Első névnap

Blog: Mazsolák - Szerző: kranki

Január 21-én lesz Ágnes nap, azaz a kislányunk első névnapja. Már gondban vagyok, hogy mit vegyünk neki. Hiszen még most volt karácsony, arra is alig találtam ki, hogy ki mit adjon neki. Egyrészről jó, hogy mindenki megkérdezi, hogy mire van szükségünk, így megkímélnek a sok felesleges lomtól, de valamit csak mondanom kell. Karácsonyra is inkább ruhaneműket kértem Ágicának, mert talán ebből kevesebb van, mint játékból. Igaz, rengeteg ruhaneműt megörökölt Tomcsitól, de hát ő csak kislány! Ha pedig már NŐNEMŰRE sikeredett, akkor adjuk meg a módját!

A múlt héten sikerült rendet raknom a szekrényében, átválogattam a ruhácskáit. Bizony szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy elég sok mindent kinőtt, úgy, hogy még rá sem adhattam. Szomorúan tettem félre ezeket a kis ruhácskákat, hiszen olyan aranyosak! Legszívesebben mindet megtartanám! Csak, hát annak egy új gardrób kellene! Így félreteszem annak a sógornőmnek (vagy barátnőmnek), aki legelőször kislányt szül! Így találom igazságosnak, és így talán nem lesz sértődés sem belőle!

A játékokat még tavaly sikerült szétválogatnom, kor szerint. Ilyen fiatal korban, még nincs külön lány-, illetve fiú játék, meg ha lenne is,mindegy. Ágicának is még csak az a lényeg, hogy a kezébe fogja és rázza, majd a szájába vegye és rágja. Előtte lefertőtlenítettem, átfőztem a rágókákat, ne hogy valamiféle probléma legyen a későbbiekben.

Szóval, ismét azt mondtam a családnak, hogy maradjunk a ruhaneműknél! Mivel sok kisruhát adok rá, főleg, ha megyünk vendégségbe, azért alkalmi cipőcskére is szükségünk van. Persze, még csak a puha talpúakra, hiszen még nem közlekedik a kis lábacskáján a drágám!