• Babakuckó
    kranki blogja

    A kertben

    A hétvégék nálunk "nagyszülős hétvégék". Szombatonként Erzsi mamáéknál, vasárnaponként Ica mamáéknál vagyunk. Most sem történt másképp.

    Az én szüleim bérházban laknak, de -szerencsére- van egy kertjük is.

    Kihasználva a jó időt, - és azt, hogy Tomcsi kapott egy felfújhatós medencét- itt volt az alkalom, hogy megismételjük a múlt heti pancsolós napokat.

    Reggeli után gyorsan összecsomagoltam, tettem oda jó sok játékot, fürdőgatyát, három adag váltó ruhát, kisköntöst, és indultunk, ne a nagy melegben kocsikázzunk (bár a kocsiban van klíma).

    Amint kiértünk, a medence már készen állt a bevetésre, már melegedett benne a pancsivíz. A hőfok nem volt megfelelő, ezért mamának még melegítenie kellett hozzá. A mi kisfiúnknak viszont nem nagyon volt türelme kivárni ezt, toporzékolni kezdett. Ő úgy gondolta, a kellékeket beledobálta a vízbe, és mászhat ő is utánuk....

     Próbáltuk nyugtatgatni, de reménytelennek bizonyult. Míg jött papa a mentő ötlettel: Nézzük meg a galambokat!

    Nagypapa nagy galambász, a kertben két galambház is található, postagalamb reptetés a hobbija.

    Tomcsi imádja nézni őket. Úgy jár-kel a galambházban, mintha mindig is ott lett volna. Papa pedig titkon reméli, ha már az ő kisfia nem követte a nyomdokait, talán majd a kisunoka fogja.

    Ha már az állatoknál tartunk, a hátsó szomszéd bácsinak pedig van egy kecskéje, és tyúkjai. Nyilvánvaló volt, hogy őket is ezek után meg kell néznünk.

    Kapásból ment a kerítéshez, beintegetett nekik, majd ment füvet szedni, amit a drótkerítésen pici ujjaival próbált átdugdosni a kendermagosoknak.

    Remélem ez az állatszeretet megmarad a későbbiekben is, és nem fog félni tőlük.

    Az állatetetésnek mama kiáltása vetett véget, hisz elkészült a pancsivíz. 

    Szaladtunk előre, bele a medencébe! Közben a káros napsugárzás ellen odaállítottunk egy napernyőt is, hogy nyugodtabbak lehessünk. (azért a biztonság kedvéért még naptejjel is bekentem)

    Mi szintén a hűvösbe húzódva figyeltük, milyen aranyosan eljátszik a vízben: a kisvödörből a nagyvödörbe öntötte a vizet, majd átlapátolta. Aztán jött a felhúzhatós rák, a levegőben úsztatva, és így tovább...milyen jól elvolt!!

    Közben elkészült az ebéd, ideje lenne kiszedni Tomcsit a vízből, már féltünk, hogy uszonya nő a gyereknek, de nem akart kimászni.

    Nagy nehezen apa meggyőzte, megebédeltünk, mama pedig elvitte aludni. Nem sokáig kellett ringatni, hamar kidőlt.

    2 óra alvás után uzsi, és ismét irány a víz! A szalonnasütés, a tűz kicsalogatta a medencéből, hisz újabb érdekes látnivaló akadt!

    Finom zsíros kenyér, paprika, paradicsom, jól bekajáltunk, és már este 7 óra, nyomás haza, alvásidő!

    Holnap másik mamáékhoz megyünk, szerintem megismételjük a mai napot. Talán annyiból lesz másabb, hogy ott lesz az unokatesó, Máté is!

    Addig is, jó éjt! Szép álmokat!


   • Blog leírása

    Élet egy apró gyermekkel és egy pocaklakóval... :-)
    Látogatás: 37918 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés