismét a gyógyszertárba.

Este bevettem belőle egy fél szemet, de semmit sem ért. Szóval visszatértem a fél Algopyrin-hez, az hatott.

Másnapra teljesen meggyógyultam, mintha kettévágták volna a betegséget. Reggel azért még diétásan étkeztem. Pirítós, jó sok fokhagymával, meg forró tea. Aztán meg apa kezdett a mosdóba járkálni.....lehet, hogy tényleg valami fertőző akármi?

Normaflore, széntabletta, folyadék. Apánál kicsit tovább tartott a hasmenés, de a következő napra ő is rendbe jött.

Miután anyósomnak, és apósomnak is hasonló tünetei jelentkeztek, nem maradt bennem semmiféle kétség, igen ez vírus%!

De: minden rosszban van valami jó is: A GYERMEKEINK megúszták, ők EGÉSZSÉGESEK továbbra is!!!! (Le is kopogom gyorsan...)