Szociális fóbia - egyedül vagyok? Ha nem, írj!!

Írjatok!

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

re:tünetek

Hozzászóló: timi0112, 2009-07-22 16:08
Én úgy gondolom ,hogy ezek a szorongás tünetei.Nem ártana ,ha beszélnél egy orvossal.

Válasz

Hozzászóló: barnabasnagy, 2009-06-25 17:32
Nekem is hasonló tüneteim voltak, kivéve a szájremegést. A többi mind jelen volt és részben még mindig jelen van. Én csak azt tudonm tanácsolni hogy próbáld ki természetet. Ne városi parkba menj hanem ki a városból. Ha jobban érzed magad ott akkor gondold át a költözést. Nekem napok alatt változást hozott mikor leköltöztem egy vidéki kisvárosba. Nem is tudod milyen fajta "alapzajok" váltak már nomrálissá neked az agyadban ami zavar tudat alatt, de már megszoktad. Mellkasi szúrásra ajánlott szimpla testnevelés órai be és kilégzés. A szívdobogásra pedig az omega 3. Nekem kb 2 héten belül érezhetően csökkentette a szívpanaszaimat, több hónapi szedés után pedig szinte már alig van erős vagy ritmustalan szívdobogásom.

tünetek

Hozzászóló: horusz94, 2009-06-24 16:36
Válasz erre: timi0112, 2009-07-22 16:08
tüneteim között van:nehéz légzés, gyomorgörcs, néha melkasi szúrás, szívdobogás és ami beszélgetős szitukban a legkellemetlenebb szájremegés. ezek akármikor előjöhetnek és nem tudom őket kontrollálni.

Milyen gyógyszer

Hozzászóló: barnabasnagy, 2009-06-22 09:08
Nekem is nagyon sok féle gyógyszert írtak fel és a mellékhatásokon kívül csak romlott az állapotom tőlük. A kedéllyavítót már majdnem letettem csak néha kell beszednem. A szerotonin nekem nem jött be. Ami segített és ehhez volt egy barátom aki tanácsot adott, aki gyerekkora óta szedett idegnyugtatót meg kevéllyavítükat mert az orvosok betegnek béályegezték. Ő tanácsolta az Omega 3-at. Nem váltja meg az életedet de nagyon sok testi panaszra és tünetre jó. Általában idősek szokták szedni szívproblámára de az nem köztudott hogy a szerotonin áramlást és az agyműködést is segíti. Nekem depresszió miatt a szívem is fájt de az Omega 3 segített, 1500 mg-ot szedek naponta, de az elején csak kevesebbel kell kezdeni mert hasmenést okoz. Szedek 1500 mg C-vitamint ami úgyanúgy segít az általános terhelés és védekező mechanizmusoknak. Ezt is csak kis dózisban először mert hasmenést okoz. Ez a két teljesen természetes szer hozott változást nekem. Az Omega 3 igazából halolaj, csak manapság így nevezik. Az öregjeink még szedtek naponta halolajat, nem is voltak betegek. írj ha van kérdésed az [email protected] címre.

szocfób

Hozzászóló: barnabasnagy, 2009-06-22 08:56
Válasz erre: horusz94, 2009-06-24 16:36
Ez általában nagyobb városban alakul ki. Ha komoly tüneteid vannak lehet hogy el kell költöznöd. Nekem ez segített. Én nekem is hasonló volt Budapesten, vidékről költöztem fel. Mikor leköltöztem egy kisebb városba vagy faluba jobban éreztem magam. Ha nem tudsz költözni vagy nem tudod hogy segít-e próbálj meg 1-2 napos túrát a szabadba, erdőbe ahol nincsenek emerek. Ne a Margitszigetre menj... ha Budapesten vagy ajánlom a Normafát. Amint fel tudtam menni busszal szinte megszűntek a tüneteim. Igaz 45 perc volt a busz de megérte. Milyen tüneteid vannak? Irhatsz az [email protected] címre.

szociális fóbia

Hozzászóló: horusz94, 2009-06-20 16:05
Válasz erre: barnabasnagy, 2009-06-22 08:56
Hello. Nálam kb. 1 éve van rendszeresen jelen a szociális fóbia bár azelőtt is előjöttek a jelei.most 1-2 hete olvasgattam ennek utánna a neten és akkor jöttem rá hogy szoc.fóbos vagyok. most 15 vagyok. Szeretnék tanácsokat tippeket hogy hogyan kezdjek hozzá a gyógyulásomhoz vagy mit ajánlanak vagy csak ugy beszélgetni róla... ide is irhattok de msn-re is: [email protected]

Csabynak

Hozzászóló: gyuxus, 2009-06-15 20:28
Válasz erre: barnabasnagy, 2009-06-22 09:08
Szia Csaba! Én Gyula vagyok és közlöm,hogy nem vagy egyedül. Én is ebben a cipőben járok. Magamról annyit, hogy egy 37 éves dunaújvárosi férfi vagyok. Mintegy 16 és fél éve szedek pszichiátriai gyógyszereket mindenféle eredmény nélkül. Kipróbáltam már a pszichoterápiát is:művészetterápia, pszichodráma, zeneterápia, szoc. fob.-os csoportterápia, de nem használt. Nemrégen kipróbáltam egy kineziológus-homeopata szakember segítségét is, de ő se tudott sokat segíteni. Mondhatni ugyanannyit, mint az orvosok. Úgyhogy nagyon kíváncsi lennék arra, hogy mit találtál te segítségként! Várom válaszod a következő e-mail vagy MSN címre: [email protected] vagy [email protected]. Előre is köszönettel:Gyula!

Bevezetés

Hozzászóló: Csaby, 2009-04-30 07:20
Válasz erre: Emmer, 2015-05-17 14:13
Sziasztok! 6 éve kezdődött ez a pszichés betegségem. Először sima szoc.fóbiaként, majd egyre súlyosbodó fizikai tünetek jelentkeztek (gyengeség, blokk, bőr-, fogproblémák, stb.). Az orvosokban már nem bízom - mivel szinte csak gyógyszerekben tudnak gondolkozni, ami speciel nekem egyáltalán nem segít! Már mindenfélét kipróbáltak, de egyiknél sem éreztem javulást! Sőt inkább romlott a helyzet (ezt általánosságban mondom). Nem akarok kertelni. Más fórumban is írtam, de ott sok befásult, negatív, és semmiképpen nem megértő és elfogadó emberrel találtam szemben magam, akik többségének a gyógyszerek jelentik a "megváltást". Szerintük nagyon sok embernek segít. Amit én sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudok. Tény: nekem nem használnak. Éppen ezért más felé keresem a megoldást. Most van egy ember, aki egy olyan segítséget ajánlott fel, ami - számomra is meglepő módon - nagyon hitelesnek, és használhatónak tűnik! Olyan, elsősorban szociális fóbiában szenvedő sorstársak hozzászólásait (történeteit, tapasztalatait, panaszait) várom, akiknek szintén nem használnak a gyógyszerek, vagy ha igen, el tudja fogadni azt a tényt, hogy számomra nem használnak semmit! Én lennék egyedül??? Ha nem, és magadra ismertél egy kicsit akkor mutatok egy módszert, ami segíthet! Nagyon érdekes és hiteles megoldás! Még én is csak most ismerkedek vele! És várok mindenféle hozzászólást a témával kapcsolatban! Csodás napot mindenkinek! :) (Csaby)