Totális vírus

Két kisemberrel (és egy naggyal) az élet csodálatos, néha persze igen küzdelmes, de olyan még nem volt, hogy valahogyan ne lett volna.

Mindenki beteg.

 

Bobó bírja a legjobban, ő szinte egészségesnek mondható. Egy-két köhintéstől eltekintve minden rendben, bár ma reggel nála is volt egy kis orrfolyás.

A férjem öt nap hasmenés után már csak beszélni nem tud rendesen a torokfájástól. Nekem napok óta felső légúti tünetek keserítik az életem. Meg egy állásinterjú (keseríti?) ami még kíván pár megjegyzést.

 

Zsifi még mindig nem alszik éjszaka, múlt éjjel egy órát sikerült egyhuzamban végigaludnia, és a láza is újra felszökött. Két napja állandóan folyik az orra, így a porszívó beköltözött a szobájába. Nem nagyon illik a kislányos enteriőrbe (egy ronda kék-fekete eszköz), de nincs mit tenni. Ha kell, hát kell. Elindítottuk az antibiotikumkúrát. Nem vagyunk ennek híve, de egy újra felszökő láz felülfertőződést jelent ? amit az orrából származó sárgás termékek sajnos megerősítenek. Tegnap este köhögni is elkezdett, és ma reggel már vagy ötször hányt.

 

Így reggel kitört a káosz. Folyamatosan sírt, visított, nem evett és nem ivott semmit. A férjemet munkába indulás előtt lehányta, aki ezek után kezdhette elölről a zuhanyzást, öltözést. Ezek után Bobó kis WC-re kérezkedett, közben egyre mérgesebben hajtogatta, hogy foglaljak mellette helyet a zuhanytálca szélén. Közben Zsifi ordított, így felvettem. Hálából engem is lehányt. Mikor az össze-visszaság kezdett ijesztő méreteket ölteni, és az is nyilvánvalóvá vált, hogy Bobót jobban érdekli a Wctisztító eszköz, mint a kívánatos tevékenység, akkor pánikszerűen összepakoltam az apróságokat és elrohantunk a bölcsibe, hogy még a visszafele út is a reggeli csúcsforgalom előtt érjen bennünket. Ott végre kiderült a bölcsődevezető óhaja is ? csak egy szülői tag kell a bölcsődei érdekképviseletbe, és rám gondolt, mert már régóta oda járunk, és még sokáig így is lesz.

 

Ezerrel nyomtam a gázt hazafelé. Itthon Zsifit betettem a kiságyába aludni, de előtte sikerült vele megitatnom pár korty teát. Bravúros. Most már a közelgő ébredést várom, feszült figyelemmel, hogy vajon milyen állapotban is lesz az én kis angyalkám.

 

Addig rendezem sorainkat ? mármint a lakást. Kisebbfajta tornádó utáni állapotok uralkodnak, nem meglepően. De reméljük a legjobbakat.

Hozzászólások (0)