Négyesben

Blog: Mazsolák - Szerző: kranki

Apa telefonált, hogy nemsokára itthon van, várjam meg a fürdetéssel, mert Ő szeretné mindkét gyermekét megfürdetni. Ha tehette volna, biztosan átveszi a kormányt a sofőrtől, és padlógázzal nyomja hazáig, csak mielőbb érjen már végre haza!

Végül is este hét után szerencsésen megérkezett. Tomcsinak úgy vettem észre annyira fel sem tűnt, hogy eltelt öt nap. Annak ellenére természetesen boldogan szaladt az ölébe. Össze-vissza csókolgatta  apa  Tomcsit, Ágicát és persze engem is. Még nagyobb lett az öröm, mikor elkezdte a táskájából kiszedni az ajándékokat! Az egyiket a másik után, kis autó, plüss maci, bögre, focimez, csokik...

Tomcsi azt sem tudta, mihez nyúljon. Közben vetkőztettem Ágicát, apa engedte a fürdővizet. Újra egész lett a család! Öt napig Tomcsi volt az egyedüli férfi a három nő mellett! Végre helyre állt az egyensúly, és a rend!

Míg apa a kisfiával pancsizott, én már Ágicát szoptattam. Hamar elaludt a két lurkó, én is megfürödtem, és az ágyban hallgattam apa meséit, amin majdnem leragadt a szemünk. Na nem az unalom miatt, hanem a fáradtságtól.

De jó volt hozzábújva elaludni! És melelette felébredni!